Şarkılara Mektuplar’dan Açık Mektup Çağrısı:

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Yaşamak İstiyoruz”

Şarkılara Mektuplar sözün, mektuplaşmanın ve müziğin iyileştirici, birleştirici ve dönüştürücü gücüne inanan bir paylaşım ve açık üretim alanı. Biriken duygularımız, oluşan farkındalıklarımız, hayallerimiz, kayıplarımız ve yaşama sevincimiz, kısaca tüm ‘arzuhal’lerimizle mektuplara yazılalım, yazının ve ezginin göğünde dilden kulağa uzanarak şarkılara dönüşelim istiyor.  Müzisyen Banu Kanıbelli ve yazar Eylem Ejder’in ortaklığıyla 2020’de kurulan Şarkılara Mektuplar, mektupları projeye gönül veren şarkı yazarları ile buluşturuyor.

Şarkılara Mektuplar;​

  • Herkese açık bir paylaşım alanı ve bir blog. Mektup yazımında biçimsel denemeleri ve yaratıcı yazıları destekliyor.
  • Belli dönemlerde konuya göre mektup çağrısı yapsa da, mesafe, yaşam, ölüm, ev, özlem, aşk, doğa, döngü, başlangıç, zaman, değişim, belirsizlik, yalınlaşma, tüketim, umut, yaşlılık, çocukluk, rüyalar vb konular veya mektup yazarının bir başka içeriğine her daim açık.  
  • Mektuplar sevdiğimiz, kaybettiğimiz, özlediğimiz, bilmediğimiz, adlandıramadığımız birine, bir şeye, kendimize ya da dünyaya hitaben yazılabiliyor.​
  • Şiir, fotoğraf, resim, öykü, ses ve görüntü dosyası gibi her türlü ifade araçları kullanılabiliyor.

Mektuplar blogda zamanın güncesi olarak kayda geçerken, içlerinden bazıları da projenin  şarkı yazarları inisiyatifiyle şarkılara dönüşüyor. Sözlerinin Eylem Ejder’in yazdığı bir mektuptan derlendiği ve müziğini Banu Kanıbelli’nin yaptığı ve söylediği “Hayat Eve Sığar mı” projenin ilk şarkısı olarak 21 Ağustos’ta Ada Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini alıyor.

Mektup Çağrısı:

Yeni mektup çağrımızı en temel hakkımız olan yaşama hakkımız için yapıyoruz. Kadınların ve kız çocuklarının yaşamını tehditten, doğanın tahribatına değin şiddetin her türlüsüne karşı birbirimize ve dünyaya ses verelim diyoruz. Bu yüzden Şarkılara Mektuplar yeni mektup çağrısında “Yaşamak istiyoruz” diyor ve bu tema etrafında şarkılar üretmek istiyor.

Türkçe veya İngilizce mektuplarınızı 15 Eylül 2020 tarihine kadar sarkilaramektuplar@gmail.com e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

“Şarkılara Mektuplar”a  letterstosongs.com internet adresimizden veya bir Açık Radyo yayını olan “Sahibine Şarkılar” programı üzerinden izlemek ve ulaşmak mümkün.

Paylaş.

Yanıtla