İzmir Uluslararası Kukla Günleri Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

izmir-uluslararasi-kukla-gunleri-basladi-252590-511. İzmir Uluslararası Kukla Günleri, Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen törenle başladı. Açılış gecesinde Alman performans topluluğu Dirty Granny Tales’in ‘Kuklayla müziğin muhteşem buluşması’ olarak da adlandırılan ödüllü gösterisi ‘Didi’nin Oğlu’ İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Canlı müzik eşliğinde sergilenen kukla performansının tam not aldığı geceye katılanlar arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’in beraberinde çok sayıda İzmirli sanatsever yer aldı. Gecenin sunuculuğunu üstlenen İzmirli usta tiyatrocu Gürol Tonbul’un “Sözün gerçek sahibini davet ediyorum” sözleriyle sahneye gelen İzmir Uluslararası Kukla Günleri Festival Direktörü Selçuk Dinçer, sözün gerçek sahibinin kendisi olmadığını, sözün gerçek sahibinin bu festival adına İzmir olması gerektiğini söyledi. Dinçer, “Bu festivali ancak böyle yaşatır, böyle sürdürür, böyle geliştirir ve İzmir’in önümüzdeki kültür ve sanat yaşamında dünyaya açılan kapısı kılabiliriz. İzmir bu festival hakkında söz sahibi olursa” dedi.

Kuklanın bir köprü kurduğunu ve 20 ülkeden 200’e yakın sanatçının geldiğini ifade eden Dinçer, “Umarım yakın bir zamanda İzmir yerleşik bir kukla tiyatrosuna kavuşur, artık böyle bir şeyin zamanı geldi. Yerleşik bir kukla tiyatrosu İzmir için yeniden kurulacak köprülerin başlangıcı olur” diye konuştu.

Türkiye’de son bir yılda bir insanın bir ömrü içerisinde göreceğinden daha fazlasının yaşadığını belirten Dinçer, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bunun en belirgin özelliği de kukla guruplarını getirmekte yaşadığımız zorluklar. Bu yıl festivale yabancı konukları getirmekte çok zorlandık. Hepimiz çok iyi biliyoruz. Özellikle batıda bugün Türkiye, içinde bulunduğu durumdan çok daha farklı algılanıyor, algılatılıyor. İzmir, Ankara, İstanbul, olduğunundan çok daha farklı algılatılıyor. Buna rağmen İzmir Uluslararası Kukla Günleri olarak bu yıl zoru başardık ve dünyanın her yanından yüzlerce sanatçıyı İzmir’de buluşturmaya başladık.”

Haberin devamı için tıklayınız.

Birgün

Paylaş.

Yanıtla