Aşk Oyunu Buna Derler Güzelim…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bahar Çuhadar

Sezonda ‘aşk’ meselelerini salonlara taşıyan oyunlar, yaz döneminde kıpır kıpır öykülerini yıldızların altında anlatıyor seyircisine. Tiyatroseverler için haftanın aşk temalı oyunlarından oluşan bir seçki hazırladık…

‘Aşk oyunu buna derler güzelim...’

‘TAMAMLA BİZİ EY AŞK!’
Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu

“Buruşan ikili ilişkiler, evlilikler nasıl temize çekilir, nasıl ütülenir?” Gönül meselelerine Ali Poyrazoğlu’nun sarkastik gözünden bakmaya ne dersiniz? Deneyimli tiyatro insanının kitabından yola çıkarak yazdığı bu interaktif güldürü, ilişki terapisi alan bir çift üzerinden ‘bir ilişkiyi onarmanın sırlarını’ paylaşıyor. Sahnede Ali Poyrazoğlu, Melih Ekener ve Güneş Berberoğlu var.

29 Ağustos Salı, 21.00’de Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da (İstanbul).

‘Aşk oyunu buna derler güzelim...’

‘AŞKIN EN KISA GECESİ’
Nilüfer Kent Tiyatrosu

Yalnız boşanma avukatı Helena ile boşanmış ve yasadışı işler dışında hayata pek de tutunamamış Bob’ın yolları bir barda kesişir. İkisi de 35’indedir ve hayatları pek de parlak değildir. Bu sıradan tesadüften ‘yılın en kısa gecesinde’ yaşanacak, insanın kalbini izlerken bile pırpır ettiren bir küçük aşk öyküsü doğar. Özlem Zeynep Dinsel ile Mert Tiryaki sezonun en iyi ikililerinden biri olarak izleniyor, hem solo hem eşlikli performanslarını takip etmek ayrı bir keyif veriyor.

1 Eylül Cuma, 21.00’de Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da (İstanbul).

‘Aşk oyunu buna derler güzelim...’

‘CYRANO’
DasDas

Parisli şair-silahşor ve ‘uslanmaz’ âşık Cyrano de Bergerac, Bülent Emin Yarar’ın ustalıklı oyunculuğuna teslim. Ahmet Sami Özbudak yönetimindeki bu Edmond Rostand klasiği, şiirsel ve masalsı bir atmosfer eşliğinde günümüzün güzellik meselelerine, derinliğini kaybetmiş duygulara, aşka, yalnızlığa ve ölüme yeni bir gözle bakıyor. Elbette Cyrano’nun kıvrak zekâlı alaycılığı eşliğinde… Yarar’ın sahne arkadaşlarıysa Mert Fırat,
Caner Erdem, Elif Mandan, Erol Babaoğlu, Ece Çeşmioğlu, Ömer Faruk Tezgel, Fatih Elçim ve Ertuğrul Gümrükçü.

1 Eylül Cuma, 21.00’de Ankara Oran Açık Hava Sahnesi’nde (Ankara).

‘Aşk oyunu buna derler güzelim...’

‘AŞK HİKÂYEN DÜŞMÜŞ’
Tiyatro Hayali

‘Ruh eşi’ne inananlardan mısınız? Ruh eşlerine sonsuza dek sadık kalan albatros kuşlarının ilhamıyla, Ahmet Sami Özbudak’ın yazdığı bu aşk hikâyesi masalsı ve yarı fantastik bir tonda akıyor. Rana-Selçuk Alagöz’ün aşk temalı şarkılarıyla ritmini bulan Emrah Eren yönetimindeki hareketli oyunda iki âşık (yan karakterlere de dönüşerek) rolü Ayça ve Fatih Koyunoğlu’na teslim. İstanbul’un dokulu, tarihi mekânlarının ev sahipliğinde komediyle hüznü iç içe geçiren bir hikâye…

8 Eylül Cuma, 21.00’de Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da (İstanbul).

SAHNEDE BUNLAR DA VAR

◊ ‘SIFIR TELAŞ’/TİYATROPEREST 
Onur Özaydın’ın yazıp tek başına rol aldığı, Doğu Akal yönetimindeki oyun; bir tür ‘tutunamayan/ıssız adam’ öyküsü. Gelibolu’da yerel bir radyoda program yapan, ayrıldığı eşi ve kızı İstanbul’da yaşayan Yamaç’ın hayatından küçük bir kesit, izleyeceğiniz. Mikrofonun ucunda hayatla başa çıkmanın yollarını sayıp dökmeye çalışsa da henüz kendi derdine derman olacak halde değil. Özaydın -kendisine eşlik eden ‘dede’ rolündeki heykeli saymazsak- sahnede tek başına hem oyunculuğu hem de canlı müzik yaptığı sahnelerdeki performansıyla seyirciyi avcunun içine almayı başarıyor. Finaldeyse ‘Yamaç’ların artık büyüyüp gerçek sorumluluklar almasını dilememek elde değil.3 Eylül Pazar, 19.00’da La Mer Beach’te (Muğla).

◊ ‘CİMRİ’/SEMAVER KUMPANYA 
Semaver Kumpanya’dan bir Moliere yorumu. Serkan Keskin’in meşhur Harpagon karakterine şaşırtmayan enerjisiyle can verdiği oyunu, Tansu Biçer’in rejisiyle izliyoruz. Ahmet Kaynak ve Sezin Bozacı’nın da dahil olduğu kalabalık kadrosuyla yedi senedir sahnede olan oyun, keskin bir karaktere etrafındaki insanlarla ilişkisi üzerinden bakmamızı salık verirken bir yandan da sahnede ritmi düşmeyen bir aksiyon hattını takip ettiriyor. 3 Eylül Pazar, 21.00’de Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da (İstanbul).

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: Bahar Çuhadar

Yanıtla