Black Lives Matter Dans Gösterisi BAFTA’nın “Must-See Moment” Kategorisi Ödülü İçin Yarışıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Britain’s Got Talent[1] yarışmasındaki BLM (Black Lives Matter) dans gösterisi İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi’nin (BAFTA[2]) “Must-See Moment” [Mutlaka İzlenmesi Gereken Anlar] kategorisi ödülü için yarışıyor[3]

Jim Waterson /Medya editörü

24.500 kişi tarafından şikâyet edilen Diversity’nin dans gösterisi Nigella, EastEnders ve Bridgerton gibi adaylar ile karşı karşıya

Binlerce şikâyet alan, Black Lives Matter hareketinden ilhamla hazırlanıp Britain’s Got Talent’da sergilenen dans gösterisi, BAFTA televizyon ödüllerinden bir kategori için final aday listesine alındı.
Diversity dans grubu, George Floyd cinayetine atıfta bulunan ve televizyon endüstrisinde ırk meselesinin nasıl ele alındığı üzerine de bir tartışma açan performanslarının Cumartesi gecesi ITV programında yayınlanmasının ardından gelen tepkiler üzerine, halk tarafından oylanan “Must-See Moment” [Mutlaka İzlenmesi Gereken Anlar] ödülünün altı adayından biri oldu.
Ofcom (Office of Communications),[4] aralarında bu performansın beyazlara karşı bir ırkçılık içerdiğini ve beyaz polis memurlarına karşı önyargılı olduğunu iddia eden izleyicilerin de bulunduğu 24.500 adet şikâyet aldı. Medya düzenleyicisi şikâyete dair incelenmesi gereken bir durum olmadığını tespit etti ve bunun sanatsal ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebileceğini söyledi.
Üzerine konuşmaya değer televizyon anlarına odaklanan ödülün bu enteresan final aday listesi, Netflix’in dönem draması Bridgerton‘da ortaya çıkan gizemli Lady Whistledown’ın kimliğinden, BBC One’ın EastEnders‘da Chantelle’i öldüren tacizci kocası Gray Atkins’e, Disney’in The Mandalorian dizisinde görünen Luke Skywalker’dan ve Gogglebox yıldızlarının Boris Johnson’ın basın toplantısıyla şaşkına dönüşüne kadar pek çok şeyi kapsıyor.
Geniş bir uzun liste hazırlığının ardından “ulusal medya uzmanlarından oluşan bağımsız bir jüri” tarafından seçilen bu kategorideki altıncı adaylık, Nigella Lawson‘ın “mikrodalga” kelimesini fazladan bir hece ekleyerek telaffuz ettiği videoya verildi.
Halk oylaması sonucu kazanan grup 6 Haziran akşamı BAFTA töreninde ödülünü alacak. Diğer kategoriler için adaylar henüz açıklanmadı.
Komedyen Richard Ayoade, bu yıl ikinci kez törenin sunuculuğunu üstlenecek. Ayoade’nin ödül sahipleriyle bir dizi Zoom röportajı yapmakla yetindiği geçen yılın aksine, bu yıl programın daha çok yüz yüze etkileşime imkân veren bir stüdyoda gerçekleşmesi amaçlanıyor.

_____________________________________________________________________________

[1] Britain’s Got Talent, televizyonda yayınlanan bir İngiliz yetenek gösterisi yarışmasıdır. (ç.n)
[2] İngilizce açılımı British Academy of Film and Television Arts’dır. Birleşik Krallık’ta her yıl düzenlenen ve sinema, televizyon dallarında ödüller verilen bir törendir. (ç.n)
[3] Metnin İngilizce orijinali için bkz. Jim Waterson, BLM dance on Britain’s Got Talent in running for Bafta ‘must-see’ award, 27 Nisan 2021, 11 Mayıs 2021 tarihinde erişilmiştir. <https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2021/apr/27/blm-dance-on-britains-got-talent-in-running-for-bafta-must-see-award> (ç.n)
[4] Office of Communications veya bilinen kısa adıyla Ofcom, telekomünikasyon ve yayın şirketlerinin hükümet kurallarına uyup uymadığını kontrol eden Birleşik Krallık’taki hükümet onaylı resmî bir kuruluştur. (ç.n)

Çeviren: Beyza İyitütüncü

Paylaş.

Yanıtla