Bilkent Tiyatro: Gizli Oturum

Pinterest LinkedIn Tumblr +

afisMimesis Haber/Sartre’ın Gizli Oturum’u  Bilkent Tiyatrosu’nda

Fransız Varoluşçu düşünür Jean-Paul Sartre’ın oyunu Aralık ayı boyunca Perşembe günleri sergileniyor.(26 Kasım 2015, Ankara) – Varoluşçu felsefenin önde gelen isimlerinden JEAN PAUL SARTRE ‘ın tüm dünyada yankı uyandıran oyunu ‘Gizli Oturum’ Bilkent Tiyatrosu’nda 3 Aralık’tan itibaren izleyiciyle buluşacak.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü Başkanı Jason Hale’in yönettiği oyun Bilkent Tiyatro Bölümü son sınıf öğrencilerinin mezuniyet projesi olarak Aralık ayı boyunca her perşembe saat 20.00’de sergileniyor.

Türkçe’ye Işık Noyan tarafından kazandırılan 1944 tarihli “Gizli Oturum”, Fransız Varoluşçu düşünür Jean Paul Sartre’ın çok tartışılan “cehennem diğerleridir” sözünün oyunlaşmış hali olarak niteleniyor.  Bir odada bekletilen üç kayıp karakter, Garcin, İnez ve Estelle, cehennemin mantığını çözmeye uğraşır ancak tüm çabalarına karşın yazgıdan kaçış yoktur. Oynandığı günden itibaren büyük yankı uyandıran oyun, eleştirmenler tarafından “Modern Tiyatro’da bir fenomen” olarak nitelenmişti.
Varoluşçuluğun temel taşlarını gözler önüne seren bu oyun uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir deneyim yaşamaya davet ediyor.  Oyunun yönetmeni Jason Hale, “Bir tiyatro öğrencisinin yetkin bir oyunculuk donanımına kavuşması için farklı dönem ve türde oyunlar oynaması çok önemli. Felsefe tarihinde etkin bir düşüncenin tiyatroya da incelikle aktarıldığı bu oyunun, gerek öğrenciler gerekse izleyiciler için özgün bir deneyim teşkil edeceğine inanıyorum,” diyor.

Bilkent Tiyatrosu, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşuyor.  Ecesu Sevindik, Hakan Coşar, İpek Erim, Kıvanç Değirmenci’nin rol aldığı, Jason Hale’in oyunun yönetmen yardımcılığını Daniel Irizzary, ışık tasarımını Yılmaz Ertekin, dekor tasarımını Duygu Gökalp, reji asistanlığını ise Melisa Su Taşkıran üstlendi.

Özgün müziklerini Murat Ömür Tuncer’in bestelediği ve Goodfellas Ensemble’ın icra ettiği Gizli Oturum, 3, 10, 17, 24 Aralık Perşembe günleri ve 4 Aralık Cuma günü saat 20.00’de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Salonu’nda izlenebilir.

Oyunun biletleri 15 TL’ye biletiva.com’da.

Oyun sonunda Tunus Caddesi’ne servis bulunmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi İçin:
www.bilkentiyatro.com

Paylaş.

Yanıtla