2. Açık Dans Stüdyosu Projesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +
TRK WorkshopMimesis Haber / 21 Mayıs- 9 Haziran  tarihleri arasında Ankara Amerikan Büyükelçiliğinin desteğiyle “2. Açık Dans Stüdyosu” projesi gerçekleştirilecek. Proje 4 farklı şehirde (Muş, Gaziantep, İzmir, Ankara) dans ve fotoğraf atölyeleri, seminerler, performans etkinlikleri ve ayrıca fotoğraf yarışmasını içeriyor.
Uç Anlar / Peak Points
Dans / Fotoğraf / Film
Eğitim ve Performans Etkinliği
Dance / Photography / Film
Performance and Training Program
Poster: Oğuz Yaşargil
 
2. Açık Dans Stüdyosu Projesi bu sene “Uç Anlar” konsepti ile Amerikalı ve Türk sanatçıları bir araya getiriyor. Proje kapsamında 4 farklı şehirde dans ve fotoğraf atölyeleri, seminerler ve performans etkinlikleri düzenlenecek.
Sanatçılar / ArtistsPaloma McGregor
Koreograf, Eğitmen / Choreographer, Dance Trainer
Angela’s Pulse
Halim Ina
Fotoğraf Sanatçısı / Photographer
Halim Ina Photography
Metin Çavuş
Belgesel Sinemacı / Documentarist Filmmaker
Sernaz Demirel
Dansçı, Eğitmen / Dance Trainer
TORK
Tan Temel
Koreograf, Eğitmen / Choreographer, Dance Trainer
TORK
PROGRAMMuş
22 – 23 – 24 Mayıs 2013
Genç Birikim Derneği
Yer: Zümrüt Otel
Adres: İstasyon Caddesi Hastane Karşısı 49100 MUŞ
Gaziantep
26 – 27 – 28 – 29 Mayıs 2013
Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Bölümü
Yer: Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Salon 4
Adres: Gaziantep Üniversitesi, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı
İzmir
31 Mayıs, 1 – 2 – 3 Haziran 2013
Ege Üniversitesi Modern Dans ve Dans Tiyatrosu Topluluğu
Yer: Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonu
Adres: Ege Üniversitesi Bornova, İzmir
Ankara
5 – 6 – 7 – 8 Haziran 2013
Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Modern Dans Bölümü
Yer: AÜ Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Modern Dans Anasanat Dalı
Adres: AÜ Devlet Konservatuarı Gümüşdere Yerleşkesi Fatih Cad. no:33 Dışkapı, Ankara
 
Halim Ina Halim Antonio Ina, Jr.
Lübnan asıllı olan Halim Ina 17 Haziran 1968`de Managua, Nikaragua da doğdu. Beş yaşındayken yaşadıkları bir deprem sonucu atalarının yaptığı evlerinden ayrılarak Zahle, Lübnan’da yaşamaya başladı. On yaşındayken 1975 yılında Lübnan’da başlayan iç savaş dolayısıyla ailesiyle birlikte ABD’ye göç ettiler. Üniversite eğitiminde dişçilik okuyan Halim Ina kendi özel kliniğini açarak çalışmalarına başladı. Daha sonraları profesyonel olarak yaptığı çalışmaları kayıt altında tutmak için ilk kamerasını aldığında fotoğrafa karşı olan ilgisini keşfetti ve çocukluğunu geçirdiği mekanları ziyaret ederek oradaki kişileri kendi hayal ettiği şekilde belgelemeye başladı. İlerleyen yıllarda dünyanın birçok mekanında farklı yüzleri belgeledi ve antropolog olarak kayıt altında tutmaya başladı. Hindistan’da çalıştığı dönemler Halim Ina’nın fotoğraflarında bir dönüm noktası oldu. Bu dönüşümden sonra Halim Ina fotoğraflarını farkındalık yaratacak bir araç olarak kullanmaya başladı. Fotoğrafları birçok vakıf tarafından farklı sosyal projelere fon toplamak amaçıyla basıldı ve sergilendi. Halim İna ziyaret ettiği mekanlara farklı zamanlarda tekrar giderek fotoğrafladığı yüzleri yeniden belgeleyerek çalışmalarına devam etmektedir. Çektiği portre fotoğraflar zaman içinde bir uzmanlık alanı olmaya başladı ve bu tarz onun çalışmalarına devam etmek için en büyük motivasyon oldu.
 
Paloma McGregor Paloma McGregor
Koreograf, yazar ve organizatör olan Paloma Mcgregor, çeşitli performans çalışmalarıyla üstü örtülü hikayelerdeki örtüleri kaldırmayı amaçlayan “Angela’s Pulse” grubunun kurucuları arasındadır. Paloma, altı yıl boyunca Urban Bush Women Topluluğu bünyesinde çalışmış ve bu süre zarfında ABD’den Senegal’e, Güney Amerika’dan Avrupa’ya dünya üzerindeki pek çok noktada seyirciyle buluşan ve “Les Escailles de la Memoire” adıyla uluslararası ün kazanan performansta rol almaktan gurur duymuştur. Sanatçı, halen Urban Bush Women’s BOLD network ile çalışmalarını danışmanlık düzeyinde sürdürmektedir ve UBW’s Summer Leadership Institute’ün öğretim üyesidir. Paloma; Niegel Smith ve Emily Mendelsohn gibi yönetmenlerin yanı sıra, Mendi+Keith Obadike, LaTasha Nevada Diggs ve Greg Tate gibi multidisipliner sanatçılarla da çalışmıştır. Koreografi çalışmaları Harlem Stage, EXIT Art, Summer Stages, Danspace Project, Brecht Forum, Tribeca Performing Arts Center, Fordham University and Bronx Academy of Art and Dance’ın da dahil olduğu New York’taki pek çok sahnede ve UCLA, UC Berkeley, Yale Üniversitesi, California Shakespeare Tiyatrosu, Washington, DC The Dance Place, Cleveland Halk Tiyatrosu ile New Orleans McKenna Müzesi’nde sergilenmiştir. Şu sıralar; su, anılar ve yuva kavramlarını yeniden keşfederek, bırakamayıp içimizde taşıdıklarımızı, ardımızda bıraktıklarımızı ve dönüştürmeye çalıştıklarımızı inceleyen bir proje üzerinde çalışmaktadır.
 
Metin Çavuş Metin Çavuş
Lisans ve lisansüstü eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) tamamladı. 2010 yılında tamamladığı doktora çalışmasını ‘İnteraktif Film’ alanında gerçekleştirdi. Çok sayıda akademik makale yazdı ve uluslararası konferansta bildiri sundu. 2001′den beri YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sanat Bölümü’nde akademik çalışmalarına devam etmektedir. Pek çok uluslararası film, çağdaş sanat çalışması ve workshopa yaratıcı ekibin bir üyesi olarak katkı sağladı. Kutluğ Ataman, Phil Collins ve İnci Eviner gibi uluslararası sanatçılarla birlikte çalıştı. 2011 yılında gerçekleştirdiği “Kutluğ Ataman” belgeseli ile film festivallerine katıldı.
Teşekkürler:
ABD Ankara Büyükelçiliği, Sevil Sezen, Salih Yüce, Esra Gürbüz, Nurhayat Yıldırım, Selçuk Göldere
SEMİNER PROGRAMI2.Açık Dans Stüdyosu kapsamında bu yıl belgesel sinemacı Metin Çavuş ve fotoğraf sanatçısı Halim Ina, Mekânı Belgelemek: Sanatçılar Mekânları ve Performansları Nasıl Belgeler? konulu seminer düzenleyecektir.
ATÖLYE PROGRAMI
2.Açık Dans Stüdyosu programında yer alan koreograf, eğitmen ve dansçı Paloma McGregor, Sernaz Demirel ve Tan Temel katılımcılarla Çağdaş Dans Tekniği ve Beden Farkındalığı üzerine atölye çalışmaları düzenleyecektir.
PERFORMANS PROGRAMI
ABD’li dansçı ve koreograf Paloma McGregor 2.Açık Dans Stüdyosu kapsamında halen üzerinde çalışmakta olduğu “Building a Better Fishtrap” isimli performansını gerçekleştirecektir. Performans, su, anılar ve yuva kavramlarını yeniden keşfederek, bırakamayıp içimizde taşıdıklarımızı, ardımızda bıraktıklarımızı ve dönüştürmeye çalıştıklarımızı inceleyen bir performanstır.
ONLINE FOTOĞRAF YARIŞMASIBaşvuru formu ve detaylı bilgi için:
http://www.torkdans.com/hareketi-yakala
https://www.facebook.com/usdos.turkey
 Gökhan Gökçen / Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.