İstanbul Üniversitesi’nde Ritim Atölyesi Gerçekleştirildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

IMG_0166Mimesis Haber / Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu üyesi dansçı ve tiyatrocular tarafından hazırlanan Ritim Atölyesi, 20 ve 24 Aralık tarihlerinde İstanbul Fen Oyuncuları ile birlikte gerçekleştirildi.

Haziran 2016’da İATG katılımcılarıyla, Kasım 2016’da TAKSAV Tiyatro Festivali kapsamında, 2 ve 3 Aralık’ta da Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşen atölye Banu Açıkdeniz, Beril Sarıaltun, Elif Karaman, Özgür Eren ve Zilan Kaki yürütücülüğünde gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Türkel Minibaş Sahnesi’nde düzenlenen atölyeye yaklaşık 15 öğrenci katıldı. Çalışma, ritmin fiziksel icra yoluyla nasıl keşfedileceğine ve geliştirebileceğine yönelik teorik sunum ile başladı. Ritmin temel kavramlarından olan: Vuruş, Tempo, Alt Bölümleme, Vurgu, Senkop ve Poliritim kavramlarının tanımlandığı ve örneklendiği teorik kısmın ardından pratik bölüme geçildi.

IMG_0172

Müzik eşliğinde seyirlik bir aksiyon ile birlikte vücut bölümlerinin ısıtıldığı çalışmanın ardından sunum bölümünde öğrenilen kavramların pratik icrasına geçildi. İkinci günün sonunda bu kavramlar çevresinde şekillenen bir sergileme yapıldı.

Atölye sonunda bu çalışmaların üniversite kulüplerinin icra ettikleri vücut çalışmasını beden eğitimi perspektifinden uzaklaştırıp seyirlik ve tiyatroya hizmet edebilen bir noktaya taşımanın önemli olacağı yeniden vurgulandı. Ayrıca müziğin ritim ile ilgili kavramlarına hakim olmanın farklı sahneleme imkanları sağlayabileceği üzerinde duruldu. Atölye yapılan değerlendirme çalışması ile sona erdi.

Oğuz Ayaydın / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla