Rüya/Xewn: “Bir Ses Bir Hikaye”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür için Alan Programı kapsamında Mardin Kültür Derneği, Bir Ses Bir Hikaye projesiyle salgın sürecinden en çok etkilenen gruplardan biri olan genç kadınların bu dönemde yaşadıkları deneyimleri birbirlerine anlatarak kendi hikayelerini görünür kılmaya davet ediyor.

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’ndan tiyatro eğitmeni ve yazar Duygu Dalyanoğlu’nun Ekim ayından bu yana yürüttüğü feminist tiyatro atölyelerinde genç kadınlar kendi hikayelerinden yola çıkarak bir oyun metni oluşturdular. Online olarak yürütülen atölyelerde yer alan katılımcılar, yapılan provalardan sonra bu hikayeyi Türkçe-Kürtçe iki dilli bir şekilde seslendirerek evlerinden kaydettiler. Beril Sarıaltun’un ses ve müzik tasarımını, Zeycan Alkış’ın görsel tasarımını yaptığı animasyon ses tiyatrosu Bir Ses Bir Hikaye: Rüya / Dengek Çîrokek: Xewn online olarak herkesin ulaşımına açıldı.

Ekip çalışmayı şu cümlelerle özetlemiş:

Rüya/Xewn, “Bir Ses Bir Hikaye” projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz online atölye çalışmalarına katılan lise ve üniversite öğrencisi kadınlarla beraber yarattığımız teatral bir hikaye. Mardinli genç kadınların ekrandan taşan, mesafeleri aşan sesinden yarı gerçek yarı hayal bir hikaye…”

“Bir Ses Bir Hikaye” projesi kapsamında gerçekleştirilen Rüya/Xewn, oyununu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

 

Mardin Kültür Derneği:

2014 yılında kurulan Mardin Kültür, eğitim alanında farklı disiplinleri bir araya getirerek bölgenin kültürel çoğulcu yapısıyla uyumlu ve yenilikçi çalışmalarla çocukların, gençlerin ve kadınların topluma katılımlarını artırmayı ve değişim yaratmayı hedeflemektedir.

Mardin Kültür; eğitim, kültür, sanat, kültürel miras, bilim ve teknoloji gibi farklı alanlarda özellikle toplumsal cinsiyet, gençlik çalışmaları, toplumsal barış ve insan hakları temaları üzerinden projeler geliştirmektedir.

Paylaş.

Yanıtla