Diyarbakır’da Kadın Film Festivali…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır’da 10’u aşkın film, Gezici Kadın Film Günleri kapsamında seyirciyle buluşuyor.  Film günleri, 13-19 Temmuz tarihleri arasında.

Film günlerini, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ortadoğu Sinema Akademisi ve Mezopotamya Sinema Akademisi organize ediyor. Gezici Kadın Film Günleri,  Diyarbakır’ın Merkez Sur, Bağlar, Yenişehir, Kayapınar ve Kocaköy, Eğil, Dicle, Çınar, Hazro, Ergani, Silvan, Lice, Kulp ve Bismil 14 ilçesinde gerçekleşiyor.

Çağla Zenirci ve Guilloume Glovanetti’nin “Sibel” isimli filmi, Vuslat Saraçoğlu’nun “Borç”u, Emine Emel Balcı’nın “Nefesim Kesilene Kadar”ı ve Banu Sıvacının “Güvercin”inin gösterileceği Film Günleri’nde her gün iki ilçede film gösterimi planlanıyor.

“Filmlerin içeriğinde bütün kadınlar kendini bulacaktır” 

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Ortadoğu Sinema Akademisi Sinema Sanat Birimi üyesi Sidar Aslan, Gezici Kadın Film Günleri’nin amacının, kadınlara ulaşıp onlarla bir iletişim ağı kurmak olduğunu belirtti:

“Bu filmlerin içeriğine baktığımızda toplumsal sorunlara değinen ve kadınların gözüyle yapılan filmlerdir. Bazı ilçelerdeki kadınların bu filmleri izleme imkanları olmuyor. Biz bu filmleri kadınlara götürerek onlara izleme imkânı yaratacağız. Filmlerin içeriğinde bütün kadınlar kendini bulacaktır. Bütün kadınları gezici kadın film günlerimize bekliyoruz.”

Film günleri programı şöyle:

 

  • 13 Temmuz’da saat 20.30’da Silvan ilçesinde bulunan Kinya Navin parkında yönetmenliğini Çağla Zencirci ve Guilloume Glovanetti’nin yaptığı “Sibel” adlı film izleyicileriyle buluşacak.

  • 13 Temmuz saat 20.30’da Eğil ilçesinde bulunan Eğil Meydan’ında yönetmenliğini Vuslat Saraçoğlu’un yaptığı “Borç” adlı film ve Kocaköy ilçesinde bulunan Köşem bahçesinde “Sibel” adlı film izleyicileriyle buluşacak.

  • 14 Temmuzda saat 20.30’da Ergani ilçesinin Orman Parkı’nda ve Dicle ilçesinin Belediye Parkında yönetmenliğini Emine Emel Balcı’nın yaptığı “Nefesim Kesilene Kadar” adlı film izleyicileriyle buluşacak.

  • 16 Temmuz saat 20.30’da Çınar ilçesinin Nû Jiyan Parkı Amfi Tiyatrosunda “Nefesim Kesilene Kadar” adlı film,  Bismil ilçesinin Kardeşlik Parkın da ve Lice İlçesinin Ceylan Önkol Parkında “Sibel” adlı film izleyicileriyle bir araya gelecek.

  • 17 Temmuz saat 20.30’da Hazro ilçesinin İşkar Mahallesinde “Sibel” adlı film, Kulp ilçesinin Merkez Yeni mahalle Halı Saha Kompleksi’nde yönetmenliğin Banu Sıvacının yaptığı  “Güvercin” adlı film izleyicileriyle buluşacak.

  • 18 Temmuz saat 20.30’da Sur ilçesinde bulunan Ben û Sen Parkı’nda “Borç” adlı film ve Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesinde bulunan Newroz Parkı’nda ise “ Sibel” adlı film izleyicileriyle buluşacak.

  • 19 Temmuz saat 20.30’da Kayapınar ilçesinde bulunan Tema Parkında “ Nefesim Kesilene Kadar” ve Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’nda “ Güvercin”

Bianet

Paylaş.

Yanıtla