“Apaçi Gızlar” Tiyatro Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

apaçi gızlarMimesis / Haber Mek’an Sahne’nin prömiyerini 23 Aralık 2015’te yapan yeni oyunu “Apaçi Gızlar”, Ankara’nın gündüz diskolarından birinde, özel bir amaç için toplanan bir grup genç kadının hikâyesini anlatıyor.

Bir kez daha “merkez”in dışındaki insanların dünyasına bakan ekip, bu sefer kadınların merkezde olduğu hayli hareketli ve neşeli bir dünya kurmaya çalışmış. Mahallenin erkeklerinden intikam almak için toplanan kadınlar, süreç içerisinde, aralarına katılan yeni “çete üyeleriyle” birlikte bambaşka bir hikâyenin kıyısına geliyorlar.

Mek’an, kadın olmak, aşk, dostluk, erkekler ve farklı olanın kabulü gibi meseleleri bu kez ‘hafif bir ruh haliyle’, daha çok hikâyenin oyuncuda açığa çıkardığı enerjiye yaslanarak anlatmış.

Oyunun bir başka özelliğiyse, arabesk rap, şarkı, tektonik dans, şiir gibi formların da hikâyenin içinde kullanılmış olması. Bu yüzden de hem klasik anlamıyla hikâye takibinin bırakılmadığı, hem de dans, konser, şiir performansı gibi farklı alanların hikâye bağlamının izin verdiği ölçüde yapıya dahil edildiği bir “seyirlik” çıkmış ortaya.

Oyun, sezon boyunca Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Bursa’da izlenebilir.

Ocak Ayı Ankara ve İstanbul Oyun Takvimi

Ankara Farabi Sahnesi: 29 ve 30 Aralık 2015, 6, 8, 15, 21, 26 Ocak 2016

İstanbul Kadıköy Theatron: 22 Ocak 2016

Paylaş.

Yanıtla