Konservatuar Sınavlarına Girecek Adayların Bilmesi Gerekenler…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu konuyla ilgili yazdığım daha önceki yazılar birçok aday tarafından büyük bir dikkatle takip edildiğinin bilincindeyim. Daha önceki yazdığım yazılara gelen sorular, hala gelen mailler beni bu yazıyı yazmaya yöneltti. Gerçekten de bu anlamda ciddi bir eksiklik söz konusu. Elbette kursa giden adaylara bu konularda bilgi aktarılıyor zaten. Ama kursa gidemeyenler, kurs olmayan yerlerde yaşayanlar, kursa para ödeyemeyenler vs. bu tür bilgilerden yoksun azımsanmayacak sayıda adaylarımız var. Bu adayların bu şekilde kazanmasını sağlayamayız belki ama en azından evreleri bilmeleri açısından onlar için yararlı bir yazı olacağından eminim. ‘Konservatuar Sınavlarına Hazırlananlara’ ve ‘Konservatuar Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular’ adlı yazılarıma nazaran bu yazı daha geniş kapsamlı bir anlatımla bu alanda yazılan üçlemenin son halkası niteliği taşıyor.

Konservatuar veya GSF tiyatro bölümlerine girmek isteyen adayların öncelikle bu alanı hafife almamalarını şiddetle öneriyorum. Sadece tirat ezberleyerek sınava girilmemesi gerektiğini bir kere daha yineliyorum. Zira tiradın dahi ne anlama geldiğini bilmeden sınava girmeyi düşünen adaylardan mailler geliyor. Bu sadece zaman kaybı olur! Bu alan basite alınması gereken bir alan değildir. Kaldı ki sadece ÖSS sınavıyla alınan bir alan olmayıp özel yetenek sınavı söz konusu olduğundan ciddi bir çalışma olmadan kazanabilmek neredeyse imkânsız.

Çünkü bu işe duygusal değil realist yaklaşmak gerekiyor. Öyle ‘çocukken de çok komikti. Yetenekliyimdir zaten ben’ gibi düşüncelerle kimse kendini kandırmamalı. Amatör tiyatro yaparak salonu dolduran aileler veya davet edilen dostların sizi alkışlaması, beğenmesi adaylar için bir ölçü olmamalı. Bu beğeni tüm adayların gelişimini engeller. Ciddi anlamda mesleki olarak bu alanı seçen adayların jüride yıllarını bu işe harcamış hocaların karşısında oynayacağını unutmamalı. Sonuçta kaybetmeniz sizin bir yılınıza neden olacak. Bu nedenle ÖSS’de ne puan alırsanız alın özel yetenekte başarısız olduğunuz anda ÖSS’den aldığınız puanın hiçbir önemi kalmayacaktır. ÖSS, sadece kazanan adayların sıralaması konusunda ek destekten öte gitmez. Bu nedenle adaylar puandan çok özel yetenek sınavlarına hazırlanmalıdır.

Kaldı ki iş ve işçi bulma kurumu gibi arz talep dengesizliği söz konusu olduğundan farkınızı ortaya koyabilmek zorundasınız. 500/1000 adayın girdiği bir okulda en fazla 15 kontenjan vardır. Bu kontenjanı ikiye bölüp kadın ve erkek olarak alınır. Bazen 5 kadın 10 erkek, bazen de 10 kadın 5 erkek alınabilir. Bu rakamlar geçersiz olup örnek amacı teşkil etmektedir. Çünkü bu seçim yüce jürinin takdirine bağlıdır.

Bir hesaplama yapmak gerekirse; 500 adayın girdiği bir sınavda 15 kişilik bir kontenjana girme şansınız cinsiyet sayısını da göz önüne aldığınızda 100’de birdir. Bu 100 kişiden biri olmak imkânsız değildir. Sonuçta kazananların sizden tek farkı, iyi hazırlanmış bir parçadan başka bir şey değildir. İnanmak ve sıkı bir çalışmayla bu hayallere ulaşmak hiçte zor değildir.

Adayların bilmesi gerekenler…

Sahne Sanatları Bölümü, genel olarak Dramatik Yazarlık, Sahne Tasarım ve Oyunculuk Ana Sanat Dalı bölümleri olmak üzere 3 ana sanat dalına ayrılır.

Dramatik Yazarlık…

Dramatik Yazarlık bölümünde verecekleri konuya göre sizden öykü ve oyun yazmanızı isterler. 2 aşamadır. 2 aşamada da farklı sorular aynı türden konulardır. Dikkat etmeniz gereken en temel şey; yazınız okunaklı olması, giriş-gelişme-sonuç formatlarına uygun olması ve güzel bir başlık… Yazınızda benzetme ve okuduğunuz kitaplardan örnekler vermeniz hikâyenizi daha güzelleştirir ve ek puan sağlar. Mülakat kısmında yine sizinle genel kültür üzerine sohbete gidilir.

Sahne Tasarımı…

Canlı model çizimi isteniyor.2 aşamada da el becerisi tekniğine ihtiyaç duyuluyor. Mülakat kısmında yine sizinle genel kültür üzerine sohbete gidilir. (Her okula göre değişiklik gösterebilir)

Oyunculuk…

Süreç kısaca şöyle işliyor; önce ÖSS sınavına girip gereken ham puanı alıyorsunuz. Ardından hangi okulda sınava girmek istiyorsa onun şartlarını araştırıyorsunuz. (Okulların web sitesinde yazar, yaş-tirat-puan vs.) Tarihler açıklandıktan sonra gireceğiniz okula gidip kayıt yaptırarak başvuru ücreti ödüyor ve form doldurarak sıra numarası alıyorsunuz. Bazı okullar sınava gireceğiniz günü internette yayınlıyor. Bazılarıysa yayınlamadığı için okulun bahçesinde adınızın okunmasını bekliyorsunuz. Sıra size geldiğinde sahneye çıkıp jüri karşısında tirat oynuyorsunuz. Zaten onlar sizi yönlendiriyor. Sonucu beklemeye koyuluyorsunuz. Birkaç gün içinde sonuçlar kapıya asılır veya internette yayınlanır.

İlk aşamayı aldıysanız ikinci aşama için %60’ı elenmiştir zaten. Şansınız iki katına çıkar. Tekrar adınızın okunmasını beklersiniz. Bir tirat daha oynadıktan sonra dans salonuna alırlar. Veya tirattan hemen sonra şiir okutup şarkı söyletebilirler. Öykü ve doğaçlama yaptırmaları da muhtemeldir.

Bu aşamayı da alırsanız son aşama olan mülakat için adınızın okunmasını beklersiniz. Bu bölümde jüri üyeleriyle bir sohbet yapılır. ‘Neden bu şehir? Neden tiyatro? Neden bu okul?’ Vs. gibi sorular sorulur. Tiyatro tarihiniz veya güncel tiyatro takibiniz sorgulanır.

Bu bölümü de atlatırsanız ÖSS puanınıza göre liste asılır. Asil listedeyseniz okumak için hak kazanmış ve kayıt yaptırabilirsiniz demektir. Yedek listede iseniz, sıralamaya göre asil listedekilerin kayıt tarihleri sürecinde kayıt yaptırmamaları halinde yedek listeden ilk sıradan başlayarak alınır. Eğer iki listede de yoksanız. Kazanamamışsınız demektir.

Kendinize özgüveniniz olsun…

Sahne sanatları alanı bir vitrin işidir. Bu yüzden medeni cesarete ihtiyaç duyar. Özgüveni eksik bir adayın çok iyi hazırlandığı bir parçayı bile kötü oynamasına ve bu yüzden kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle ne olursa olsun sahneye çıktıktan sonra rahat olmanız kaçınılmazdır.

Kursa gidin…

Bu alanda herhangi bir bölüm okumak istiyorsanız kursa gitmeniz şiddetle önerilir. Kendi başınıza çalışmak ya da bir büyüğünüze parçalarınızı göstermek doğru bir seçim olmayabilir. Hatta doğru bildiğiniz şeylerin yanlış yönlendirmesine sebep olabilir. Kursa gitme şansı olmayanlar en azından yaptığı çalışmaları gireceği okulun öğrencilerine göstersin. Düşünün, sizin gireceğiniz sınava sizin gibi birçok adayın yanı sıra çok önemli ustalardan ders alıp gelenlerde var. Kovalamak için bütün yollarını denemeye çalışın.

Diksiyon çalışın…

Sınavlara hazırlanırken devamlı temrin çalışın. Özellikle kırsal alanda yaşayan adayların devamlı diksiyon çalışması kaçınılmazdır. Gerçi büyük kentlerde yaşayan birçok genç ‘Tiki’ dili diye bir dil kullanıyor. Doğu şivesi de, tiki dili de hatalı. Önemli olan anlaşılır temiz bir Türkçe konuşmak. Sıkça duyduğum sorunların başında gelen bu diksiyon problemi, çok iyi oynanmış parçaya rağmen sınavda kalmanıza neden olabilir. Kimi okullar çok iyi oynanan bir parçada dile önem verdiği için o dil sorununu vereceği eğitimle çözmek yerine okula almayarak hallettiğini sanırlar. Çünkü uğraşmak istemezler.

Okul seçimi ve puan takibi…

Okul seçme konusunda çok çeşitli sorular geliyor. Aday gireceği okulu kendisi belirlemelidir. ÖSS’den alınacak ham puan (160’tan başlar, 215’e kadar gider. Okula ve gireceğiniz bölüme göre değişir. Örneğin; oyunculuk 185 puan isterken Dramatik Yazarlık 200 ister) Ama benim için İzmir 9 Eylül, Ankara DTFC, İstanbul Mimar Sinan ve Devlet Konservatuarı bu alanda okullar arasında ilk sırada geliyor. Adaylar karar verdikten sonra sınav tarihlerini, okulun verdiği parçaları vs. tüm yönleriyle takip etmelidir. Eğer imkânı varsa okulu önceden görmesi ve öğrencilerle tanışması bir fikir edinmesi açısından faydalı olacaktır.

Tirat seçimi…

En çok soru tirat konusunda geliyor. Sınava girecek adayların bu konuda pekte haksız olduğunu söyleyemem. Çünkü sınavı oluşturan öğelerin bel kemiği tiratlardır. Dans, şiir, doğaçlama, şarkı, öykü gibi diğer unsurlar tiradın ek unsurlarını oluşturur. Ama gelen her soruya cevap vermeye yetiştiğimde de söylediğim gibi, adayı görmeden, konuşmadan, tanımadan ona uygun parçanın hangisi olacağına karar veremem. Yine kurs desteği alan adaylara bu konuda hocalarının en uygun parçayı seçeceğinden hiç kuşkum yok. Ama temelde bu konuda eğitim alamayan adaylara yönelik bir yazı olduğundan şöyle bir öneride bulunabilirim.

Tiratları internetten seçmeyin! Genelde bu böyle yapıldığı için direk tirat üzerinden çalışılıyor. İnternette verilen tiratlar sadece size bir seçenektir. Bu seçenekler size bir ön bilgi anlamı taşımalıdır. Seçtiğiniz her tiradın kitabını alın. Oyunun tamamını okuyun. Yazarını tanıyın. Alt metnini çıkarın. Satır aralarını okuyun. Yazarın metinde ne anlatmak istediğini kavramaya çalışın. Yazarın hayatını iyice öğrenin. O tiradın olduğu eserin sahnelenmiş olmasına ya da o sezon oynanıyor olmasına dikkat edin. Zira çalışacağınız oyunu izleme şansınız olursa bu sizin ufkunuzu genişletir. Klasik oyun seçiyorsanız dönemin özelliklerini çok iyin yansıtın.

Örneğin; Shakespeare’in eserlerini seçiyorsanız şiirsel dile hâkim olmaya çalışın. Moliére seçiyorsanız beden diline dikkat ediniz. ’Çağdaş bir yorum getirmek istiyorsanız yine alt metnini sağlam çıkarın. Parçada geçen tip ya da karakter tahlilini iyi analiz etmelidir.

Parçayı hazırlarken şiveli oynamaktan kesinlikle kaçının. Oyunda kullanmak için aksesuar veya obje getirmeyin. Bu zaman kaybına ve jürinin antipatisine yol açabilir. Olabildiğince rahat ve sade girin sınava. Jüri karşısında heyecanlanmayın. Sahnede parçanızı oynarken karşınızda elma yiyen, birbiriyle konuşan, oflayan puflayan jüriyle karşılaşabilirsiniz. Bu sizin dikkatinizi dağıtmasın.

Genel Kültür…

Mülakata girerken genel kültür üzerine sohbet edilir. Bu sizin, okul için yapmanız gereken bir çalışma değil, bir bakış açınız haline gelmelidir. Kitap, sinema ve tiyatro sizin hayat biçiminiz olmalıdır.

Dans…

Dans sınavında muhteşem bir vücut yapısına ihtiyacınız yok. Sadece olabildiğince esnek olun. Ve verilen tüm hareketleri yapmaya çalışın. ‘Utandım, insanlar üstüme güldü’ gibi düşüncelere asla kapılmayın.

Doğaçlama…

Ayna karşısında çalışın. Jest ve mimiklerinizi görün. Doğaçlama için devamlı mizah dergisi okuyun. Bu sizin yaratıcılığınızı artırır.

Şiir…

Şiir için buğulu bir ses tonuna gerek yok. Sadece özgün ve doğa içerikli şiir bulmaya ve doğru tonlamaya çalışarak okumanız yeterli.

Öykü…

Öykü konusunda hikâyeden ne anladığınız önemli bir ölçüt olduğundan doğru anlamanız sizi tam anlamıyla öyküyü nasıl okuyacağınıza yönlendirir.

Sonuç olarak…

Bölümü kazanmazsanız asla hayal kırıklığına düşmeyin. Hemen başka üniversiteler deneyin. Unutmayın ne kadar çok sınava girerseniz o kadar deneyim sahibi olursunuz. Sınavı kaybettiğiniz anda bırakıp bir sene sonraki ÖSS sınavını beklemeyin. Kaybettiğiniz andan itibaren çalışmaya başlayın ve asla bırakmayın.

Bu yazıda, bölümlere girmek isteyen adaylara bir ön bilgi vermeye çalıştım. Ve süreci anlattım. Elimden geldiğince gördüklerimi ve yaşadıklarımı paylaştım. Kursa gitmeyen/gidemeyenler için çok faydalı olacağını düşündüğüm bu türde bir yazının dikkatle okunmasını öneririm. Kimsenin sizin moralinizi bozmasına izin vermeyin. Pozitif olmaya çalışın. Bu türde yazılmış olumsuz- negatif yazılar okumaktan kaçının. Aşağıda verdiğim listeyi edinmeye çalışın.

Sınava girecek adaylara şimdiden başarılar!

YARDIMCI KİTAPLAR:

Alıştırmalı Diksiyon Sanatı – Nüzhet Şenbay

Diksiyon Alıştırmaları – Murat Atak

Konservatuar Sınavlarına Hazırlık – Cezmi Koca

Tiyatro Eğitimi – Yılmaz Arıkan

Dünya Tiyatro Tarihi 1-2 – Özdemir Nutku

Yeni Başlayanlar İçin Oyuncunun Çalışması – Özdemir Nutku

Mimik-Rol alıştırmaları ve Temel Tiyatro Bilgisi – Haldun Marlalı

Tiyatro Nedir? – İsmail Hakkı Baltacıoğlu

Konuşma Eğitimi – Suat Taşer

Tiyatroda Yeni Arayışlar – Zehrap İpşiroğlu

Oyunculuk Üzerine Aykırı Düşünceler – Diderot

Bir Aktör Hazırlanıyor – Stanislavski

İnsanca Bir Tiyatro – Giorgio Strehler

Oyunculuk El Kitabı – Berlin Devlet Oyunculuk Okulu Öğretim Görevlileri

Sahnede Yaratıcılık (Playback Tiyatrosu) – Deniz Altınay

Aktörlük Sanatı – Stella Adler

Rol Yapmayın Lütfen (Tiyatro ve Sinema Oyunculuğuna Hazırlık) – Eric Morris – Joan Hotchkins

Fütursuz Oyunculuk (Oyunculukta İşçilik Süreci) – Eric Morris

Ya Vezirsin Ya Rezil (Türkçeyi Doğru Etkili ve Güzel Konuşma Kit-hapı) – Dilek Öztekin

Yazarın bu konuyla ilgili yeni yazısı için tıklayınız.

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: İhsan Ata

168 yorum

  1. cemrecan Tarih:

    merhaba efendım bır sorum olucak siir okunması sartmı bırde epik bir siir okursak bize dezavantajımı olur ??

  2. pınar Tarih:

    merhaba
    müziğe şarkı söylemeye aşığım ve bu yeteneğimin hep farkında olarak bir şeyler yapmaya çalıştım..ama olmayı istediğim yerde olmadım çünkü hep benden önce dediğim şeyler oldu…bir tek üzüldüğüm konu şu ki zaman öyle çabuk geçiyorki farkına varmak için onu anlamayı anlamak lazım.Anladım da.. hiç bir şey için geç değil,hep yapmak istediğimi yapmanın artık doğru bir karar olduğuna fazlasıyla inanıyorum..bu inancımı hiç kaybetmedim ama şimdi bir şeyler yapmanın tam zamanı olduğunu düşünüyorum..türkü okumayı çok seviyorum Türküleri iyi yorumluyorum,Çeşitli ses yarışmalarına katılma imkanım oldu ve dereceler aldım, bunları hiçbir zaman kısa yol olarak görmedim hep eğitimini almaktı amacım ama bilmiyorum belkide yol doğru değildi..fırsatlar yarattım kendimce belkide ilerde basamakları olucak bilmiyorum..ben konservatuar okumak istedim ve bu sene bunun için bir şeyler yapmayı ve orda olmayı istiyorum ve şunu anladım ki sadece inanmam ve o uğurda çabalayışım yetecek buna..Yazınızı okudum ve size çok teşekkür ediyorum.Ben sesime çok güveniyorum ses’in sadece yetmediğinide biliyorum,ve ben ne yapmalıyım.? sizin görüşünüzü almak istiyorum çok teşekkür ediyorum iyi çalışmalar diliyorum..

  3. esra Tarih:

    merhaba ben acıkögretimden okul öncesi öğretmenlilği okuyorum. 1. sınıftayım. bu sene konservatuar sınavına girmeyi planlıyorum, ama açık öğretim kaydım silinir mi bu benim için önemli. bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var..

  4. Volkancantenor Tarih:

    Öncelikle böyle bir açıklama için çok teşekkür ediyorum tam ihtiyacım olan birşeydi.Bu arada esra açıköğretim kaydın silinmez ikisini birden götürebilirsen hiçbir sorun olmaz .

  5. kadir moç Tarih:

    selam ben kadir.oyuncu olmak istiyorum ama durumlar elverişli değil.Kursa gitme imkanın yok. yardımcı olun lütfen, kursa gitmeden nasıl çalışabilirim?

  6. TUBA DÜZLEME Tarih:

    ben lise öğrencisiyim gitar çalmayı biliyorum aynı zamanda 2 ensturuman çalmak zorunlu mu ? ayrıca Eskişehir anadolu üni. açık öğretimden mi alıyor ? sorularım ıcewap alabilirsem sewinirim tşk. ederim şimdiden…

  7. sezar Tarih:

    üniversiteyi bitirmeme bir yıl kaldı konservatuar sınavına bu sene girip kazanırsam dondurmak istiyorum giriş aşamalarında çok zorluk çıkarırlar mı?edebiyatım iyi değil bu sorun olur mu?teşekkürler…..

  8. zeynep Tarih:

    mrb bn zeynep 9.sınıf öğrencisiyim oyunculuk istiyorum seneye dil bölümü seçmeyi düşünüyoum bu üniverstede konservatuara girmrmde bi engel oluşturur mu? ayrıca piano çalıyorum eğer oyunculuk sınavını kazanamazsam müzik bölümüne aynı sene içinde geçebilir miyim ?

  9. zeynep Tarih:

    mrb ben zeynep 9. sınıf öğrencisiyim oyunculuk istiyorum seneye dil bölümü seçersem bu üniverstede konservatuara girmemi engeller mi yada oyunculuk sınavını kazanamazsam müzik bölümüne geçebilir miyim.? ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim..Teşekkürler.!

  10. gökçe Tarih:

    baleye aşığım bale benim için bir tutku bir aşk oldu geride bıraktığım 2 sene çok kötü geçti.. hepsinde bale sayeside ayakta kaldım bir sene derslerim yüzünden bıraktım ama kaldığım yerden hatta bir adım daha fazlasından devam ediyorum baleye 9 yıldır gidiyorum ve sanırım sonu olmicak konservatuar sınavını kazannmak için elimden geleni yapıcam 100 kişiden biri olmayı çok istiyorum şanss…

  11. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Cemrecan merhaba!

    Okulun isteğine göre değişiyor bu durum. Bazı okullar istemiyor. Ama hazırlaman senin avantajın olur. Önemli olan seçim değil, nasıl okuduğunda alakalı.

    Şimdiden başarılar.

  12. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Pınar merhaba!

    Anladığım kadarıyla Konservatuvarın müzik bölümünde okumak istiyorsun. Bunun için bu yönde hazırlanan paket programlar var. Kurslarda edinebilirsin bunları.

    Şimdiden başarılar.

  13. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Kadir merhaba!

    Kursa gitme şansın yoksa bolca oyun izlemeni tavsiye ederim. Bolca egzersiz yapmalısın. Diksiyon çalışmalısın. Aynı zamanda Oyunculuk el Kitapları var. Kuramlar bilgilerle bedensel eğitim veren kitaplar bunlar.

    Şimdiden başarılar.

  14. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Tuba merhaba!

    Sahne Sanatları için enstrüman bilmen gerekmiyor. Eskişehir gibi bir çok okulda bu işin eğitimi veriliyor.

    Şimdiden başarılar.

  15. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Sezar merhaba!

    Zorluktan kastını anlamadım. Ama bir kültür birikimine bakıyorlar. Mülakata kalmadan zaten anlıyor jürideki isimler.

    Şimdiden başarılar.

  16. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Zeynep merhaba!

    İkisi aynı anda olacağını sanmıyorum. Zaten çok ağır bir programı var. Sınav tarihleri çakışmadığı sürece birden fazla sınava girebilirsin.

    Şimdiden başarılar.

  17. Elifnur Tarih:

    Merhaba, ben lise 1 öğrenciyim.Sağlıkta okuyorum; ama sağlıkçı olmak istemiyorum.Konservatuar’a gitmek istiyorum.Bunun için ne yapmalıyım ve sınavları ve bölümleri hakkında bilgi almak istiyorum.Şimdiden teşekkürler…

  18. gamze Tarih:

    ben 11 . sınafa gidiormm seneye koservatuar sınavına giriceğim piyano ve tago eğitimi alıorm seneyede çello eğitimi alıcamm yeterlı olur mu blmıormm bunu öğrenmek istiorm bu konuda bilgi verebilir mısınız?

  19. orhan Tarih:

    merhabalar, ben 23 yaşındayım uzun zamandır tiyatroyla ilgileniyorum. yaşımın bu sene konservatuvar sınavına engel olma gibi bir durumu varmı, yada herhangi bir yaş sınırı varmı? aydınlatırsanız sevinirim.

  20. Aylin Tarih:

    Merhaba,
    Ben 11. sınıfa gidiyorum. ve şimdiden üniversite sınavlarına hazırlanmaya başladım. dershaneye gidiyorum, matematikten özel ders alıyorum. ailem benim eğitimim için çokça para harcıyorlar. okuldaki derslerim iyi. biraz daha sistemli çalışmayla çok iyi üniversitelere girebileceğimi biliyorum, ama ailemin istediği bölüme… onlar hukuk okumamı istiyorlar, benim hayalimse küçüklüğümden beri tiyatro!.. sahneye çıktığımda kendimi inanılmaz mutlu hissediyorum, bana kalsa hiç düşünmeden konservatuar sınavına hazırlanıyo olurdum şuan ama ailemin emeklerinide göz ardı etmek istemiyorum. onlara anlatmıştım derdimi ama ”iş bulamazsın, aç kalırsın” gibi sözlerle hayalimi söndürüyolar,BU beni tiyatrodan yine soğutamıyo tabi… hayalim iki üç gün sonra dahada alevleniyo!!! şuan çok ince bir çizgideyim ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. sınava girsem kazanacağımı biliyorum kendime güveniyorum! ya kendimi üzücem yada ailemi… lütfen yardım edin!!!!

  21. talha Tarih:

    merhabalar, öss sınavından tahmini ne kadar sonra oluyor yetenek sınavları? bir de aynı sene içersinde 1 den fazla okulun yetenek sınavına girile biliyormu?

  22. selcan Tarih:

    merhaba
    7. sınıftayım ve küçüklüğümden beri oyuncu olmak istiyorum bunun için neler yapmalıyım ?

  23. 6 senedir profesinel muzikal anlamda rap music yapıyorm. farklı dallarda şarkılarda söyleyebiliyorum.
    konsevatuar istiyorum.
    adım adım ne yapmam gerek lüften yardmcı olun..
    öncelikle bi össye gircem sonra nereye müracat etcemde mülakatlara girccem :S

  24. nesrin Tarih:

    mrb ben nesrin doğuluyum ve burda konservatuar sunavlarına hazırlanacak ortam yok ne yapa bilirim?_

  25. büşra Tarih:

    merhabalar 9. sınıf öğrencisiyim ilerde oyunculuk için konservatuar sınavlarına giricem ama şunu mrk ediyorm sınava girme yaşı kaç illa lise bitirmek zorunlumu ?

  26. Rabia Tarih:

    Merhaba,
    Ben de konservatuvar sınavlarına girmek istiyorum, ancak okulda son üç yıldır tiyatro çalışmaları dışında bir hazırlığım ya da deneyimim yok. Sınavlar için iki yılım daha var. Sizce bu iki yıl içinde kendimi geliştirebilmek için ne yapsam kendimi geliştirebilmem için daha yardımcı olur?

  27. Merhaba!
    Tesadüfen internette gezinirken böyle şahane bir yazıya rastlamak beni çok mutlu etti. Bunları bilmek, konservatuar öğrencisi olmak için önemli bir nokta. Ben de Müjdat Gezen Sanat Merkezi’de (MSM) eğitim görüyorum. Ayrıca gerçekten iyi bir tiyatrocu olmak istiyorsanız ”ben çok güzel rol yaparım,bunun şunun taklidini yapıyorum” tarzında laflar ile kendinizi kısıtlamayın. Şunu unutmayın iyi bir tiyatrocu her şey hakkında yeterli bilgiye sahip olmalıdır. Kitap okumaktan asla vazgeçmeyin. Umarım ışığınız hep yanar!

  28. serhat Tarih:

    merbalar ya benim birçok yeteneğim var ama korkuyorum ya yapamassam diye ama çalışıyorum da hangi yere gidieceğimide bilmiyorum …

  29. burak menekşe Tarih:

    ben halk oyunlarına gidiyorum ama ben halk oyunları konservatuar bölümüne gitmek istiyorum bunun için yardım istiyorum msn:KOD-ADI-HIZ-DELISI@hotmail.com

  30. meryem Tarih:

    tiyatro da tesadüfleri sever mi ?
    hayat bir oyun ya da bir metin bu oyunda bende yer alır yazılan metin satırlarında adım yazar mı ?

  31. sergen Tarih:

    merhaba çok güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkürler. ben 11. sınıf öğrencisiyim ve sayısal bölümde okuyorum. bu beni nasıl etkiler ve ÖSS de ne yapmam gerekiyor ? bilgilendirirseniz sevinirim.

  32. hayriye Tarih:

    merhabalar yazınızı cok beğendim,yol gösterici bir yazı gercekten teşekkür etmek isterim.Benim her zaman hayalim olan oyunculuk hakkında neler yapmam gerektigini,beni nelerin beklediğini öğrendim.Zorlu bir yolculuğa gireceğim, ilk işim tavsiye ettiniz kitapları bulmak olucak çünkü bana bu konuda yardım edicek kimse yok çevremde.Sizin yazınızı okuyunca heycanlandımı itiraf etmek istiyorm en azından nereden başlıyacağımı görmeme yardımcı oldunuz. Büyük ustalar tarafından egitilecek kişilerin olacağındanda bahsetmişsinz yazınızda şansımız çok az olacak,bu nedenle nerelere kursalara gidebileceğimizi tavsiye edebilir misiniz? teşekkürederim:)

  33. storm Tarih:

    Merhaba ben 11.sınıftayım ve sınava hazırlanıyorum ama hayalimde oyuncu olmak var. Ortaokul ve lisede tiyatro kulübünde bulundum çeşitli oyunlar sergiledik ama bunun dışında bir deneyimim yok beni yönlendirebilir misiniz?? Üniversite sınavına girmeden başvurabileceğimiz bir yer var mı?

  34. snssz Tarih:

    merhabalar..
    Bu yazı diğer arkadaşlarda olduğu gibi benim için de çok faydalı oldu.Bu zamana kadar zaten biliyordum oyunculuk,tiyatro bölümü,müzik bölümü..vs zor olduğunu ama bu yazı benim için daha da açıklayıcı oldu.Bunun için çok teşekkür ederim.
    belki benimde çocukluk hayalim yada bu işi yapmayı istediğimi şimdilerde fark ettim bende bilmiyorum ama ben de bunu gerçekten çok isteyenlerdenim. Ben şarkı söyleyebilirim bunun yanında güzel dramatik bir parça oynayabilirim demeyi çok isterdim.. bunlarla sınırlı olmadığı için bir adım geri çekilmek zorunda kalıyorum.Piyano ve keman çalmak aynı zamanda şarkı söylemek ve oyunculuk yapmak istiyorum ama tüm bunları yetenek sınavına girmeden önce yapıyor olmak şartı var..evet tabii sadece yetenekli olmak yetmiyor,daha önceden özel kurslar almış olmak yolları biraz daha açıyor 🙁 Ne kadar istesemde hayalimdeki piyanist ,şarkıcı ve oyuncu olamayacağım:(
    Onların karşısına geçmek bile korkutucu en başta ..zaten benim gibi korkak biri en başta kaybemiş olacaktır orada:((ama en azından kendi hayatımda başrol oynuyorum :))(vee kendimi çok kolay kandırabiliyorum:D )ama yine de bende denemek istiyorum.Umarım her şey iyi olur hepimiz için ..
    Her şeye rağmen ; ben nasıl piyanist olabilirim? Bunun için neler yapmalıyım ?

  35. Dilan Tarih:

    Merhaba ben de bu sene konservatuar sınavlarına girmek istiyorum ama hiç bi bilgim yok. Ben dil mezunuym . Bu sene ingilizce öğretmenliğini okuyordum ama dondurdum.tekrar sınava girdim.Bağlama gitar ve yan fülüt çalıyorum ayrıca sesime de güveniyorum. Müzikle küçüklüğümden beri yakından ilgileniyorum.İnternetten yapılan açıklamaları okudum. ama yeterli bi bilgi alamadım. Hangi ayda başlıyor nasıl başvuru yapacağız ? Yardımcı olursanız çok sevinirm. Benim için çok öenmli. Lütfen…

  36. ben bu yıl konservatuvar sınavının müzik bölümüne girmek çok istiyorum 5 yıldır şarkı söylüyorum kazanabilmek için bu yeterli olmayacak bunun yanında hiç bir enstrüman çalamıyorum bu sınavlar temmuz ortası başlayacak sanırım en azından bir müzik aleti kullanabilmek ve bu sınava iyi bir şekilde hazırlanabilmek için kurslar İstanbul Anadolu yakasında nerede var nette arıyorum bulamadım içim kararıyor yavaş yavaş.ayrıca Ümraniye de oturuyorum bu civarda hazırlana bileceğim kurs varsa bilmek istiyorum teşekkürler.

  37. merhabalar
    ben eda 7 ye gidiyorum sesim çok güzel sürekli kendimi geliştirmeye çalışyorum sürekli şarkı eşliğinde bende söylüyorum.. konservatuar okuyorum fakat hiçbir bilgim yok bununla ilgili. hangi liseye gitmeliyim? lütfen bana yardım edin… ayrıca org ve klarnet çalıyorum

  38. mehmet Tarih:

    Merhaba ihsan bey;
    bu yıl için konservatuar sınavı kayıtları bitti mi?
    Ayrıca İstanbulda yaşıyorum kendimi oyunculuk konusunda nasıl geliştirebilirim?
    yardımcı olursanız çok sevinirim.

  39. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Elifnur öncelikle Liseyi bitirmen, ardından Öss sınavına girmen gerekiyor. Öss sınavından sonraki aşamalar burda açıkca yazıyor zaten.

  40. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Gamze Konservatuar’ın oyunculuk bölümüne gireceksen yeterli olmaz. Müzik bölümüne gireceksen onun şartlarını bilemiyorum.

  41. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Orhan bazı okullarda yaş sınırı var. Gireceğin okulun web sitesinde yaş sınırı yazar. Bazılarında ise yaş sınırı yok. Takip etmen gerek.

  42. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Aylin merhaba.

    Bir çok adayda senin gibi bu durumdan muzdarip. Ailenle oturup bir karara varmanız gerekiyor. Bu konuda benim yapabileceğim birşey var mı bilemiyorum.

  43. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Talha genelde Öss sınavından 1 veya 2 ay sonra olur. Sınav tarihleri gireceğin okulun web sitesinde duyurulur. Sınav tarihleri çakışmadığı sürece birden fazla okul deneyebilirsin.

  44. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Caner anladığım kadarıyla Konservatuarın müzik bölümünü okumak istiyorsun. Öss sınavından sonra gireceğin okulun web istesinde başvuru tarihleri ilan edilir. Takip etmeniz gerek. O duyuru sizi yönlendirecektir.

  45. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Nesrin birçok insan yaşadığı coğrafya yüzünden yıllarca sınavlara girmek zorunda kaldı. Önerebileceğim. Yazımın altında yer alan yardımcı kaynakları edinmek ve onlarla çalışmak. Batı illerine gitme şansın varsa (Hala, Dayı, Amca vs.) kurs almanı öneririm.

  46. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Büşra Tiyatro bölümü için Lise şart. Yaş olarak okullara göre değişiklik gösterir. 21’e kadar alanda var, yaş sınırı koymayan okulda.

  47. İhsan ATA Tarih:

    Serhat ne kadar istersen o kadar ödü vermelisin. Ne yapacağına kendin karar vermelisin.

  48. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Burak-Menekşe bunun için bir an önce istediğiniz bölümde eğitim veren kurslara yazılmalısınız.

  49. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili İbrahim Konservatuar bölümleri özel yetenekle alınan bölümler olduğu için öss puanı tek başına işe yaramaz.

  50. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Sergen sayısal yada sözelci olman birşey değiştirmez. Önemli olan özel yetenek sınavlarına girebilmek için ön koşul olan barajı aşman.

