21 Şubat Dünya Ana Dili Günü’nde Çerkesce ve Abhazca Ninni Albümü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çerkes Ezgileri arşiv çalışmalarının üreticisi Marem Gökhan Şen’in Çerkesce ve Abhazca ninnileri derlediği çalışması “Çerkes Ninenin Ninnileri” albümü 21 Şubat Dünya Ana Dili Günü’nde yayınlanıyor.

Çerkes Ezgileri arşiv çalışmalarının üreticisi Marem Gökhan Şen’in Çerkesya, Abhazya ve Türkiye diasporasında nesiller boyu söylenen Çerkesce ve Abhazca ninnileri derleyip çocuklarla buluşturduğu yeni çalışması “Çerkes Ninenin Ninnileri” Kalan Müzik etiketiyle yayınlanıyor.

Yaşadığı süreçte yirminci yüzyılın ortalarında kayıt imkanlarının ortaya çıkmasıyla Çerkesya’da köy köy gezerek nesiller boyunca söylenen anonim ‘’Uered-Ueredıj’’leri kayıt altına alan Kardangush Zaramuk’un amatör kayıtlarının da derlenip bestelendiği albümde, Abhazya ve Türkiye’de nesiller boyunca söylenen ninnilerden oluşan eserler Marem Gökhan Şen’in “Çerkes Ninenin Ninnileri’” albümü ile gün yüzüne çıkmaktadır. Çerkes Ninenin Ninnileri, Marem Gökhan Şen’in kendi seslendirmesinin yanında değerli kültür taşıyıcıları Koşiy Mehtap Koşak, Kmza Eda Özkan, Naje Berrin Mangır, Hajkasım Tülin Özgül, Sadzba Sabahat Fidan ve Marem Bertan Şen’in de icracı olduğu derlemelerden oluşuyor.

Müzikleri Gökhan Marem Şen’e ait olan 17 ninniden oluşan bu özel albüm 21 Şubat Dünya Ana Dili Günü’nde Kalan Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda!

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla