Öğrenciler için 'Azizname'

Pinterest LinkedIn Tumblr +

aziznameEge Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Bayanlar Birliği, öğrenci burslarına katkı sağlamak amacıyla Azizname adlı tiyatro oyunu ile sanatseverlerin karşısına çıktı.

EBSO Vakfı Bayanlar Birliği, düzenlediği etkinliklerle başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere kaynak yaratmaya devam ediyor. Nisan ayındaki çok sesli konserin ardından bu kez de Bayanlar Birliği Tiyatro Topluluğu’nun rol aldığı Aziz Nesin’in öykülerinden Yücel Erten tarafından derlenen ve Kerim Dündar’ın yönettiği Azizname adlı oyunu sahneledi.
Sabancı Kültür Merkezi’ndeki oyunu izleyenler arasında eski Devlet Bakanı Işılay Saygın da yeralırken, EBSO Vakfı Bayanlar Birliği Başkanı Hülya Kuloğlu ile üyeler Selma Emeç, Fatma Öz, İhsan Özduran, Handan Atılgan, Duha Baran ve Türkan Seyman, performansları, diyalogları, sözlerin etkisini güçlendiren mimikleriyle yıllarca sahne tozu yutan sanatçıları aratmadı.
Mizahımızın usta yazarı Aziz Nesin’in güldürürken düşündüren öyküleri, 7 sahnede girişten sonuca kadar kulislere taşınmadan sergilenirken, sanatçılar hiçbir yanılsama yaratmaksızın seyircinin gözü önünde farklı rol kimliklerine büründüler. “Garba açılan pencere”, “Çapkın hikaye”, “Bir varmış bir yokmuş”, “Bizden” ve “Du bakali ne olacak?” Türkiye’nin yakın geçmişine farklı bir pencere açtı. Sahnede kullanılan canlı müzik geçişleri ile oyunun eğlenceli ve dinamik olması sağlanırken seyircinin ilgisini yüksek tuttu.
Star

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.