Dijital Tiyatro Oyunu 30 Mayıs’ta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Map to Utopia oyunu 30 Mayıs’ta sahnelenecek. Performansın dili İngilizce olacak.

Oyuncu ve yönetmen Mark Levitas ile yazar, dramaturg Ceren Ercan’ın kurdukları Platform Tiyatro tarafından gerçekleştirilecek olan dijital tiyatro oyunu Map to Utopia, 30-31 Mayıs tarihlerinde izleyici ile buluşacak. 20 avatar eşliğinde kurmaca dört farklı semt simülasyonu yaşatacak olan performans, seyircileri de yeni bir karakter inşa etmeye ve onun yolculuğunu deneyimlemeye davet ediyor.

GELECEĞİN ŞEHRİ

Platform Tiyatro ve Frank Heuel tarafından yönetilen Bonn merkezli fringe ensemble iki yıldır ortak olarak bir dijital tiyatro projesi üzerine çalışıyor. “Geleceğin şehri” ekseninde bir tartışma zemini oluşturmayı amaçlayan ‘Map to Utopia’ geleceğin tiyatrosu üzerine uzun soluklu bir araştırma alanı açmayı amaçlıyor.

Araştırmanın ilk adımı; geçtiğimiz yıl Yeldeğirmeni’nde, semtin farklı zamanlarına dair gezici bir AR deneyimi ile gerçekleştirildi. Bu yıl ise yeni medyanın farklı araçları oyun kurma yöntemi olarak kullanılıyor.

İki tiyatronun birlikte kurguladıkları performansta yönetmen koltuğunda Frank Heuel otururken, oyunda Deniz Celiloğlu, Elif Ürse, Okan Urun, David Fischer ve Laila Nielsen yer alıyor.

Seyircilerin performans boyunca eş zamanlı olarak bilgisayar ve akıllı telefon kullanmaları gerekeken performansın dili İngilizce olacak.

ETKİNLİK TARİHLERİ

  • 30 Mayıs Cumartesi 20.00
  • 31 Mayıs Pazar 16.00 ve 20.00

Rezervasyon: 0554 456 57 92

DUVAR

Paylaş.

Yanıtla