“Kadınlar, Aşklar, Şarkılar” İstanbul’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Domus Sanat Çiftliği tarafından sahnelenen “Kadınlar Aşklar Şarkılar”ın prömiyeri Ankara’da yapıldı. Ahmet Melih Yılmaz’ın trans kadınları ve çocukluklarını canlandırdığı oyunda kişiler büyülü bir ışıkta kimi zaman birbirinden ayrılırken kimi zaman da iç içe geçiyor. İzleyicide kalan iz, o iç içe geçiş zamanlarında yaşanan ağırlık oluyor. Çünkü bu oyun bir bakıma, hayatı seven, ona ironiyi katabilen “farklı ve güzel” kadınların hayata karşı olanlar tarafından yok edilişinin öyküsü.

Trans kadınların çocukluklarına, aşklarına ve ölümlerine adanmış bu oyun “izleyici”yi odak alıyor. Oyuncu, izleyiciye, usul usul, çekinerek sesleniyor. Ayırma, ayrıştırma eyleminin sonucunda ortaya çıktığını söyleyebileceğimiz nefret cinayetlerine karşı birleşmeyi, bir olmayı öneriyor sanki. Hikayesini anlatarak anlaşılabileceğini uman insancıl bir sesleniş bu. Kulak verenlere anlatmayı da başarabilen bir ses. Mesele kulak verebilmekte. Bu yüzden İstanbul ve Ankara’da izleyicisini bekliyor “Kadınlar Aşklar Şarkılar”.

“Kadınlar Aşklar Şarkılar” 3 Şubat’ta İstanbul’da sergilenecek. Şamil Yılmaz’ın yazdığı Serdest Vural’ın yönettiği , oyunculuğunu Ahmet Melih Yılmaz’ın yaptığı “Kadınlar Aşklar Şarkılar” saat 18:00 ve 21:00′da Taksim İkinci Kat’ta izlenebilir.

Tarih: 3 Şubat 2013

Saat: 18.00 ve 21:00

İkinci Kat Adres: İstiklal Caddesi Olivya Geçidi Sokağı, No:1, Olivya Han Kat:2 (Galatasaray Lisesi’ni 50 m. geçtikten sonra, Greyder Ayakkabı Dükkanı’nın köşesinden dönünce soldaki ilk apartman, ‘ikinci kat’)

Bilet Fiyatları: Öğrenci 20, Tam 30

Bilgi ve rezervasyon : 555 205 79 01

Mühim Hadiseler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.