Modern Dans Topluluğu 20 Yaşında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Haşim Kılıç’ın Hürriyet’te yayınlanan haberini kısaltarak paylaşıyoruz.]
Ankara Devlet Opera ve Balesi bünyesinde 1993 yılında kurulan Modern Dans Topluluğu (MDT), kuruluşunun 20’nci yılını görkemli bir gece ile kutladı.

Topluluğun kurulmasında emeği geçenlere teşekkür plaketlerinin verildiği gecede, MDT’nin sahnelediği eserlerden bazı bölümler temsil edildi. 1993 yılında kurulan, şimdiye kadar 100’ün üzerinde farklı eserle seyirci karşısına çıkan, yurtiçi ve yurtdışı turneleriyle binlerce sanatseverle buluşan Modern Dans Topluluğu’nun 20’nci yılı, görkemli bir gece ile kutlandı.

Gece, MDT’nin kurulduğu günden bugüne kadarki gelişimini anlatan sinevizyon gösterisi ile başladı. Gecede konuşan Genel Müdür Rengin Gökmen, MDT’nin Türkiye’nin ilk ve tek kurumsallaşmış çağdaş dans topluluğu olduğunu söyledi. MDT’nin aradan geçen 20 yılda aldığı başarılarla kendilerini gururlandırdığını ifade eden Gökmen, şöyle devam etti:

“Evrensel sanatın tüm yeniliklerini ülkemize getiren MDT, kendi yetiştiği sanatçılarla da, sanatımızın dünyaya açılmasını sağlıyor. MDT’nin bu kadar gelişeceğini ve kök salacağını hayal etmemiştik. Okullarımızda modern dans okullarının açılmasına neden oldu. Eğer MDT olmasaydı klasik balede yalnız kalacaktık.”


Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.