Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan Dünya Çevre Günü’nde Sokak Tiyatrosu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Efeler Belediyesi katkılarıyla, Aydın’ın Kuyucular Beyköy’deki jeotermal enerji santrallerinin zararlarına karşı kurulan direniş çadırının önünde basın açıklaması ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Aydın Çevre Platformu’nun (AYÇEP) öncülüğünde Efeler Belediyesi’nin desteğiyle, Efeler, Didim, İncirliova, Çine, Kuşadası’ndan çevre platformu ve örgütleri ile birlikte kentteki çeşitli STK’ların temsilcilerinin de yer aldığı kutlamaya, Kuyucular’daki mücadelenin öncüsü olan köylü yurttaşlar da yoğun bir katılım gösterdi.

Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen etkinlikte konuşmalardan ve çevre temalı şiir okumalarından sonra, Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun hazırladığı,  Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının yer aldığı, jeotermal enerji santrallerine karşı verilen mücadeleyi ele alan komedi türünde sokak tiyatrosu performansı gerçekleşitirildi. Köylülerinde oyuna dahil oldukları performans seyirciler tarafından çok beğenildi. Müzik dinletisinden sonra etkinlik sona erdi.

Paylaş.

Yanıtla