Amed Şehir Tiyatrosu “Dario Fo” Oyunuyla Seyirciyle Buluşacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları, bu ayın sonunda “Dario Fo” oyunuyla seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Oyunculardan Berfin Emektar, tüm tiyatroseverleri oyunu izlemeye çağırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine 2016’da atanan kayyum tarafından sözleşmeleri feshedildikten sonra Amed Şehir Tiyatrosu’nu kuran tiyatro oyuncuları, imece usulüyle kurdukları yeni sahnelerinde izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Kovid-19 salgını nedeniyle uzun bir süre ara verdikleri çalışmalarını internet üzerinden sürdüren oyuncular, 540 metrekare kullanım alanı olan yeni mekanlarında salgın tedbirlerini de alarak Eylül ayı sonrasında “Dario Fo” adlı oyunla izleyici karşısına çıkmayı planlıyor.

AY SONU PLANLAMASI

Oyunculardan Berfin Emektar, 7 aydır sahneye çıkamadıklarına dikkati çekerek, “2 aydır taşındığımız yeni yerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni oyunlarımızın provalarını burada devam ettiriyoruz. Bu ayın sonunda izleyici ile buluşmak için hummalı bir çalışma içerisindeyiz” dedi. Salgın sürecinin sanat alanına büyük bir darbe vurduğunu kaydeden Emektar, “Bu alanlardan biri de tiyatro. Uzun bir süre yasak olan tiyatro az izleyici kapasitesi ile tekrardan açıldı. Bu da tiyatrocuları ekonomik olarak zorlayan bir durum. Virüs korkusundan kaynaklı salonlar hep boş kalıyor. Birçok tiyatro yeri de kapanma ile karşı karşıya” şeklinde konuştu.

“DARİO FO” OYUNU

Eylül ayı sonunda, Kraliçe Elizabeth’in “trajikomik 2 gününü” anlatan “Dario Fo” oyunu ile sahnede olacaklarını aktaran Emektar, “Daha önce sahnelediğimiz Tartuffe, Xewna Şevek Havînê, Bûn an Nebûn oyunlarını da sahnede sergileyeceğiz. Pandemi sürecinden kaynaklı önümüzü görememe durumu var. Bu nedenle şimdilik bu oyunlarla izleyici ile buluşacağız. Pandemi süreci endeksli yeni oyunlar ya da oyun sayısın artırma gibi adımlar atacağız. Duruma göre aylık tiyatro programın izleyici ile paylaşacağız” bilgilerini paylaştı. (Diyarbakır/MA)

Paylaş.

Yanıtla