Çehov’un Martı’sı, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Kanatlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

unnamedMimesis Haber / Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu Martı’nın galası 21 Kasım 2016 Pazartesi gecesi Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Yıldırım Fikret Urağ rejisiyle Şehir Tiyatroları’nda sahnelenmeye başlayan oyun, seyircisinin büyük beğenisini kazandı.

Anton Çehov’un yazdığı, dilimize Behçet Necatigil tarafından çevrilen oyunun galasına; Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur ve Muhsin Ertuğrul’un eşi Handan Ertuğrul, Kadir İnanır, Ömer Üründül, Suna Keskin, Anta Toros, Esin Eden’in de aralarında bulunduğu birçok sanatçı, gazeteci, eleştirmen, akademisyen ve bürokrat katıldı.

Oyunun konusu; Sorin Çiftliği’nde bir akşamüstü… Çiftliğin hemen yanı başındaki gölün kıyısında hazırlanmış sahnede genç yazar Treplev’in oyunu oynanacaktır. Annesi ünlü aktrist Arkadina ,Sevgilisi başarılı yazar Trigorin ve ev halkı gösteriyi izlemek için toplanmışlardır. Oyunda Treplev’in aşık olduğu Nina oynayacaktır. Treplev’in hayali sanatta yeni biçimler bulmak, Nina’nın hayali ise ünlü bir aktrist olmaktır. Büyük umutlarla başlayan oyun annesinin yüzünden yarıda kesilince Treplev ve Nina başta olmak üzere hayatları savrulmaya başlayacaktır. Moskova’dan uzak bir çiftlikte bir araya gelen Aristokrat ailenin, çöküş içinde olan ve yeni değişimlere ayak uyduramayan bireylerinin taşrada geçen dramatik öyküsü.

Oyunda; Ersin Sanver, Hakan Arlı, Jülide Kural, Kamer Karabektaş, Mert Asutay, Mert Aykul, Mert Tanık, Nazif Uğur Tan, Pelin Abay, Rozet Hubeş, Yeşim Koçak, Z. Bahar Çebi rol alıyor.

Oyun; 24-26 Kasım 2016 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 8-17 Aralık 2016 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde seyircinin karşısında olacak…

Paylaş.

Yanıtla