Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi İş Başında!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifinin gönderdiği basın bildirisini sizinle paylaşıyoruz.

2000 tiyatro emekçisinin imzası ile yola çıkan, Türkiye’nin dört bir yanından 427 tiyatronun katılımıyla 30 bini aşkın imzaya ulaşan kampanya ‘Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi’ olarak tiyatroların kamusal haklarını doğrudan ve işbirliği içerisinde gözetmek üzere çalışmalarına başlıyor.

Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi bugün itibariyle Türkiye’deki tüm özel ve bağımsız tiyatroların ortak sorunlarına çözüm arayan dilekçeyi başta T.C. Cumhurbaşkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı olmak üzere tüm yerel yönetimlere de iletecek.

Salgınla birlikte her sektörde olduğu gibi tüm sanatsal faaliyetlerin de sekteye uğramasına bağlı olarak sanatçıların ve tiyatro kuruluşlarının ekonomik kayıpları, yetersiz sosyal güvenceler, ağır vergiler ve salon kiraları, tiyatrocuları kaçınılmaz bir dar boğaza soktu. Bunun yanı sıra yaz sezonu başlamak üzereyken ve tiyatrolara yapılacak somut bir destekten henüz söz edilmezken normalleşme planı çerçevesinde 1 Temmuz itibariyle tiyatro salonlarının açılacağının ilan edilmesi tiyatrocuların endişesini de haklı olarak arttırdı.

Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi, tüm Türkiye’den 427 tiyatroyu temsilen tiyatroların ekonomik destekten yoksun kaldığı bu süreçte yeterli hijyen şartlarını sağlamadan ve düzenlemeleri yapmadan salonlarını açarak toplum sağlığını tehlikeye atamayacaklarını dile getiriyor. Öte yandan inisiyatifte yer alan tiyatrolar, yerel yönetimlerin toplum sağlığına yönelik tüm tedbirleri almasıyla birlikte Türkiye genelinde tüm açık hava tiyatrolarında, meydanlarda, bahçelerde, sanatın özlediğimiz coşkusunu yaşatacak festivallerde halkla buluşmayı dört gözle beklediklerini ifade ediyorlar. Sanatseverlerin yüzde 80’i salgın sonrası kapalı salonlara girmeyeceğini belirtmişken en doğru yolun da yerel yönetimlerin tiyatrolarla bir araya gelerek sanatçıların ekonomik durumunu destekleyecek ve yeni sezona motivasyonla girmelerini sağlayacak şekilde plan yapmaları olduğu görülüyor.

Halen tüm Türkiye’den hak talepleri ekseninde birleşen bütün imzacı tiyatroların katılımına açık olan inisiyatifle ilgili detaylı bilgiye www.tiyatromuzyasasin.com adresinden erişebilirsiniz.

#tiyatromuzyasasin

Sevgi ve saygılarımızla,

Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi

 

İletişim için: tiyatromuzyasasin@gmail.com

Paylaş.

Yanıtla