Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’na Davet…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İhsan Ata

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu; 2014 yılında demokratik yapılanmasıyla ön plana çıkan, usta yönetmenleri genç oyuncularla buluşturan, repertuar seçimleriyle Şehir ve Devlet tiyatrolarına alternatif olarak Bursa’ya yeni bir soluk getiren ve sürekli kendini yenileyen yeni bir kurum tiyatrosu. 2017-2018 sezonunu 3 büyük 1 çocuk oyunuyla açan tiyatro, klasik oyunlar ve yeni yazarlarla yeni sezonda da yoluna devam ediyor. Bu sezon Cambazın Cenazesi, III. Reich’ın Korku ve Sefaleti, İki Efendinin Uşağı ve Nota Çalan Rüzgar adlı çocuk oyunlarıyla sahnede..

Feza Soysal’ın gayretleriyle 2014 yılından beri sürdürülen Kent Tiyatrosu her yıl üstüne koyarak büyüyen ve bu yıl itibariyle kurumsal kimliğine kavuşan, tüm çalışanları memur güvencesiyle teminat altına alınan isminin hakkını vererek kentin tiyatrosuna dönüşmüş durumda. Oyuncuların yönetim kadrosunda yer aldığı, herkesin söz hakkı olduğu müthiş bir aile yapılanması bu.

Cambazın Cenazesi

Yeni sezonda Firuze Engin’in yazdığı “Cambazın Cenazesi” oyunu Doğu Yaşar Akal’ın eline teslim edilmiş. Cambazın Cenazesi İkincikat’ın projesi olarak Firuze Engin’in yazdığı oyunda Marquez havasının o büyüleyici hikayesi ve hızıyla oyuncuların oynarken eğlenmesi haliyle seyirciye geçmemesi mümkün değil. Ayşe Gülerman, Gökhan Kum ve Mesut Özsoy’dan oluşan kadro karakterden karaktere girerek oyunun hakkını veriyor.

Nota Çalan Rüzgar

“Nota Çalan Rüzgar” adlı çocuk oyunu ise masal kahramanı olmak isteyen müzisyen ile müzisyen olmak isteyen Rüzgar’ın bir masalda karşılamasıyla başlayan olayların anlatıldığı oyunda Damla Çalışan, Ferya Soysal ve Mert Özay küçük sanatseverlere keyifli dakikalar yaşatıyor.

III. Reich’ın Korku ve Sefaleti

Brecht’in III. Reich’ın Korku ve Sefaleti adlı oyunu Hitler Almanya’sında savaşın ve faşizmin bir ülkeyi ne hale getirdiğini anlatır. Yunus Emre Bozdoğan’ın rejisiyle sahnelenen oyun 13 oyuncusu basamaklardan oluşan işlevsel dekoruyla tek vücut gibi müthiş bir denge ve uyum içerisinde sezonun en iddialı işlerinden birine imza atıyor. Adem Mülazim, Ayşe Gülerman, Barış Ayas, Batuhan Pamukçu, Gökhan Kum, İbrahim Ersoylu, Melisa İclal Gürman, Mert Tiryaki, Mesut Özsoy, Oğulcan Arman uslu, Oğuzhan ayaz, Pınar Hande Kaplan ve Zeynep Çelik Küreş’ten oluşan kadro dönemin baskı ve korku iklimini iliklerimize kadar yaşatmayı başarıyor.

İki Efendinin Uşağı

Carlo Goldoni’nin yazıp Rekin Teksoy’un dilimize çevirdiği İki Efendinin Uşağı adlı oyun Levent Suner’in rejisiyle sahneye konmuş. Prömiyerini 5 Ekim’de yapan ve sezonun açılış oyunu olan oyun Commedia Dell’arte’nn en önemli temsillerinden biri. Aynı kadroyla sahnelenen oyun tam bir cümbüş ve karnaval havasıyla eğlenceli, dolu dolu 2.30 saat sunuyor.

Ayrıca oyunların dekor tasarımını yapan Cem Yılmazer gibi bir ustanın kurumda olması, Funda Çebi, İlayda Saran, Rabia Kip gibi üst düzey isimlerle çalışılmış olması gelecek adına umut veriyor.

Özetle, Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu tavrını belli eden, seçtiği oyunlarla kurduğu komedi-dram dengesi, oyunculuk performansları ve yönetmen tercihleriyle bu kentte tiyatro var dedirtiyor. Kurumun en başından en altına kadar başta bu oluşuma destek veren belediye başkanı Mustafa Bozbey, Sayın Soysal ve bizleri kusursuz ağırlayan iletişim sorumlusu Buket TanrıSeven’e ne kadar teşekkür etsem az.

Bu profesyonel oyunları sezon içerisinde mutlaka takip ederek izlemenizi öneririm.

İletişim: nilufer.bel.tr / 452 45 00

 

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: İhsan Ata

Yanıtla