Yusuf Dündar’dan Yeni Oyun: “Mavi Hamak”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Yusuf Dündar “Yabancı”, “Göç Dalgası” ve “Günışığına Mektup” oyunlarının ardından yeni bir oyununu daha tiyatro dünyamıza kazandırıyor. Uzun soluklu bir çalışmanın sonucunda okurlarıyla/seyircileriyle buluşmaya hazırlanan, önsözünü Emrah Eren’in, arka kapak yazısını ise Pınar Çekirge’nin kaleme aldığı “Mavi Hamak”, Dramatik Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alacak. Hafta ortasından itibaren tüm internet satış kanalları üzerinden ve seçkin kitabevlerinden edinilebilecek oyun, 3 Kasım’da TÜYAP Kitap Fuarı’nda Dündar tarafından imzalanacak.

Emrah Eren’in Oyun İçin Yazdığı Önsözden:

“Mavi Hamak”ta Türkiye’yi de, 1600’lerin Amerika’sını da, 20. yüzyılın Avrupa’sını da görmek mümkün. Tigra ve Luvi bu zamanların herhangi birinde, herhangi bir tarihte yitirmiş olabilirler geçmişteki huzurlu yaşamlarını. General’in üniformasının rengini de siz seçin. Hangisini görürseniz görün, bu yüzleşmeden kaçmayın ama. Çünkü insanlığın acımasızlığıyla yüzleşmek zorundayız. Her birimiz. Ancak böyle iyileşebiliriz.

Pınar Çekirge’nin Oyun İçin Yazdığı Arka Kapak Yazısından:

Geliştirdiği yepyeni dille hem coğrafyasını aşan hem de zamanı arkasına alarak geçmişle geleceği tek bir çizgide birleştiren Dündar’ın bu eseri; okunmayı, üzerinde düşünülmeyi ve konuşulmayı fazlasıyla hak ediyor. Ustalıklı akışı kadar sıkıca dokunmuş öyküsüyle güçlü etkiler bırakan “Mavi Hamak”ı sıcağı sıcağına, sözcüklerin kadim kokusunu içinize çekip kimi repliklerin altını çizerek okuyacağınızdan eminim.

Paylaş.

Yanıtla