İzmir’de Bağımsız Tiyatrolar Birleşiyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / İzmir’de faaliyet gösteren ve her yıl düzenli olarak kentin tiyatro hayatına kültürel etki sağlayan on altı bağımsız tiyatro topluluğu, “İZMİR BAĞIMSIZ TİYATROLAR İNİSİYATİFİ” (İZMİR BTİ) çatısı altında bir araya gelerek yeni bir dayanışmaya imza atıyor. 21 Haziran tarihinde  kuruluşlarını ilan eden İzmir BTİ, kentteki başka üreten tiyatrolarla da bir araya gelerek kapsayıcı bir yapı olmayı hedefliyor.

İZMİR BTİ’nin parçası olan ekipler, tiyatroların perde açamadığı bu uzun süreç boyunca ortak sorunlarını belirlemek ve çözüm arayışları ile ilgili görüşmek için bir araya gelerek dayanışmayla yaralarını sarmaya çalışıyor. 1 Temmuz itibariyle sahnelerin açılacağı duyurulsa da, seyircilerin salonlara girmeye hazır olmamasından dolayı uzun vadede yaşanacak maddi çöküşlerin ve kapanacak olan bağımsız tiyatroların ayakta kalması adına projeler üretmeyi hedefliyor.

Çatısı altında bulunan “İletişim ve Medya”, “Proje ve Organizasyon”, “İdari ve Mali İşler”, “Belgeleme ve Raporlama”, “Etik Kurul” birimleri ve “Dönem ve Eş Dönem Sözcüleri”yle işleyiş yapısını oluşturan İzmir BTİ, tüm iç ve dış ilişkilerde şeffaflık, tüm kararlarda oy birliği, eşit hak ilkeleriyle kurulmuştur.

İZMİR BAĞIMSIZ TİYATROLAR İNİSİYATİFİ BİLDİRİSİ:

Bizler, bağımsız tiyatrolarız…

Bizler, İzmir’de tiyatro edimiyle varlığını sürdüren, üreten tiyatrolarız.

Yaşadığımız kentin eşitlik, evrensellik esasıyla perdelerini açan sanat üreticileriyiz.

“Buradaydık! Sahnedeydik!” diyebilmek, daha da yazmak, oynamak, tasarlamak için; yüzyıllardır söylenmiş, yazılmış, çizilmiş sanatın içinde: “Tiyatro sahnesini seçmişleriz.” Kentimizin tiyatro belleğinin seyrinde görünebilir olmak, üretmişler olabilmek için, bağımsızlaşanlarız sahnelerimizde…

Öyleyse, insanın tasasına, hüznüne, kahkahasına, hikâyesine ortak bizler, şimdi birbirimizin tiyatrolarının ortaklaşan dertleriyle dayanışmak için yola çıkıyoruz.

“İzmir’de Bağımsız Tiyatrolar Var!” diyoruz.

Her daim dayanışmayla…

İzmir Bağımsız Tiyatrolar İnisiyatifi

Bir varmış Bir yokmuş Tiyatro, Günce Sanat Tiyatrosu, Han Tiyatrosu, İzmir Halk Tiyatrosu, New York Sanat Akademi, Oyun Hamuru Tiyatrosu, Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu, Roket Yapım, Tiyatro Kalemi, Tiyatro Nienor, Tiyatro Pınarı, Tiyatro Punta, Tiyatro Salt, Tiyatrohane, Tiyatrolog, Toprak Sahne Tiyatrosu

Paylaş.

Yanıtla