Equity, Ticari Tiyatro Anlaşmaları İçin Yeni Bir Talepte Bulundu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

9298539297_fb6cb16db0_o-630x310Mimesis Haber/ The Stage’de Georgia Snow’un haberine göre İngiltere’de performans sanatçılarının kurduğu bir sendika olan Equity, ticari tiyatro anlaşmalarında harcırah ve turneler için şartların iyileştirilmesi konusunda bir değişikliğin yapılmasını talep etti.

Bu çağrı sendikanın anlaşmalı olduğu, yerel tiyatroları ve Londra’nın Batı Ucu dışında kalan tiyatroları kapsıyor.

Önerilen yeni sisteme göre 1000’den daha fazla koltuğa sahip salonlara yapılan turneler için sanatçılara daha yüksek ücret ödenmesi öngörülüyor.

Yapılan turnede genelde salonların kapasitesi 1000 koltuğun üzerindeyse birinci sınıf turne olarak değerlendiriliyor ve haftalık olarak 450 pound civarında bir ek ödeme gerektiriyor.

Harcırahların ise haftalık 115 pound’dan 260 pound’a arttırılması talep ediliyor.

Equity’den Paul Fleming, vergi indirimi ve ulusal sigorta politikalarındaki değişiklikler sebebiyle yapımlara gelen ek kaynağın daha adil bir şekilde sendika üyeleriyle paylaşılmasını istediklerini belirtiyor.

Sendika üyeleri ile yapılan anketler sonucu şekillenen talebin, İngiltere tiyatrolarıyla yürütülecek görüşmeler sonucunda 2015 martında bir anlaşmayla sonuçlanması bekleniyor.

Bu konuyla ilgili olarak İngiltere Tiyatroları herhangi bir yorum yapmayacaklarını belirttiler.

Kaynak: Georgia Snow / The Stage

Gökhan Gökçen /Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla