Arsız Mekân´ın Arsız Kumpanya´sı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Erdoğan Mitrani

Uyumları, dostlukları, fikirleri, ortaklıkları baki kalsın diyerek, hiçbir şeyi yadırgamadan, utanıp sıkılmadan birlikte tiyatro yapmak, sahnede olmak amacıyla, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Tiyatro Anasanat Dalı 2019 mezunu 8 arkadaş Eylül 2019’da Arsız Kumpanya’yı kurmuşlar. Hep aynı görüşte, aynı eylemde birleştikleri için Kumpanya, sorgulamadan kabul etmedikleri için de Arsız adını yeğlemişler.

Beş yıllık eğitimleri boyunca hayal ettikleri hep birlikte kalabilmek düşüncesi, ilk olarak hocaları Yiğit Sertdemir’in uyarlayıp yönettiği, dekor ve ışık tasarımlarını üstlendiği mezuniyet projeleri ‘Faust’ ile gerçekleşmiş. Bu müthiş etkileyici oyun, pandemi sonrasında sahneledikleri ilk profesyonel çalışmaları olmuş.

Hayallerini gerçekleştirmede ikinci aşama, Şişli Koca Mansur Sokak’ta kiraladıkları yer olmuş. Yeri çok kolay: Şişli Camii, Abide-i Hürriyet çıkışının karşısındaki Hasat Sokağa girip ilk sola saptığınızda Abide-i Hürriyet Caddesi’nin paraleli Koca Mansur Sokağa girerseniz, 100-200 metre ileride solda 39 numaralı binanın kapısında logoyu göreceksiniz. Kapıdan girip koridorun sonundaki merdivenden bir kat aşağı indiğinizde mekâna ulaşırsınız.

Burada, el emeği ve el birliğiyle çalışarak var ettikleri şipşirin tiyatronun adını da Arsız Mekân koymuşlar. Arka tarafında bir minik terasın olduğu mekân, ortasında kolon olmadığı için, her oyun için farklı düzende sahneleme olanağı oluşturuyor.

Hâlen Arsız Mekân’da birbirinden etkileyici, her biri tiyatro aşkının ve tutkusunun ürünü üç Arsız Kumpanya Yapımı oyun sahneleniyor. Üçü de çok başarılı çalışmalar. Emin olun ki, henüz otuzuna gelmemiş bu gençlerin yaptıkları sezonun en heyecan verici keşiflerinden biri olacak. Yolları açık, alkışları bol olsun.

Şalom

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: Erdoğan Mitrani

Yanıtla