Moving Visegrad Çağdaş Dans Koreografi Rezidansı İstanbulda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Moving Visegrad Çağdaş Dans Koreografi Rezidansı, 6 – 17 Kasım tarihleri arasında Bomontiada’da gerçekleşecek.

Mimesis Haber / ‘Moving Visegrad ‘ çağdaş dans koreografi rezidansı, Çekya, Macaristan, Polonya, Slovakya’yı içine alan Visegrad bölgesini ve kültürünü desteklemeyi amaçlayan 3. Visegrad-Türk Kültür Festivali’nin bir parçasıdır. 2017 yılı, özellikle dans sanatı alanında iki bölge arasında aktif bir işbirliğini ve kültürel değişimi işaret eder. Visegrad’ın dört ülkesi her ne kadar kendi içlerinde kültürel ve ulusal anlamda eşsiz olsalar da coğrafi yakınlık her birinin ortaklaşa paylaştığı bir kimlik yaratmıştır. Bu proje, bu özellikleri Türkiye’de tanıtarak Doğu Avrupa’nın pek dikkat çekmeyen bu bölgesi ile tanışmayı teklif ediyor. Aynı zamanda, Avrupa’da bu alanda pek de bilinmeyen Türkiye’ye çağdaş sanat alanında daha görünür olma imkanı sunuyor. İki haftalık bu çağdaş dans koreografi rezidansı boyunca Evrim Akyay koreografisiyle A Corner in the World X bomontiada ALT’ta çalışacak beş dansçı, çalışmalarıyla ilgili fikir vermek için koreografi aşamalarını ve kültürel değişimlerini açık provalarla izlemeye açık halde sunuyorlar.

Açık prova ve söyleşi

10 Kasım 2017, Cuma, 17:00 & 18:00, A Corner in the World X bomontiada

ALT Panel- ák tarafından takip edilen Moving Visegrad Açık Provası ve söyleşi, dans eleştirmenleri Polonya’dan Jadwiga Majewska ve Macaristan’dan Orsolya Balint’ın katılımlarıyla ve Gizem Aksu maderatörlüğünde gerçekleşecektir.

Moving Visegrad
Çağdaş Dans Koreografi Rezidansı Sunum Performansı

16 Kasım 2017, Perşembe, 18:00, A Corner in the World X bomontiada ALT

18 Kasım 2017, Cumartesi, 16:00, Pera Müzesi

Katılımcılar

Evrim Akyay (TR),Hania (Hanna), Szymczak (PL), Melissa Ugolini (ITA), Tereza Hradilkova (CZ), Tomas Danielis (SK), Viktor Szeri (HUN)

Koreografi: Evrim Akyay

Müzik: Hasan Erginöz

Eşlik Eden Etkinlik

9 – 10 – 13 Kasım 2017, 13:00 – 16:30, MSGSÜ Bomonti Kampüsü, Çağdaş Dans Anasanat Dalı

Var mısın? // Are You In? – Yeni Medya Çağında Çağdaş Dans Eleştirmenliğini Yeniden Keşfetmek: MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalın’da, Jadwiga Majewska ve Orsolya Balint tarafından gerçekleşecek dans yazımı hakkında atölye yapılacaktır.

Daha fazla bilgi almak için, bkz: www.v4tr.org/moving

 

Paylaş.

Yanıtla