  51. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Hayriye hangi şehirde yaşadığınızı bilmediğim için kurs öneremiyorum şuan.

  52. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Dilan öncelikle öss sınavına giriyorsun. Ardından hangi okulda sınava gireceksen o okulun web sitesinde sınav tarihleri duyuru bölümünde açıklanır. O duyuruda öğrenciyi yönlendiriyor. Yapman gereken tek şey gireceğin okulun web sitesini takip ediyor olmak.

  53. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Selin Anadolu yakasında elbette birçok kurs var. Ama emin ol bende bilmiyorum. İnternet üzerinden bir araştırıver. Bende bakınayım.

  54. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Eda 7. sınıftayım dediniz ve konservatuar okuyorum dediniz. Eğer Güzel sanatlar lisesindeyseniz zaten lise bitimine kadar okul sizi yönlendiriyor.

  55. İhsan ATA Tarih:

    Sevgili Mehmet kayıtlar bitmedi sanırım. Hangi okulda sınava girecekseniz hemen web sitesine girin ve sınav tarihlerini öğrenin.

  56. pınar Tarih:

    merhabalar ben 91liyimm ve 9 eylül konservatuar sınavına girmek istiyorum sınav tarihine baktım ama yazmıyo bu konu hakkında bir bilginiz var mı?? ve 9 eylüldede 21 yaş sınırı varmı???

  57. pınar Tarih:

    link için çok teşekkür ederim peki bana önerebileceğiniz konservatuar kursları var mı???istanbul avrupa yakasında.

  58. melike Tarih:

    ben orta 2 ye geçicem oyuncu olmak istiyorum hangi okullara gitmem gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim..

  59. Ramazan Can Tarih:

    MERHABA ÖSS SINAWINDAN DÜŞÜK ALDIK AMA ÖZEL YETENEK SINAWLARINI GEÇERSEK OLUR MU.?

  60. sule Tarih:

    ben liseye gectim ve mimar sinan tiyatro bolumune gitmek istiyorum daha erken ama antalyadan bana onerebileceginiz kuslar varmi? baska yerledende olabilir..simdiden tesekkur ederim:)

  61. selam liseyi geçen yıl bitirdim seneye üniversite sınavına girecem konservatuar okumak istiyorum tam olarak şunu anlamadım sınava gireceğimiz yeri kendimiz mi seçiyoruz ve nasıl seçiyoruz sonra sınava girdiğimiz yerdemi okuyoruz kazandığımız taktirde ben konyada oturuyorum ve burda okumak istiyorum okuyabilirmiyim konyada kursa gidebileceğim yerler varmı yardımcı olursanuz bu sorulara çok sevinirim kolay gelsin…

  62. EMİRX Tarih:

    Merhabalar… Ben ygs ye girdim 240 puan aldım müzik – musiki bölümü okumak istiyorum sınav da nota bilmek şartmı, şart değilse bilmek ile bilmemek arasında çok puan fark edermi? teşekkürler…

  63. murat Tarih:

    merhabalar ben dizi&sinema oyuncusu olmak istiyorum cast ajansınada üyeyim ama ajanslarda oyuncu olamıycağımı geçte olsa anladım bunun için ne yapmam gerekir? Oyunculuk eğitimi mi almam gerekir? Mesala MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ var ama soru işaretlerim var bu kurs beni oyuncu yapar mı yada yeterli mi vs. bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? teşekkürler saygılarımla…

  64. GÜL BURCU TOPAL Tarih:

    yazınızı dikkatle okudum bu değerli bilgileri paylaştığınız için çok teşekkürler.itü tmdk halk oyunları bölümüne girmek istiyorum.bunun için lys ye girdim ve 250 puanım var araştırmalarım agöre yeterli bir puan ama yetenek sınavında duyum ve ritim sınavları olacakmış.maalesef ki kursa gitme gibi bir şansım yok çünkü çalışıyorum,acaba konu ile ilgili tavsiye edebileceğiniz br yayın var mıdır? birde bu yetenek sınav tarihleri aşağı yukarı ne zaman olur? itü nün resmi sitesinden takip ediyorum temmuz ortasında olmamıza rağmen açıklanan herhangi bir duyuru yok ve açıkçası geç kalmaktan korkuyorum. son olarakta 84 doğumluyum ve bildiğiniz kadarı ile yaş sınırlaması ne olur.yani 27 yaşındayım sizce geç mi kaldım?

  65. ceyda Tarih:

    mrb.arkadaşlar.ben opera bölümünü istiyorum ama hiçbi bilgiye sahip değilim.kaç puan almalıyım napmalıyım bilmiyorum.gerekli olan şeyler neler.nerelerde girilir sınava(sivastayım ben).lütfen bilgisi olan yazabilirmi şimdiden teşekkürler

  66. muhammet Tarih:

    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim öncelikle istanbulda tiyatro eğitimiyle alakalı bir çok kurs var ama en iyisi ve en faydalı olucak kur hangisidir sizce ve sınava girmeden önce en az kaç saat ders alınmalıdır
    teşekkür ederim

  67. muhammet Tarih:

    arkadaşlar birde
    güzel sanatlar enstitüleri
    güzel sanatlar fakültesi
    devlet konservatuarı
    üçündede oyunculuk bölümü var birbirinden farkları nelerdir acaba

  68. sinem Tarih:

    verdiğiniz bilgiler için teşekürler…gerçekten çok yararlı oldu umarım herkes istediği yere uLaşabiLir.

  69. esra Tarih:

    Mrb.arkadaşlar ben lise-4’e geçtim istenilen puanı alırsam neler yapmam lazım bilgi verirmisiniz.tşk ederim

  70. onur Tarih:

    mrb.arkadaşlar ben lise-4 geçtim kaç puan almalıyım ve neler yapmam lazım bilgi verirmisiniz. tşk ederim

  71. meltem Tarih:

    ben daha küçüğüm 6. sınıfım ama küçüklüğümden beri hep ünlü bir oyuncu olmak istedim ve şiirleri , hikayeleri sanki o anı yaşıyormuş gibi okuyorum fakat ailem bana inanmıyor inanmadıkları içinde kursa gidemiyorum.Bana inanmaları için ne yapmalıyım ?

  72. yılmaz Tarih:

    ben 18 yaşındayım asıl amacım konservatuara gitmek, daha önce liseler arası tiyatro yarışmasına katıldım ve tiyatronun ne kadar zevkli olduğunu öğrendim, kursa gitmeye ihtiyacım falan yok ama konservatuar hakkında bilgi almak istiyorum şimdiden teşekür ederim

  73. ben erzincanda yaşıyorum 20 yaşındayım bu sen ÖSS sınavına giriçem konservatuar bölümümü okumak isdiyorum ama bu kadar zor oldugunu bilmiyordum bu bilgilerle bana yardımcı oldugunuz için teşekkürler

  74. METİN Tarih:

    hocam ben tiyatro bölümüne gitmek istiyorum yaşım 18 konservatura gitmem için hangi kitapları okumam lazım ve hangi kitapların faydası dokunur saygılar

  75. ELİF Tarih:

    BEN KARARSIZIM AMA İLGİM VAR ASLINDA POLİS OLMAK İSTİYORDUM AMA SANATLADA İLGİLENEBİLİRİM DEDİM.BİRDE AİLEMİN OYUNCULARA PEK İYİ GÖZLE BAKMADIĞINI SÖYLEYEBİLİRİM.ÖPÜŞMEYE FALAN KÖTÜ BAKIYOR SANKİ HERKES ÖYLE, ONLARI NASIL İNANDIRIRIM ACABA NE DESEM ONLARA???

  76. gamze Tarih:

    merhaba ben gamze 9.sınıfa gidiyorum dizi ve sinama bölümünü istiyorum ve konservatuara iyi hazırlanabilmek için hangi kursa gitmem gerekiyor ve hangi kitapları okumu gerekiyor ankarada oturuyorum bilgi verirseniz sevinirim 🙂

  77. zeynep nur şen Tarih:

    meraba bn zeynep nur bn de oyuncu olmak isyiyorum we oyuncu olmam için ne yapmam gerktiyi blmiyorm hangi okula gitmem gerektiyi we nanği şehire ğitmem gertigini puanla mı giriliyor bunlar bn ceaplarsanız sevinirim

  78. Kardelen Tarih:

    Oyunculuk eğitimi için ingilizcemizin iyi olması gerekiyor mu peki? ben bir yerde oyunculuk-tiyatroculuk bölümünü okuyanlara ingilizce eğitimi veriyorlar diye görmüştümde doğrumu.?

  79. Selam 🙂 Ben 7.sınıfa gidiyorum . çok iyi bir oyuncu olmak istiyorum fakat bunu annemlere söyleyemiyorum. sizden fikir almak istedim . annemler doktor gibi meslekler düşünüyorlar . onlara nasıl açıklayabilirim? ( Aslında arkadaşımla dans da ediyoruz o konu da da kendimi geliştiricem)

  80. ilhan Tarih:

    meraba iyi günler benim bir sorum olacaktı benim yaşım 27 yaşındayım konservatuvar fakültesi tiyatro bölümünü okumak istiyorum yaş sınırı varmıdır bide ilk defa girecegim için nasıl yapacagım şimdi biz okulda tiyatro sergiledik bende oynadım burda güzel oynadım beyendiler beni izleyenler diyorumki benim rolüm birben ikitenede bayanla oynanılan bir oyundur şimdi o bayanlar yoktur amaben oyunumu yine güzel ce yapıyorum ben bu rol arkadaşlarımladegilde hepsini tek başıma oynasam olurmu acaba yardımcı olursanız iyi olur

  81. merhaba ben lise 3’teyim itü halk oyunları bölümüne gitmek istiyorum ilk okuldan beri halk oyunuyla ilgileniyorum ama 2 senedir ara verdim sınava hazırlanmak icin ben halk oyunları bölümüne gitmek istiyorum napmam gerekiyor sınavda neler soruyolar 1 senede halledebilir miyim lütfen yardımcı olun

  82. engin Tarih:

    merhaba. ben henüz 17 yaşındayım ve tabiri caizse tiyatroya aşığım bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. ben üniversite sınavına ve ardından konservatuar sınavına gireceğim. başka bir bölüm tercih etmek için yeniden mi üniversite sınavını beklemem gerekiyor yoksa aynı yıl başka tercihler yapabilirmiyim??????

  83. tuba Tarih:

    mrhba ben müzik alanında konservatuara gitmek istiorum ancak ünileri hakkımda bilgim yok aydınlta bilir misiniz

  84. cemre Tarih:

    ben lise 1’e gidiyorum. konservatuar okumak istiyorum. kursa gitmem gerektiğinide biliyorum. niğde de yaşıyorum.burda kurs olduğunu sanmıyorum. peki nasıl çalışcam bana yardımcı olur musunuz?

  85. eren uygun Tarih:

    ben lise yi yeni bitirdim.izlediğim bazı film ve dizilerden sonra o kişilerin biyografisini, hayatlarını inceleyerekten konservatuar,oyunculuk tutkum hızla gelişti… ama çevremdeki bazı arkadaşlarım bunun imkansızlarda olacağı için bana boşver konservatuar okuyup ne yapacaksın iş yok.gibi terimlerle benim hayallerimi kırıyorlar.. buna izin vermek istemiyorum ama durumum belli..tiratlarda zorlanacağımı,ama kurs alarak bunu telafi edeceğimi düşünüyorum..işallah gerekli puanı alırsam okicam.ama kazanamazsam hemen farklı üniversitelere başvurma olayını anlayamadım..eğer bu konu hakkında yeterli açıklama yapılabilirse çok ama çok sevinirim…. çok teşekkür ederim, saygılarımla…

  86. ben lise 1’e gidiyorum konservatuar oyunculuk bölumu okumak istiyorum bana yardımcı olun lütfen kusada giderim sadece yardım edin

  87. ben lise 1 öğrencisiyim konservatuar oyunculuk bölümünü okumak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz??(lütfen bana yardım edin)

  88. Uzay Tarih:

    13-17 yaş öğrencileri için konuşuyorum… Gideceğiniz bir kursunuz olmayabilir veya yeterli ölçüde bütçeniz olmayabilir. Eğer sizin gibi arkadaşlarınız varsa haftada bir kere veya daha fazla bir araya gelin. Her gün en az 3 konu belirleyip (yer,zaman, kişiler) bir doğaçlama tiyatro oynayın. Eğer bunları yapacağınız kimse yoksa bol bol tiyatro kitabı alın (Shakespeare, Moliere) gibi yazarları okuyun… Bulduğunuz tüm kitapları okumaya çalışın… Tiyatro kitabı okurken karakterler nasıl davranır diye düşünün ve zihninizde oynayın…

  89. büşra sevinç Tarih:

    merhabalar öncelikle oralardan buraları aydınlattığınız için teşşekkür ederim. ben sivastan yazıyorum 19 yaşımdayım kalemimede oyunculuğumada güveniyorum 14 yaşlarında tiyatro eğitimi almıştım daha sonra lisede biçok oyunda rol aldım hem oyuncu olmak hemde senarist olmak istiyorum senarist olmak için sinema tv okumam oyuncu olmam için konservatuara hazırlanmam gerekiyor bana yardımcı olun lütfen hangisini seçeyim.. 🙁 saygılar

  90. Garod Tarih:

    ben de lise 1. sınıf öğrencisiyim ve 3 yaşımdan beri okul sahnelerinde tiyatrolarda rol alıyorum ben de konservatuar oyunculuk bölümü istiyorum. Çocukluğumdan beri tek hayalim bu.yurt dışındaki genç oyuncuların tümü anne babaları sayesinde 7 yaşında başlamış bu işe. Benim ailem izin vermiyor ama umrumda bile değil.Ben oyuncu olacağım! Çünkü bu güne kadar tek sıkılmadığım, vaz geçmediğim şey oyunculuk. Lütfen bana yol gösterin,yardım edin…

  91. Uzay Tarih:

    Büşra, önce konservatuara gitmen daha mantıklı olacak… Konservatuarı bitirdikten sonra da sinema TV okuyabilirsin. Konservatuar’ın bir kötü yanı var o da yaş sınırının olması. Ben derim ki oyuncu olmak istiyorsan konservatuara git…

  92. esra Tarih:

    bence her insanın içinde bir oyuncu kişiliği vardır.önemli olan o ruhu yakalayabilmek.sakın ailem izin vermiyor diye vazgeçmeyin bir gün oyuncu olduğunuzda eminim gurur duyacaklar.ama şimdi kızıyorlar bırakın kızsınlar.daha sonra kabul edecekler 🙂 ben bir şey merak ediyorum yaş sınırı varmış.ben anlamadım yaş sınırı olayını en fazla kaç yaşında olmak gerekiyor …

  93. seher Tarih:

    ilköğretim 7.sınıfa geçen oğlum var gitar çalıyor müzikle çok ilgili, konservatuara gitmek istiyor.İlköğretim ara sınıf veya lise kısmına giriş sınavlarına nasıl hazırlanılmalı ? bu sınavlar hakkında bilgi verir misiniz?

  94. özlem Tarih:

    Merhaba.Ben 19 yaşındayım İzmir’de yaşıyorum.Bana İzmir’de oyunculuk adına faydalanabileceğim bir kurs önerebilir misiniz?

  95. rabia Tarih:

    merhaba.ben össye girdim şimdi tercih dönemindeyim daha önce ney kursuna gitmiştim ve eş zamanlı konservatuardan bahsetmişti hocam şimdi okumak istiyorum ama hiç bir bilgim yok bu konuda. lütfen acele yardım edin eğer başvuruları bitmediyse gerçekten okumak istiyorum.

  96. rıdvan Tarih:

    Arkadaşlar merhaba, adım Rıdvan. 23 yaşındayım, İstanbul’da yaşıyorum. Oyuncu olmak için eğitim ve konservatuvar okumak şart, bu ikisi olmazsa olmaz arkadaşlar. Ben oyunculuk ajansına yazıldım, daha öncede tiyatro deneyimim vardı. Birkaç diziye gittim figüran olarak ve şunu fark ettim ki ordaki oyuncuların yüzde 90’ı konservatuvar mezunu olan insanlar; yani anladım ki ben ajanstan ancak ve ancak çok büyük şansla bir yerlerden başlayabilirim ama öyle bir ışık olması için de şansınızın çok açık olması gerekiyor. Size önerim şu üniversite sınavında konservatuvarı kazanamazsanız, devlet konservatuvarlarına gidip yeteneğinizi ordada gösterebilir ve okuyabilirsiniz.

  97. Hande İlkay Tarih:

    Ben uzun zamandır tiyatroyla ilgileniyorum diksiyon ve tiyatro dersleri aldım hala devam edıyorum. Fakat kitap okuma konusunda bıraz tembelım o yuzden korkuyorum. Oyunculuk sanat dalı okumak ıstıyorum tiyatro bolumuyle arasındakı fark nedır ? Ve bana uygun tiradları nasıl secebılırım internetten değilde nerden mesela ? Ben 2den fazla baska bır okulun yetenek sınavına girilmediğini duydum bi cok sınava gırebılır mıyım ?

  98. Ben şuan liseyi okuyorum doğuştan bir yetenegim var sesim.
    Benim kaldıgım yerde malesef bu gibi imkanlar bulunmuyor. ve ben liseyi bitirip başka bir şehirde konservatuar okumak istiyorum ama hiç bir bilgim yok neler gerekli?

  99. tuğçe Tarih:

    arkadaşlar ben doktor olmak istiyorum ancak oyunculuğu hobi gibi yapmak istiyorum . LÜTFEEENNNN bana yardım edin bunun nasılyapacağımı bilmiyorum

  100. sena Tarih:

    ben lise ikiye geçtim meslek lisesi okuyorum ama oyuncu olmayı istiyorum bana üniversitede oyunculuk okursun diyorlar sizce bu benim oyunculukta başarı şansımı azaltırmı?

  101. merhaba ben liseye yeni geçtim sesim çok beğeniliyor ben bu sesi kullanmak istiyorum bana bilgi verebilecek kişiler olursa sesimi gayet iyi yerlere taşıyabileceğime inanıyorum LÜTFEN BANA YARDIM ELİ UZATIN

  102. özlem Tarih:

    meraba ben istanbulda yaşıyorum 18 yaşındayım fakat bulunduğum semtte oyunculuk kursları mevcut değil.. kitap okumayı çok seviyorum seneryo yazıyorum ilerde başarılı bir senarist olmayı planlıyorum fakat bi o kadar da oyuncu olmak istiyorum….ikisini de başarmam ne kadar mümkün yardımcı olurmusunuz öncelikle ne yapmam gerekiyor..??

  103. sevda Tarih:

    ben mardinliyim , bu sene lisede son yılım kursa gitmem gerekiyor tüm öğretmenlerim gitmemi istiyor ama imkanlar kısıtlı ve maddi açıdanda destek veren yok ne yapmam lazım lütfen uluşırmısınız bana 🙁 saygılar …

  104. fadile Tarih:

    ben şanlıurfa ceylanpınar ilçesi son sınıf ögrencisiyim 2013 te muzik yetenek sınavlarına girmek istiyorum bununla ilgili hiç bilgim yok bu yüzden üniversiteye hazırlanamıyorum bununla ilgili bilgi verebilirmisiniz sizden cevap bekliyorum SAYGILAR…

  105. nazlıcan Tarih:

    ben 19 yaşındayım oyunculuk okumak istiyorum fakat imkanım olmadığı için yani burda kurs yeri olmadğı için eğitim alamıyorum kendim çalışmamı tavsiye edrmisinz yada öneriler veya bir yol teşekkürler..

  106. merhaba ben ağrıda yaşıyorum konservatuar bölümüne gitmekistiyorum sesime ve yeteneğime çok güveniyorum Tarih:

    slm ben ağrıda yaşiyorum 20 yaşındayım konservatuara gitmek istiyorum ben kendime ve sesime çok güveniyorum

  107. mehmet Tarih:

    merhaba ben konservatuvara hazırlanmak istiyorum sesimin kuwwtli oldugunu düşünüyorum nasil hazirlanmaliyım

  108. çimen Tarih:

    ben izmir bornovadan çimen=)
    öncelikle aydınlatıgınız için teşekür ederim en ince ayrıntıya kadar yaptıgınız açıklamalar kafamda soru işareti bırakmadı lakin benim sorunum meslek lisesiyim ve bu sene sıva gırıcem meslaklerin giremedigi söyleniyor bunada bi aydınlık getirirmisiniz tiyatroyu o sahnede o ışıklar altında oyun oynarken çok mutlu oluyorum benı en cok mutlu eden ve zamanın durdugu ,herkezi herşeyi unutturan tek yer =) =)

  109. ebubekir yıldız Tarih:

    müdür öyle bi yazmışsın ki içimde bi heyecan bırakmadın . ne umutlarla hazırlanıyodum ben bu işe biliyomusun öss ye tekrar hazırlanıyorum bu sene konservatuara yönelik hiç bi çalışmam olmadı ama yinede deniyecem güveniyorum kendime kazanıncada gözlerinden öpmeye gelirim senin 🙂

  110. barış Tarih:

    17 yaşındayım bağlama çalabiliyorum.konservatuar sınavlarına katılmak istiyorum.Yardımcı olabilirmisiniz.Konservatuar Hakkında hiçbir bilgim yok..

  111. merhaba bn yeşim elazığlıyım lise mezunuyum tek hedefim oyuncu olmak küçüklükten oynardım şarkı söylemeyide severim genelde sesimi begenen oldukça fazladır 19 yaşındayım lütfen bana yardımcı olun ck istiyorm kameraları seviyorum ciddiyeti seviyorm hertürlü zorlıgu yenebelirim kendime güveniyorum aciill cvp bekliyorum ne olur geri dönüş yapın küçükhülya avşar olmaya hazırım bana bilgi verirmisiniz ne yapmam gerektiği hakkında

  112. merve guguk Tarih:

    ben lise son öğrencisiyim konservatuar okumak istiyorum müzikle ilgilenmek istiyorum ne yapmam gerekkk ? kursa gtmem grektiğini bliyorum bu kurslar nerede veriliyor ??

  113. Mehmet Üstün Tarih:

    Öncelikle tüm arkadaşların yorumlarını okudum ve aklımda kalan bi kaçı için yorumda bulunayım ancak hayal kırıklığına uğramamanız için bu işin içinde olan birisi olarak kısaca anlatayım.Oyunculuk değeri ve kıymeti açısından büyük emek gerektiren bi iştir.Gelelim sorularınıza kursa gidemicek arkadaşlar öncelikle yapmanız gereken kendinizden emin olmanız ve özgüven,tirata yoğunlaşmaktansa tüm kitabı yada text i okuyup alt metnini çıkartın (ancak dediğim gibi bu iş çok emek ve inanç gerektiren bi iştir kendinizi hamurlaştırmanız ve bi eğitmenin sizi yoğurmasına izin vermeniz en iyi sonucu ortaya koyacak adımdır ama bu imkanınız yoksa çok sık çalışmalısınız) bol bol kitap okuyun mülakatta (sohbet içerikli fazla sıkılmanızagerek yoktur) çok işinize yarayacak fakat diksiyon kurbanı olmayın çok sıkmayın gevşek bırakmayın.Anlayacağınız kendi çalışmanızlada girebilirsiniz fakat bilen biriyle oturup biraz sohbet etmeniz (tiyatro bölümü okuyan öğrenci rtv öğrencisi vs.) daha çok faydanıza olacaktır.Gelelim diğer yorumlara, öncelikle ben oyuncuları araştırdım sevdim bende tanınmak ünlü olmak siz gençlerin argo tabiriyle parayı kırmak istiyorum gibisinden yaklaşımlar tamamiyle yanlıştır.Teknik tiyatroda neredeyse herşeydir bi okadar etikte aynı konumdadır lütfen bu şekilde düşünerek başvuruda bulunun amacınız 4 sene boyunca aynı oyunu çıkarır köşeyidöneriz olmasın.Gerçekten herşeye rağmen ben bu işi yapacağım diyen varsa bana ulaşabilirsiniz.imkanı olmayan öğrencilere yetenekleri dahilinde yardımcı olmaya hazırım.Yetenekleri yeterliöğrencilere birebir ders ve imkan sağlıyacağımdanda kuşkunuz olmasın.Ayrıca siz oyuncusunuz figüran değil…

  114. Mehmet Üstün Tarih:

    sahne sanatınin içinde olsamda ses üzerine bu okullara girmekisteyen arkadaşlarada şan eğitimi sağlayacak eğitmenler tanımaktayım ben DT bünyesinde yetişmiş birisi olarak bu zorlukları çektim ve gelecek neslin bir nebze rahatlamasını istiyorum.Hepinize şimdiden başarılar…

  115. Mehmet Üstün Tarih:

    fakat eğitim alamayacak kişilerin hiç girişmemesi ajanslara kayıt olarak bu işe girmelerini öneririm Kıvanç Tatlıtuğ alaylı olarak bu işe girmiştir (sonradan yurt dışında eğitim almıştır)

  116. Mehmet Üstün Tarih:

    bu yüzden bana ulaşırsanız her türlü desteği sağlarım fakat ajans kayıtlarınızla daha kolay bu işe girersiniz

  117. ecem Tarih:

    Merhaba ben daha 6. Sınıfa gidiyorum. Dansla aram çok iyi okulumda dans yarışmalarında hep birinci oluyorum. Ben şimdiden çalışmak istiyorum. Bana birkaç bilgi daha aktarırmisin?

  118. kevser Tarih:

    merhba ben itu de okuyorum .bu sene tekrar ygsye gırmeyı dusunuorum gereklı baraj puanı alırım buyuk ıhtml.keman calıorum .kendımı gelıştrmek ıstyrm bu yuzden itu konservatuara gıtmk ıstyrm.ygsden snra hangı asamalar var .bu konu hakknda bılgı verebılırmsnz .sımdıden tesekkurler

  119. Ben 18 yaşındayım. Düz lisede 11.sınıfı okuyorum hayalim oyuncu olmak. Ama benim kafamı kurcalayan bir şey var. Sadece sanat liselerinde okuyanlar mı oyuncu olabiliyor. Bir de düz lisedeki öğrencilerde katılabiliyorsa net kaç puan almaları lazım. Lütfen bunun cevabını bana kısa sürede verirseniz sevinirim…

  120. Ceren Tarih:

    merhaba arkadaşlar yorumlarınızın bir kısmını okudum hepimizin şansı var eğer oyunculuğu gerçekten istiyorsanız bunu denemelisiniz ailenizin kararı’da çok önemli tabii ama bu sizin hayatınız ve bu işi siz yapacaksınız öncelikle kararlı olalım ve eğer yeteneğimizin olduğunu düşünüyorsak ilk önce oyunculuk kurslarına gidelim lütfen..ben oyunculuk kursuna gideceğim

  121. merhaba ben 12 yaşındayım ve keman kursuna gidiyorum i.ö. 5. sınıf öğrencisiyim arkadaşlarım ve öğretmenlerim sesimi beğeniyorlar.konservatuara girmek istiyorum. bana bu konuda izleyeceğim yolları anlatabilirmisiniz.

  122. pınar Tarih:

    merabe ben pınar istanbulda yaşıyorum ortaokulda senaryolar yazıp tyatro yapardım sahneye alışıgım dans ediyorum beste yapıyorum sesim çok güzeldir gitar ve saz calıyorum şimdide piyanoya dersi alıyorum ama şuan dışardan okuyorum liseyi acaba konservatuarda bu sorun olurmu..? ve konservatuarda hangi bölümü seçicem daha karar veremedim öneride bulunurmusunuz.?

  123. Cansu Tarih:

    Meraba ben cansu.Konservatuar tiyatro blümünde okumak istiyorum ama meslek lisesi okuyorum acaba bu sorun olur mu ?

  124. deniz Tarih:

    ben 6. sinifa gidiyorum ve sarki soylemeyide cok seviyorum.
    peki 6.sinifa gidiyorum demistim bu yaşla konservatuar sinavina katilabilirmiyimm ???

  125. Esra Özyiğit Tarih:

    ben 9. sınıf öğrencisiyim ve anadolu öğretmen lisesin de okuyorum ve ünirvesitede konservatuara gitmeyi istiyorum sesimin güzel olduğunu söylüyor şu zamana kadar olan müzik öğretmenlerim. ayrıca ben gitar çalıyorum. ama kursa ayıracak fazla zamanım olmuyor çünkü ders çalışıyorum.ama konservatuara giremem ve sınavı geçemem diye çok korkuyorum. ileride müzik öğretmeni olmak istiyorum. ben sayısal öğrencisiyim nereden mezun olduğumuz önemli mi?

  126. Fulya Tarih:

    Ben 8.sınıf öğrencisiyim.Oyuncu olmak istiyorum.Hangi liseye başvurmam gerek? Lisede tiyatro bölümünde okursam üniversitede karar değiştirip öğretmen olmak istersem vazgeçmem için geç mi olur?

  127. Ceren Tarih:

    Merhaba. Ben 8. sınıfa geçtim. Oyuncu olmak istiyorum. Yani konservatuara gitmek istiyorum. Şimdi eğitim alsam çok mu geç olur? Eğer sbs’den yüksek not alırsam ve yetenek sınavlarına girersem ama kazanamazsam sbs puanımla başka meslek seçimi yapabilir miyim ?

  128. yagmur Tarih:

    Hangi bolumler var,ben sadece oyunculuk ve muzik bolumunu biliyorum ama baska hangi bolumler var,bide muzik ile ilgili bilgi verir misiniz???

  129. Doğukan Tarih:

    Merhaba ben Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyorum. 11. Sınıfım. Konservatuvar okumak istiyorum.Ve konservatuvar okuyan birileriyle tanışmak istiyorum bana yardımcı olabilecek mesela öss sınavından kaç puan almam gerek hangi derslerden daha fazla net yapmam gerek bana bunları anlatacak bir büyük lazım 🙂
    Eğer Bana yardımcı olabilecekseniz ekler misiniz acaba
    https://www.facebook.com/doguknyldrm

  130. fatma nur Tarih:

    Merhaba ben adana seyha. Tepebag imam hatip lisesinde okuyorum oyuncu olmak istiyorum dedgmde imamhatip okuyosun nasıl olacaksın diyorlar o kelimeleri kıracak bir cevap istiyorum 2. Bir sorumda smdi biz öss ye gircez ya bn onu ygs diye biliyodum o yüzden ygs kaça grcez 1 mi 2 mi 3 mü ?? Hngisi ?? Sözel alanından olabliriz diye dsndgm için sözeli sectm çnkü sözelin sınavı ts sınavı olarak biliyorum yardımcı olun ltfen aklımda milyon tane soru var ???

  131. Dilek Büşra Tarih:

    Merabalar.Ben 12.sınıfa geçtim.Bölümüm sayısal ve Şanlıurfada yaşıyorum.Tiyatroya ve özellikle sinemaya çok ilgim var.Ancak aradığım ne tam olarak bilemiyorum.Biri yardımcı olursa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

  132. sedef Tarih:

    yazı için çok teşekkürler gerçekten çok aydınlattı. ben oyuncu olmak istiyorum küçüklüğümden beri tek hayalim bu ve konservatuar ı kazanmak içinde çok çalışcm şuan lise 3 e geçtim ve yukarıda bahsettiğiniz şeylere uymaya çalışcm diksiyonumu düzeltcem,daha çok kitap okuyup daha çok genel kültür edineceğm çünkü ne kadar erken başlarsam o kadar iyi diye düşünüyorum.zaten iki yılım kalmış.bende ki tek sorun özgüven eksikliği ve utangaçlık. şunu yaptım bana gülerler mi böyle ettim keşke yapmasamıydım gibi şeyler..insanların bana güleceğini düşünüyorum bunu aşmaya çalışıyorum ama olmuyo biliyorum ki ilerde özelliklede oyunculuk mesleğinde attığım ilk adımda bana çok engel olacak.bu özelliğimden bende nefret ediyorum korktuğum diğer bir noktada ya bu oyunculuğa kendimi bu kadar hazırlayıpta hiç ilerleme yapamazsam yani kazanamazsam işte o zaman çok kötü olur bütün emeklerim ve hayallerim biter..bir de bana istanbulda ki konservatuar ve üniversiteler hakkında yardımcı olabilir misiniz?

  133. Selam Sayin Müdür. Ben Professionel Türkmen Ney Müzisyeni. Benim zeki bir Ney sistemim var. Dogu ve Bati sazlari çaliyorum. Beethoven, Paganini gibi eserleri yapyorum. Egitim yapan işlerim var. Bizde Türkiya Konservatuvar Ney bölümi giriş sinavlari hayir, ama algebra, geografiya gibi Türkiye giriş sinavlari var. Sayin Müdür Konservatuvariniza Yabanci Ögrenici gibi okulunuza girmek isteyorum. Yeni yil giriş sinavlari nasil olur veya nasil Konservatuvariniz hakkinda bilgi alabilirim. Yol ve yemek parasini kendim yaparin ama okul parasini yapabilmeyorum. Lütfen Sayin Müdür cevabinizi bekleyorum. Devlet bayraminiz kutlu olsun!

    Saygilarimla

    Akmurad Övezov

    Professionel Ney müzisyeni

  134. ben şuan 8, sınıfım fakat konservatuar lisesine gitmek istiyorum oyunculuk için izmir de okuyorum siz hangi liseleri önerirsiniz ?

  135. ali bilmem Tarih:

    Baylar Bayanlar ben dokuz eylül üniversitesi devlet konserfauarı oyunculuk bölümü 2sınıf öğrencisiyim sorularınızı sorun.

  136. Eğitmen Tarih:

    Arkadaşlar merhaba,
    Van’da ikamet edip herhangi bir kursa gitme şansı olmayan adaylar için bire bir özel ders veriyorum. İlgilenenler 05079516513 ‘ e whatsaptan ulaşıp bilgi alabilirler.

  137. Feyza Nur YILMAZ Tarih:

    Merhaba ben Yavuz Sultan Selim Anadolu Meslek Lisesinde okuyorum. 11. Sınıfım. Konservatuvar okumak istiyorum.Ve konservatuvar okuyan birileriyle tanışmak istiyorum bana yardımcı olabilecek mesela öss sınavından kaç puan almam gerek hangi derslerden daha fazla net yapmam gerek bana bunları anlatacak bir büyük lazım
    ylmz.feyzanurr ulaşabilirsiniz

  138. Feyza Nur YILMAZ Tarih:

    Merhaba ben Yavuz Sultan Selim Anadolu Meslek Lisesinde okuyorum. 11. Sınıfım. Konservatuvar okumak istiyorum.ve bana yardımcı olabilecek kişilere ulaşmak istiyorum mesela öss sınavından kaç puan almam gerek hangi derslerden daha fazla net yapmam gerek hangi bölümden alınaçağı ile bilgiler bana bunları anlatacak bir büyük lazım
    ylmz.feyzanurr ulaşabilirsiniz

Yanıtla