21.Sadri Alışık Ödülleri Adayları Açıklandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sadri alışık ödülleriTürkiye’de tiyatro-sinema dallarında en önemli ödüllerden biri olan “Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nin adayları belli oldu. 21.si düzenlenen ödüller 2 Mayıs’ta MKM Attila İlhan Salonu’nda gerçekleşecek. Ödül töreninde bu yıl itibariyle geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Sadri Alışık Tiyatro Seçici Kurul Başkanı Üstün Akmen adına özel bir ödül verilecek.

TİYATRO ÖDÜLLERİ ADAYLARI:

2015-2016 sezonunun Tiyatro Ödülleri adaylarını Rengin Uz Başkanlığında Cem Duygulu, Eser Rüzgâr, Hami Çağdaş, Mehmet Çiftçi, Nil Aykon, Refika Sezik, Sevil Özdemir, Tijen Savaşkan, Tolga Polat, Yaşar İlksavaş, Ali Rıza Demirel ve İsmet Öztekin değerlendirdi.

Dram dalında Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Adayları şöyle; İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Sessizliğin İçinden” oyunundan Ebru Aytürk Evreni, Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nun “Hizmetçiler” oyunundan Elif Ürse ve Yelda Baskın, Yan Etki’nin “Medet” oyunundan Melike Güner.

Aynı kategorinin erkek oyuncu adayları arasında İkinci Kat’ın “Kabileler” oyunundan Barış Gönenen, Boğaziçi Gösteri Sanatları Tiyatrosu’nun “Kim Var Orada” oyunundan Cüneyt Yalaz ve Duru Tiyatro’nun “Nihayet Bitti” oyunundan Emre Kınay yer alıyor.

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Adayı listesi ise şöyle; İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Sessizliğin İçinden” oyunundan Canan Maktal, Tiyatro Pera.’nın “Ben Senim” oyunundan Gamze İpek ve İkinci Kat’ın “Kabileler” oyunundan Tuğçe Altuğ.
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Adayı listesi şu şekilde; Oyun Atölyesi’nin “Köprüden Görünüş” oyunundan Aykut Akdere, Boğaziçi Gösteri Sanatları Tiyatrosu’nun “Kim Var Orada” oyunundan İlker Yasin Keskin ve 3Mota’nın “Polisler” oyunundan Tolga Çıklaçiftçi.

Komedi, müzikli oyun ya da müzikal dalında Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülü için bu yıl Tiyatro Kare’nin “Fosforlu” oyunundan Ayça Varlıer, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “İkinci Bölüm” oyunundan Ayşen İnci ve Aysa Prodüksiyon’nun “Bütün Kadınların Kafası Karışıktır” oyunundan Deniz Çakır yarışıyor.

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülü için İBBŞT’nin “Fehim Paşa Konağı” oyunundan
Çağatay Palabıyık, Tiyatro 2000’in Haldun Taner Kabare ‘Dün Bugün’ oyunundanErdem Akakçe, Ak’la Kara’nın “Üç Nokta” oyunundan Kerem Kobanbay yarışıyor.

Zorlu PSM Prodüksiyon ve Talimhane Tiyatrosu’nun ortak yapımı “Yoldan Çıkan Oyun”daki performansıyla Defne Koldaş, İBBŞT’nin “12.Gece” oyunundan Özge Özder ve Tiyatro 2000’in Haldun Taner Kabare ‘Dün Bugün’ oyunundan Selin Zafertepe ise Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Adayı olarak değerlendiriliyor.

İBBŞT’nin “12.Gece” oyunundan Levent Öktem, Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nun “Yanlışlıklar Komedyası” oyunundan Ali Çelik ve İBBŞT’nin “Fehim Paşa Konağı” oyunundan Nevzat Çankara ise Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Adayı olarak değerlendiriliyor.

