Hepimizin Öyküsü Aynı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Craft Tiyatro, bu dönem Franca Rame ve Dario Fo’nun kadın oyunları serisinden seçtikleri üç monologla ‘Hepimizin Öyküsü Aynı’ diyor. Hatice Aslan, İrem Sak ve Pınar Çağlar Gençtürk’ün karakterlerine can verdiği oyunun yöneteni de bir kadın oyuncu İpek Bilgin.

IMG_3662

Oyun herkesin dikkatini çeken ironik bir uyarı ile başlıyor; “Biliyoruz ki bu ülkenin kadınlarının artık böyle sorunları yok. Bu yüzden bu oyunu dönemin İtalyan kadınlarına ithaf ediyoruz.” Ve biz de italyan kadınları için seyre başlıyoruz.

‘Uyanış’ ile işçi bir kadının fabrika ve ev arasındaki koşturmasını, iş,eş ve bebek sorumlulukları ile bitmek bilmeyen uğraşını izliyoruz. ‘Teröristin Anası’ ile siyasi bir mahkumun annesinin sorularına cevap arıyoruz. “Ya sizin çocuğunuz olsaydı? Olmaz mı diyorsunuz?”

 Ve son olarak günlerini kocasının telefon kontrolleri ile evde hapis geçiren, ev işlerinden, eşinin cinsel tatmininden, çocuklarının ve kayınbiraderinin bakımından sorumlu ‘Yalnız kadın’ öyküsünü tüm samimiyetiyle bize anlatırken yaşadığı tacizlere, çıkmazlara ve yaşanamamış arzularına,hayallerine tanıklık ediyoruz.

Genel olarak metne bağlı kalınan monologlarda oyunculuklara bakıldığında; Franca’nın mizah anlayışıyla uyumlu eğlenceli bir dil yakalanmış diyebiliriz.

Oyun; 7 Şubat’ta Profilo Kültür Merkezi’nde, 9 ve 16 Şubat’ta Craft Tiyatro Beyoğlu’nda izlenebilir.

Nadide Pınar Karataş / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla