Anadolu Üniversitesi Uluslararası Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından hayata geçirilecek bilimsel araştırma projesinde elde edilecek veriler, Türkiye’de tiyatro oyunculuğu eğitimi veren okullarla paylaşılacak.

AÜ Devlet Konservatuvarı, Türkiye’de 1936’dan bu yana sürdürülen tiyatro oyunculuğu eğitim sistemini güncellemek amacıyla bilimsel araştırma projesi hazırladı.

Proje çerçevesinde, 18 Ekim-9 Kasım tarihlerinde Türkiye, Almanya, Çekya, Rusya, İngiltere, ABD, Yunanistan, İtalya ve Hollanda’dan tiyatro eğitimcileri ve sanatçıların katılımıyla Anadolu Üniversitesi Uluslararası Tiyatro Festivali gerçekleştirilecek.

Türkiye’den sanatçılar Şener Şen, Zerrin Tekindor, Erdal Beşikçioğlu, Şebnem Bozoklu, Ozan Güven, Mert Fırat, Onur Saylak, Tuba Ünsal gibi isimlerin de yer alacağı festivalde 3’ü yabancı 10 tiyatro oyununun yanı sıra atölye ve söyleşilere yer verilecek.

Festival sonunda uzmanların ve üniversite öğretim üyelerinin görüşlerinden oluşan bir rapor hazırlanarak tiyatro oyunculuğu eğitimi yeniden ele alınıp güncellenecek.

AÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Erol İpekli, konservatuvarlarda uygulanan oyunculuk sanat dalı eğitim programının güncellenmesini, yeniden gözden geçirilmesini sağlamak amacıyla bilimsel araştırma projesi hazırladıklarını söyledi.

Haberin devamı için tıklayınız:

timeturk.

Paylaş.

Yanıtla