SİNEMA ÖDÜLLERİ ADAYLARI:

Erden Kıral’ın Jüri Başkanı olduğu ve Zuhal Olcay, Burak Göral,,Prof. Dr.Bülent Vardar , Fehmi Yaşar, Mehmet Aslantuğ, Vecdi Sayar’dan oluşan Sinema Seçici Kurulu’nun açıkladığı aday listesi şöyle;

“Dram” kategorisinde, “Kuzu” filminden Nursel Köse, “Rüzgarın Hatıraları” filmindeki performansıyla Sofya Khandamirova ve “Çekmeceler” filminden Tilbe Saran Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Adayları olarak açıklandı.

Emin Alper’in ödüllü filmi “Abluka”nın başrol oyuncusu Berkay Ateş, “Sarmaşık” filminden Kadir Çermik ve Özgür Emre Yıldırım ise Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Adayları olarak duyuruldu.

“Çekmeceler” filminin başarılı başrolü Ece Dizdar, “Nefesim Kesilene Kadar” filmindeki performansıyla Esme Madra ve “Kuzu” filminden Nesrin Cavadzade ise Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Adayları olarak açıklandı.

Aynı kategorinin erkek oyuncu adayları ise şu şekilde; “Abluka”dan Mehmet Özgür, Tolga Karaçelik’in önemli ödülleri toplayan filmi “Sarmaşık”ın başrol oyuncusu Nadir Sarıbacak ve Özcan Alper’in çektiği bir dönem filmi olan “Rüzgarın Hatıraları”nın başarılı oyuncusu Onur Saylak.

Komedi dalında Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Adayları arasında ise “Mavi Gece” filminden Eda Bilgin, “Hayalet Dayı” filminden Esra Dermancıoğlu ve “Kocan Kadar Konuş” filminden Nevra Serezli yer alıyor.
Aynı kategorinin Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Adayları arasında “Kara Bela” filminin başrol oyuncularından Erkan Kolçak Köstendil, “Yok Artık” filminin oyuncularından Serkan Keskin ve Cem Yılmaz’ın son filmi “Ali Baba ve 7 Cüceler”den filmlerinin vazgeçilmesz oyuncularından Zafer Algöz yer alıyor.

“Guruldayan Kalpler”in oyuncusu Algı Eke, “Nadide Hayat”ın usta oyuncusu Demet Akbağ, “Kocan Kadar Konuş” filmindeki performansıyla Ezgi Mola Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Adayları kategorisinde jüri tarafndan değerlendiriliyor.
Komedi dalında Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Adayları arasında ise Yüksel Aksu’nun son filmi “İftarlık Gazoz”un başrol oyıuncusu Cem Yılmaz, “Limonata”nın başrol oyuncusu Ertan Saban ve “Guruldayan Kalpler”in başrol oyuncusu Necip Memili yer alıyor.

Ayhan Işık Özel Ödülü için ise “Senden Bana Kalan” filminden Ekin Koç’un ismi açıklandı.
Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü için bu yıl iki isim yarışıyor; ‘’İftarlık Gazoz’’un oyncusu Berat Efe Parlak ve “Nefesim Kesilene Kadar’’ın oyuncularından Ece Yüksel.

ÖZEL ÖDÜLLER

Çolpan İlhan Kadınlar Özel Ödülü bu yıl Necla Uygur’a teslim edilecek. Üstün Akmen Özel Ödülü ise Yiğit Kocabıyık’a verilecek. Anadolu Efes Özel Ödülü Tiyatro D 22’ye,Umut Veren Genç Oyuncu Ödülü Alan Cıwan’a, Seçici Kurul Özel Ödülü ise Craft Tiyatro’nun başarılı yapımı “Hepimizin Öyküsü Aynı”nın başarılı oyuncuları Hatice Aslan, İrem Sak ve Pınar Çağlar Gençtürk’e verilecek. “Mustang’’ filminin genç oyuncuları Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan, Güneş Nezihe Şensoy, İlayda Akdoğan ve Tuğba Sungurluoğlu, Seçici Kurul Özel Ödülü’ne layık gördü.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla