Milli Eğitim Müdürü ‘Semerkant’ı Övdü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Amin Maalouf’un ’Semerkant’ adlı kitabını önerdiği için bir tarih öğretmeni hakkında inceleme başlatıldığı iddialarına ilişkin, “Şikâyet kitapla (Semerkant) ilgili ancak kitapla ilgili bir inceleme yok. Öğretmen hakkındaki inceleme başka bir konuda” dedi. Eğitim – Sen 1 No’lu Şube Başkanı Barış Uluocak göre ise öğretmen hakkında başlatılan incelemenin tamaman kitapla ilgili olduğunu tekrarladı

Bir sosyal sorumluluk projesinin tanıtım toplantısında DHA’nın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Muammer Yıldız, “Velinin şikâyeti kitapla ilgili ama kitapla ilgili bir inceleme yok. Kitaba ilişkin böyle bir konunun gündeme gelmesi bile beni artık rahatsız ediyor. Ben İlçe Müdürü ve okul müdürü arkadaşlarımdan artık bu konuda bir hassasiyet göstermelerini, kitaplarla ilgili daha açık davranmalarını ve bunu açık yüreklilikle desteklemelerini bekliyorum” dedi.

Muammer Yıldız, öğretmen hakkındaki incelemenin başka bir konuda olduğunu, kitapla ilgili bir incelemenin söz konusu olmadığını belirtti.

‘Kitabı Sevdim’

’Semerkant’ kitabını okuduğunu söyleyen Yıldız, “Amin Maalouf hem Doğu’yu hem Batı’yı çok güzel yazıyor. Benim en çok okuduğum, en çok beğendiğim bir dünya yazarı. Şimdi bu kitapla ilgili zihinlerde kuşku uyandırabilecek ben herhangi bir şey bilmiyorum. İyi bir okuyucuyum ve kitabı okuyan birisi olarak söylüyorum” dedi.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.