Kim Var Orada / Muhsin Bey’in Son Hamlet’i Naklen Yayınlanıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pandemi döneminde zor zamanlar yaşayan tiyatrolar seyirciyle farklı biçimlerde buluşmanın yollarını arıyor. Moda Sahnesi 2020 yılının son günlerinde Sahneden Naklen Yayın uygulamasını başlattı. Bu uygulamada oyun seyircisiz olarak Moda Sahnesi’nde oynanıyor ve aynı anda naklen yayını yapılıyor. Farklı bilet fiyatı seçenekleri olan uygulamayla dileyen seyirciler daha yüksek fiyatlı bilet satın alarak Moda Sahnesi’ne ve oynayan topluluğa katkıda bulunabiliyorlar. Şimdiye dek üç farklı oyununu bu yöntemle seyirciyle buluşturan Moda Sahnesi Sahneden Naklen Yayın uygulamasında farklı toplulukları da konuk etmeye başlıyor. Bunlardan ilki BGST-Tiyatro’nun beğenilen oyunu “Kim Var Orada / Muhsin Bey’in Son Hamlet’i”. Oyun 2 Ocak Cumartesi günü saat 21:00‘de seyirciyle buluşacak. Bilet almak isteyen tiyatro severler https://www.modasahnesi.com/sahneden-naklen linkini tıklayarak Sahneden Naklen sayfasına ulaşabilirler.

Sonraki günlerde Moda Sahnesi’nin kendi oyunlarının yanı sıra Faust, Dirmit, Kürklü Venüs, Taranta Babu gibi başarılı oyunlar da seyirci ile buluşacak.

Kim Var Orada / Muhsin Bey’in Son Hamlet’i oyunuyla ilgili topluluğun paylaştığı bilgiler şöyle:

Muhsin Ertuğrul. Rejisör, oyuncu, yönetici ve yapımcı. “Yarın kıyamet kopacağını bilsem yine de bugün bir sahne açardım” diyen bir sanatçı. Kimilerine göre ustasız usta, kimilerine göre ise otoriter bir tek adam, yahut batı taklitçisi… Bu yaşlı adam oturmuş, anılarını yazıyor. Belki de tiyatromuzun tarihini yazıyor.

Ve yazarken ona iki hayalet eşlik ediyor. Eşlik etmekle kalmıyor, tarihin yazılmasına katkıda bulunuyorlar. Dahası bu işe Shakespeare’in Hamlet’ini de ortak ediyorlar. Türkiye’de ilk kez Hamlet’i oynayan ekip şimdi de birlikte son kez Hamlet’i oynayacaklar. Muhsin Bey’in son Hamlet’ini.

Hayaletlerden biri Muhsin Bey’in ilk hocam dediği Ermeni aktör Vahram Papazyan. Onun sayesinde madalyonun diğer yüzüyle, Ermeni sanatkarların mirasıyla yüzleşiyoruz.

Diğeri ise hayal ürünü bir kadın; Latife Hanım… Onun hikayesi ise önünde yürüyecek yol olmayan, yürüdükçe arkalarında yol bırakan ilk kadın oyuncularımızın sahneye çıkma serüvenlerini anlatıyor.

Muhsin Bey ve eski dostlarının sohbetiyle ölülerin ve dirilerin zamanı buluşuyor. Geçmiş bugün için yeniden yaşanıyor. Tiyatromuzun Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan geçmişi spot ışıklarının önüne çıkıyor.

Ve Muhsin Bey hatırladıkça yılların öğüttüğü belleğimiz tazeleniyor.

Reji ve Metin: Ekip Çalışması

Metin Düzenleme: Cüneyt Yalaz, İlker Yasin Keskin

Oyuncular: Banu Açıkdeniz, Cüneyt Yalaz, İlker Yasin Keskin

Proje Danışmanı: Ömer F. Kurhan

Ermenice çeviri: Boğos Çalgıcıoğlu

Müzik: Aybars Gülümser

Dekor: Özgür Eren

Işık: Levent Soy

Kostüm: Banu Açıkdeniz, Duygu Dalyanoğlu

Afiş: Zeycan Alkış

Katkılarından ötürü Uluç Esen, Fırat Güllü, Boğos Çalgıcıoğlu, Nesim Ovadia İzrail, Mesut Tufan, Sevan Değirmenciyan, Kemal Balta’ya, oyun metnine katkısından ötürü Sevilay Saral’a teşekürler.

Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri 2016 – Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü

Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri 2016 – Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü

Direklerarası Seyirci Ödülleri 2016 – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

Direklerarası Seyirci Ödülleri 2016 – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü

İsmet Küntay Ödülleri 2016 – En İyi Oyun Yazarı Ödülü

Paylaş.

Yanıtla