İngiltere’de Sanatçılar Hükümetin Sanata Yönelik Tutumunu Protesto Edecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İngiltere genelinde sanatçılar ve sanatseverler 11 Temmuz’da, hükümetin devam eden salgın sırasında sanat sektörüne yönelik tutumunu eleştirmek için bir dizi protesto gösterisi düzenleyecek.

Hükümetin Covid 19 salgını boyunca sahne sanatları sektörünü desteklemediğini vurgulamak için bir “Yaratıcı Performans Protestosu” düzenlediklerinden bahseden organizatör Darren Bell şimdiye kadar binlerce kişinin etkinlikler için kayıt yaptırdığını söylüyor.

Sosyal mesafe kurallarına dikkat edileceği açıklanan protestolar sırasında “#CanYouHearThePeopleSing” etiketi kullanılacak ve protestolar saat 12:00’de Trafalgar Meydanı’nda başlayacak.

Protestolar sırasında gösterilerde kullanılan şarkılara yer verilecek. Protestonun internet sitesinde şu ifadeler yer alıyor:

“Tiyatro hükümet tarafından tüm desteklerde geride bırakıldı. Bu sadece Londra’da bir sorun değil, bu bir İngiltere sorunudur. Yüzlerce insan işlerinden çıkarıldı ve hala tam olarak her şey ne zaman yolune girecek öngörülemiyor. Ne zaman yeniden açılacağımız ile ilgili gerçek bir yol haritası yok. Geçtiğimiz hafta yapımcı Cameron Mackintosh, West End’deki dört gösterisinin 2021’e kadar sahnelenemeyeceğini ve tüm gösterinde çalışanların işsizlikle karşı karşıya kalacağını söyledi. Londra’daki protesto ilk olarak 27 Haziran’da yapılacaktı ancak o gün Black Lives Matter yürüyüşü yapılacağı haberinin ardından yeniden planlandı.”

Trafalgar Meydanı’nda 11 Temmuz günü saat 12:00’de başlayacak eylemler kapsamında küçük bir “performans alanı” oluşturulacak. Bu alanda icracılar bireysel veya sosyal mesafe kuralına dikkat ederek gösteriler sergileyecek.

Protestolar kaydedilecek ya da canlı olarak yayınlanacak ve #canyouhearthepeoplesing etiketiyle yayınlanacak.

Protestolar hakkında bilgi için buraya tıklayarak internet sitesine ulaşabilirsiniz.

Bu haber whatsonstage sitesinden Gazete Müstehak tarafından çevrilmiştir.

Gazete Müstehak

Paylaş.

Yanıtla