“Sanat Parkta” Kadıköy’de Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren sanat dünyasına destek olabilmek amacıyla Kadıköy Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da başlayan “Sanat Parkta” etkinlikleri, usta sanatçı Genco Erkal’ın “Yaşamaya Dair” oyunu ile başladı. Sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenlenen Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’daki etkinliklerde, 27 Eylül’e kadar 32 tiyatro oyunu ve 21 konser yer alacak. Ücretli olarak düzenlenecek etkinliklerin gelirleri sanatçı ve festivale katkılan ekiplere bırakılacak.

SOSYAL VE MESAFELİ SANAT NAZIM HİKMET İLE BAŞLADI

‘Sosyal ve mesafeli festival’ sloganı ile düzenlenen ‘Sanat Parkta’ etkinliği açılışını, Genco Erkal ile Tülay Günal’ın sahne aldığı, Nâzım Hikmet uyarlaması olan “Yaşamaya Dair” oyunuyla yaptı. İzleyicilerin maskeleri ile mesafeli olarak oturduğu oyun sonrasında sanatçılar uzun süre ayakta alkışlandı. Festival için, amfi tiyatro kapasitesi yüzde 60 oranında düşürülerek sosyal mesafe kurallarına uygun yeniden düzenlendi. İzleyiciler 2 beyaz 1 mavi olarak düzenlenen koltuklardan sadece mavi renkli olanlarına oturdu. İzleyiciler alana girerken ve etkinlik sırasında maske taktı. Etkinlik öncesinde festival alanı dezenfekte edildi, etkinlik alanı girişlerine dezenfektanlar yerleştirildi.

‘Sanat Parkta’ etkinliğinin açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Buraya gelmek için aldığınız biletler her zamankinden daha değerli, çünkü festivalin bütün gelirleri sanatçı dostlarımıza kalacak. Bu sefer bir oyuna bilet alırken, dayanışmaya da destek oldunuz. Burada aldığımız bütün tedbirler sizlerin daha güvenli zaman geçirmeniz için. Zor zamanlardan geçiyoruz, ama ne sanattan ne de sanatçının yanında olmaktan hiçbir zaman vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.” diye konuştu.

27 Eylül’e Kadar Devam Edecek

27 Eylül’e kadar sürecek festival kapsamında Onur Saylak (Evlat), Mert Fırat (Joseph K), Füsun Demirel (Şişman Güzeldir), Levent Üzümcü (Aziz Nesin Kabare), Rutkay Aziz (Güneyli Bayan), Çağlar Çorumlu (Übü Hep Übü), Serkan Keskin (Cimri), Berna Laçin (Hayal Satıcısı) gibi başarılı oyuncuların tiyatro oyunları sahnelenirken, Moğollar, Ahmet Aslan, Feryal Öney, Erdal Erzincan, Eda Baba, Aylin Aslım, Mazlum Çimen, Baba Zula, Melek Mosso, Ozbi&Gülce Duru, REDD, Simge Pınar, İmer Demirer, Lara Dilara, Sibel Köse, Şakalı Akustik gibi birçok ses sanatçısı ve grup, izleyiciyle buluşacak.

BİLETLER İNTERNET ÜZERİNDEN ALINABİLİR

Pandemide bir yandan sanatseverlere nefes aldırmak, bir yandan da sanat emekçilerine destek olmayı hedefleyen etkinlikler ücretli gerçekleştirilecek. Tüm etkinlikler 25 TL sabit bilet fiyatıyla internetten satışa sunulacak ve elde edilen tüm gelir sanatçı ve festivale katılan ekiplere verilecek. Haftalık olarak satışa sunulacak biletler https://www.mobilet.com/bucket-event/kadikoy-belediyesi-sanat-parkta-5214 adresinden alınabilir.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla