“Otantik Hareket” Marcia Plevin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ

KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SUNAR

MARCİA PLEVİN

Dans Terapisti

“OTANTİK HAREKET”

EĞİTİM ve ÇALIŞMA GRUBU

İçsel Şahidimizi Bulmak: Farkındalığa Giden Yol

15 Mart 2013, Cuma 17:00- 20:00

16 Mart 2013, Cumartesi 10:00- 17:30

17 Mart 2013, Pazar 10:00- 17:30

Zamanı, mekanı ve enerjimizi kullanış tarzımız dünyada varoluş şeklimizi belirler, kendimizi nasıl gördüğümüzü ve diğerleri tarafından nasıl görüldüğümüzü tanımlar. Otantik Hareket çalışması farkındalığın eşlik ettiği spontan hareket deneyimi aracılığıyla bu varoluş şekline tanıklık etmek için bir fırsat sunar. Kişinin kendi spontan dansını tanıması ve anlaması hayatının akışını da etkileyebilir.

Kökleri hem danstan hem de psikolojiden gelen Otantik Hareket ( Authentic Movement) pratiği C.G. Jung’un aktif imgelem yönteminden yola çıkarak dans terapisti Mary Starks Whitehouse tarafından 1960’lı yıllarda geliştirilmeye başlanmıştır. Otantik Hareket en temelde güvenli bir ortamda olma durumunu bedene geçirmek için fiziksel ve zihinsel bir alan sunar. Kişi gözlerini kapatıp, boş alanda spontan olarak hareket eder. Bu sırada bedenden gelen deneyimler, duyusal, duygusal, bilişsel ve imgesel katmanlardan direkt olarak yükselmeye başlar. Bu çalışmada kişi beden ve zihin arasındaki bağlantıyı, benliğin bilinçli ve bilinçdışı öğeleri arasındaki ilişkiyi araştırırken kendine ve diğerlerine şahitlik etmeyi deneyimler; görmek ve görülmenin ne demek olduğunu araştırabilir.

Bu haftasonu çalışmasındaki amacımız hareket, ses, müzik, hareketsizlik ve meditasyon aracılığıyla ‘içsel şahidimizi’ uyandırmak olacak.

Bu çalışmadan kimler yararlanabilir: Ruh sağlığı alanında çalışan profesyoneller, eğitimciler, yaratıcı sanatlar ya da meditasyon pratiği ile ilgilenen kişiler ya da bedensel ve ilişkisel farkındalığını arttırmak isteyen kişiler.

Bu çalışmaya katılmak için kişinin hareket ya da dans geçmişi olması gerekmez fakat katılımcıların daha önce bireysel ya da grup terapisinde kendileri üstüne çalışmış olmaları önemlidir.

Çalışma dili İngilizce olacaktır. Çeviri yapılmayacaktır.

Marcia Plevin, dansçı, koreograf, dans/hareket terapisti,( ADTR- Amerika Dans Terapisi Derneği tarafından lisanslı dans/hareket terapisti), psikolog. Şu anda Roma’da yaşayan ve dans terapisi klinik pratiğini yürüten Marcia Plevin,meslektaşı Elanor Garcia ile birlikte Garcia-Plevin Yaratıcı Hareket Yöntemini geliştirmiştir. Şu anda Arts Therapy Italiana programında dans terapisi öğrencilerine ders ve süpervizyon vermektedir. ABD’deki dans kariyeri sırasında North Carolina School of Arts’da ders vermiş ve çeşitli koreografi ödülleri kazanmıştır. Otantik Hareket eğitimini Janet Adler, Joan Chodorow ve Tina Stromsted’den alan Plevin ABD,İtalya, İspanya, Finlandiya ve Türkiye’de Otantik Hareket eğitim grupları yürütmüştür. Dans Terapisi konusunda yayımlanmış pek çok makalesi vardır. İki makalesi Patricia Pallaro tarafından yayıma hazırlanan Authentic Movemement Vol. II: Moving the Body, Moving the Self isimli kitapta yer almaktadır (Jessica Kingsley, Ocak 2007)

Katılım ücretlidir.

Kayıt için damla.okyay@gmail.com adresinden Damla Okyay ile baglantıya geçilmesi gerekmektedir.

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü

Bina: E4 Oda: 301 Dans Stüdyosu

Eski Silahtarağa Elektrik Santralı

Emniyettepe Mah. Kazım Karabekir Cad. No:2/13 34060 Eyüp/İstanbul

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.