8. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri Açıklandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2019-2020 tiyatro sezonu için Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödüllerinin sahipleri açıklandı. Koronavirüs salgınından dolayı planlanan oyunların tamamını izleyemeyen seçici kurul, bu yıl ödülleri iptal etmek yerine yeterli sayıda seçici kurul üyesi tarafından izlenebilen oyunları değerlendirmeye aldıklarını açıkladı. Bu kategoriye giren 58 oyun 20 dalda değerlendirildi. Ödüllerin, kısıtlamalar kalktıktan sonra tarihi belirlenecek törenle sahiplerine verileceği belirtildi.

Yılın En İyi Oyunu Ödülü, Lynn Nottage’ın yazdığı, Tiyatro Pera’da Zeynep Özden’in çevirip yönettiği “Ter” adlı oyuna verildi.

Yılın En İyi Komedisi Ödülü ise, Molière’in yazdığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda Tolga Yeter’in sahneye koyduğu “Hastalık Hastası”na verildi.

En İyi Küçük Salon Oyunu Ödülü ise, Mihail Bulgakov’un yazıp Küçük Salon’da Emre Tandoğan’ın uyarlayıp yönettiği “Köpek Kalbi” ile Yakup Turğut’un yazıp, Voll Nokta’da Sultan Ertuğrul’un yönettiği “Estarabim” adlı oyunlar arasında paylaştırıldı.

Seçici kurul, 30 kişiden oluşan Ekin Yazın Dostları Seyircileri grubuna bu yıl 5 oyun önermiştir. Bu oyunlar grup tarafından toplu olarak izlendikten sonra sanatçılarla tartışılmıştır. Grup yıl sonunda bir değerlendirme yaparak Ekin Yazın Dostları Seyircileri Ödülü’nü Gestus’da Gökhan Erarslan’ın yazıp yönettiği “Orijinal Günahlar” adlı oyuna vermiştir.

Paylaş.

Yanıtla