Yabancı Dizilere de Sansür!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

En çok izlenen yabancı diziler mercek altına alındı. İktidar kendi ‘milli değerlerine’ uygun olmayan sanat eserlerinin incelenmesi için ihbar hattı kurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü, yabancı dizi ve filmlerde ‘Türk kültür ve geleneklerine’ uygunluk arayışına girdi. Kendisine göre ‘milli değerlere uygun bulmadığı içerikleri sansürleyecek olan iktidar, Bakanlığın ‘Farkındayız’ projesi kapsamında gençlere sanat eserlerinde sansürün nasıl yapılması gerektiğini öğretecek.

İhbar hattı kuruldu

‘Milli değerlere uygun olmayan’ sanat eserleri ve sanatçılar için ihbar hattı kuruldu. GSB’nin ‘Farkındayız’ adı altında kurduğu web sitesinde ünlü diziler ve klipler inceleme altına alınıyor. Şimdiye dek 40 yabancı içeriğin incelendiği sitede sanatçılar ve yapımlar doğrudan hedef gösteriliyor. Sitede içeriği uygun bulunmayan dizilerin arasında 90’lı yılların kült dizisi ‘Friends’ gibi yapımlar var.

Çocuklara sansürü öğretecekler

İktidar kindar nesil yetiştirme çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık, ‘Farkındayız’ projesini ortaokul ve liselerde uygulatacak. Çocuklara izledikleri içeriklerde ‘dini değerlere aykırılık, Türk kültürüne uygunluk’ gibi içerikleri aratacak ve sansürü öğretecekler. İktidar dört bir yandan kendi kültürel hegemonyalarına uymayan içeriklerin peşine düşerken, 100 bin genç ile, ailelere, öğretmen ve imamlar aynı proje kapsamında seminer verecek.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla