Afife Tiyatro Ödülleri 22. Kez Sahiplerini Buldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl 22.’si düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 14 Mayıs Pazartesi akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine kavuştu.

Sanat ve iş dünyasının bir araya geldiği ödül töreninde 2017-2018 tiyatro sezonundaki performansları ve Türk tiyatrosuna verdikleri emekleriyle öne çıkan isimlere toplam 15 dalda ödül verildi. Bundan sonra her sene bir kadın ve bir erkek tiyatro sanatçısının sunacağı ödül töreni, bu yıl tiyatronun yetenekli isimlerinden Ece Dizdar ve Engin Hepileri’nin etkileyici sunumlarına sahne oldu.

22. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde, Türk tiyatrosunu geliştiren ve dönüşümünde öncü olan oyun yazarlarına verilen Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nün bu seneki sahibi “Yuva” isimli oyunuyla, Sami Berat Marçalı oldu. Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen Haldun Dormen Özel Ödülü’nü ise bu yıl Bir Baba Hamlet isimli oyun aldı. Tiyatronun gelişimine destek vermiş iş ve sanat dünyasından önemli kişilere verilen Yapı Kredi Özel Ödülü’ne usta oyuncu Tijen Par layık görüldü. Tiyatro tarihine geçen ustalara takdim edilen Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’nün ise bu seneki sahibi Yücel Erten oldu.

Hürriyet

Paylaş.

Yanıtla