Mustafa Demirkanlı hakkında Cumhurbaşkanı’na Hakaret Davası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro… Tiyatro… Dergisi’nin kurucularından ve internet sitesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirkanlı hakkında “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçlamasıyla dava açıldı.

14 Şubat 2020 tarihinde gözaltına alınarak ifadesi alınan Demirkanlı hakkında hazırlanan iddianamenin kabulünün ardından yargılama süreci başladı.

Mustafa Demirkanlı, hakkında açılan dava ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bir ara bahsetmiştim, kısa süreli gözaltı yaşayıp, Cumhurbaşkanı’na hakaretten ifade verdim diye, işte o ifade iddianameye dönüşmüş ve dava açılmış. Şunun şurasında bu hafta bütünleme sınavına gireceğim 3 ders kaldı, demek ki ilk avukatlık görevimi kendi davamda yapacağım. Benim hukuk bilgime göre dava bile açılmaması gerekirdi ama hukukla yargının arası pek iyi olmadığı için mahkumiyet hükmü kurulacağını sanıyorum yani ilk davamı muhtemelen kaybedeceğim ama savunmamı AİHM’ne yönelik kuracağım. Enteresan başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum, Adalet Bakanlığı kovuşturma olurunu 23.03.2020 tarihinde vermiş.

23 Mayıs’ta şu mesajı paylaşmışım: “15-20 gündür trollerin ilgisini çekmiş durumdayım. Her gün yaklaşık 15 arkadaşlık isteği alıyorum, hepsi de Atatürkçü (!) acemi Atatürk portreleri ve gerisi boş, hiçbiriyle tek ortak arkadaş yok ama iyi organize durumdalar (Çok aptalca profiller olsa da) sıraya girmişler, kabul etmemenin dışında engelliyorum ama sinir bozucu bir durum tabii…” Bugün oturdum üşenmeden saydım 152 trol engellemişim. Kovuşturma izniyle, trol saldırısı arasında bir bağ var mı bilmiyorum ama dikkatimi çekti işte…”

İddianamede, Mustafa Demirkanlı’nın sosyal medya hesaplarından yaptığı iki paylaşım suç unsuru olarak değerlendirildi.

Bunlardan biri, Cumhuriyet gazetesinde 16.12.2019 tarihinde yayımlanan bir haber:

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/chpli-engin-altaydan-erdogana-sulun-osman-gondermesi-1708560

Suç isnat edilen diğer paylaşım ise Demirkanlı’nın Facebook hesabından:

Haberin devamı ve Demirkanlı’nın iki sosyal medya paylaşımı üzerine inşa edilen iddianameyi görmek için tıklayınız: Tiyatro Dergisi

 

 

Paylaş.

Yanıtla