The Royal Lyceum Theatre “Kış Uykusuna” Giriyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Edinburgh’da bulunan, Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart 2020’de mekânını kapatan ve tüm etkinliklerini erteleyen The Royal Lyceum Theatre, 700 bin euro üzerinde gelir kaybettiğini açıkladı. Tiyatro tüm yapımlarını iptal ettiğini belirterek yaptığı açıklamada, “Şu anda bilet satışlarından, barlardan, programlardan gelir elde etme şansımızın olmadığı uzun bir dönemle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

“Tiyatrolar Korkunç Sıkıntılar Yaşıyor”

Guardian’ın aktardığına göre, tiyatro, “hazırda bekleme süresi” ne gireceğini açıklarken tiyatronun sanat yönetmeni David Greig, “Bu, endüstrimiz için eşi benzeri görülmemiş salgın nedeniyle korkunç sıkıntılarda tiyatrolar olduğunu görüyoruz. Shakespeare Globe, Royal Shakespeare, Derngate ve National Theatre gibi tiyatrolar da virüsün kurbanı oldu. Korkarım ki böyle giderse bu saydığım tiyatrolar virüsün kurbanı olan son tiyatrolar olmayacak!” dedi.

Tiyatronun, Creative Scotland ve Edinburgh Şehri Konseyi’nden gelen parayla ancak Kasım 2020’ye kadar ayakta kalabileceği belirterek, tiyatroyu yaşatmak için “kış uykusu” dönemine gireceklerini açıklayan Greig, “Bu kış uykusu dönemine girmek, koronavirüsün karanlık kışı boyunca sahip olduğumuz sınırlı kaynağı korumamıza ve umarım ilkbaharda, tekrar sahnemizi açmamıza izin verecektir” ifadelerini kullandı.

Gazete Duvar

Paylaş.

Yanıtla