BEKSAV’dan Polis Tacizine İlişkin Açıklama

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BEKSAV, son süreçlerde polislerin vakıf üyelerine yönelik tacizde bulunmasına tepki göstererek, dayanışma çağrısında bulundu.

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV)geçen aylarda polisin tacizine uğrayan BEKSAV Kadın Meclisi üyesi ve Tiyatro İmge oyuncusu Ayşenur Demir ve sonraki süreçlerde artan tacizlere dair yazılı açıklama yaptı.

 ‘Vakfımız emekçilerinden ve dostlarından uzak durun!’

Açıklamada son süreçlerde polisin tacizlerinin arttığı belirtilirken,”Bugün akşam saatlerinde, vakfımızın dostlarından bir arkadaşımızın önünü kesen ve kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, ‘Yarın yanına uğrayacağız’ diyerek arkadaşımızı taciz etmişlerdir. Bir kez daha kendilerini polis olarak tanıtan bu kişileri uyarıyoruz. ‘Konuşma’ adı altında yasadışı gözaltı yapamazsınız! Bilgi alma adı altında illegal yöntemlerle dostlarımızı muhbirliğe zorlayamaz, kurumumuz hakkında karalama kampanyalarına girişemezsiniz! Bu uygulamalarla kurumumuzu terörize edemezsiniz! Vakfımız emekçilerinden ve dostlarından uzak durun! Bizler ezilenlerin sanatını üretmek için çıktığımız yoldan yürümeye, toplum için sanat, insanlık için bilim, özgürlük için politika demeye devam edeceğiz!” denildi.

JINNEWS

Paylaş.

Yanıtla