İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali 19 Ekim’e kadar Kadıköy’de devam edecek.

İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali 5’inci kez sanatseverlerle buluştu. 19 Ekim’e kadar devam edecek festival Kadıköy’de bulunan İstanbulimpro sahnesinde izleyici karşısına çıkacak. ABD, Almanya, Arjantin, İsrail, İtalya ve Macaristan’dan gelen 7 doğaçlama sanatçısını ağırlayacak festivalde çeşitli atölyeler düzenlenecek.

İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali hakkında İstanbulimpro Kurucusu Koray Tarhan’la konuştuk. Doğaçlama tiyatroda sahnede anlatılacak hikayenin, karakterlerin ve dramatik durumların yaratımında insiyatifin oyuncuda olduğunu vurgulayan Tarhan, “Mesele sahne üzerinde hiçbir hazırlık olmadan sahnedeki partnerlerinizle anlamlı bir bütün oluşturmak” dedi.

“Biz bu sene hikaye anlatıcılığı ve fiziksel tiyatro bağına yoğunlaşan bir atölye programı oluşturduk” şeklinde konuşan Tarhan, “Bunun yanında klan palyaço teknikleri, fiziksel tiyatro teknikleri, müzik ve hikaye anlatıcılığı programımızı zenginleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Tarhan, bombalı saldırılar ve ekonomik kriz nedeniyle festivale birkaç yıl ara vermek zorunda kaldıklarını belirterek “Bu sene yeniden yapmaya heveslendik yine savaş başladı. Odaklanmak için baya zorluk çekiyoruz. Bu savaş ortamında festivalimizi nasıl gerçekleştireceğiz? Açıkçası kaygılıyız” dedi.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla