İBBŞT Uluslararası 26. Çocuk Şenliği

Pinterest LinkedIn Tumblr +

13-23 Nisan 2010

İstanbul’un 5 Farklı Bölgesinde 6 Sahnede;

63 Oyun, 31 Söyleşi, 46 Atölye, 10 Konser, 7 Efsane, 4 Sergi, 3 Gezi, 2 Okuma

25 yıldır 13-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği Çocuk Şenliği kapsamında çocuk tiyatrosu topluluklarını sahnelerinde konuk eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, bu yıl pek çok farklı etkinlikle çocukları karşılayacak.

Türkiye’nin çocuklar için tasarlanmış ilk sahneleri olan Kâğıthane Küçük Kemal ve Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahneleri’nin yanı sıra; Harbiye Muhsin Ertuğrul, Ümraniye Sahnesi ve Kadıköy Haldun Taner Sahneleri’nde tamamı ücretsiz 63 oyun gösteriminin yapılacağı şenlikte, pek çok çocuk tiyatrosunun yanı sıra Sırbistan, Bulgaristan, İran ve Azerbaycan’dan gelen toplulukların oyunları da İstanbul seyircisiyle buluşacak.

16 farklı topluluğun gösterim yapacağı şenlik kapsamında İBB Şehir Tiyatroları’nın sezon içinde gösterim yapmış çocuk oyunları da ücretsiz olarak seyirciye ulaşacak. Bu yıl bir ilki gerçekleştirerek çocuk oyunlarına da gala gösterimleri yapmaya başlayan İBB Şehir Tiyatroları, Cem Karakaya’nın yönettiği Fareli Köyün Kavalcısı, Caner Bilginer’in yönettiği Karagöz Geri Döndü ve Tolga Yeter’in yönettiği Çizmeli Kedi oyunlarının galalarını da şenlik kapsamında gerçekleştirecek.

İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması dolayısıyla bu yılki içeriğini kent ve çocuk ilişkisi merkezinde oluşturan Uluslararası 26. Çocuk Şenliği, farklı sahnelerde gerçekleştireceği 29 farklı atölyeyle çocukların kent yaşamına dair gözlemlerini ortaya koymalarına alan yaratırken, yaratıcılıklarını geliştirecek farklı malzemelerle tanışmalarına da fırsat yaratacak.

Şenlik kapsamında gerçekleştireceği tematik etkinlikler yoluyla İstanbul çocuklarının yaşadıkları kentin yapıları, efsaneleri, tarihi ve kültürü ile tanışmalarını, yaşadıkları sokağa, semte ve şehre farklı gözlerle bakmalarını sağlamayı amaçlayan İBBŞT Çocuk Tiyatrosu Birimi, farklı yaş grubu çocukların kent yaşamına dair gözlemlerini yansıtan sergileri de fuayelerinde ağırlıyor olacak.

Atölyeler ve sergilerin yanı sıra; konserler ve video gösterimleriyle de çocukları sadece tiyatroyla değil, sanatın farklı disiplinleri ile buluşturmayı amaçlayan İBB Şehir Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu Birimi, ebeveynleri de unutmadı.

Bu yıl “Çaylı Simitli Söyleşiler” başlığı altında gerçekleştirdiği ebeveyn söyleşilerini, uzmanlar ve kuruluşlardan aldığı destekle şenlik içinde de sürdüren İBBŞT Çocuk Tiyatrosu Birimi, pedagojiden beslenmeye pek çok farklı başlıkta söyleşiyle, ebeveynlerin de çocuklarıyla birlikte aktif olarak şenlikten yararlanmalarını sağlamayı amaçlıyor.

13 Nisan’da Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde gerçekleşecek gösteriyle açılışı yapılacak olan Uluslararası 26. Çocuk Şenliği, aynı gün saat 15.45’te başlayacak karnavalla çocukları karşılayarak 10 gün boyunca çocukları sahne ve fuayelerinde İstanbul’un çocuklarını İstanbul’un şenlikli yüzüyle tanışmaya çağırıyor.

Geçtiğimiz yıl, şenlik yoluyla 30.000 çocuğa ulaşan İBBŞT Çocuk Tiyatrosu Birimi, bu yıl İstanbul’un farklı bölgelerindeki 50.000 çocuğu ücretsiz etkinlikler aracılığıyla sanatın farklı alanlarıyla buluşturmayı hedefliyor ve sadece çocukları değil, ebeveynleri, çocuklara yönelik çalışma yürüten uzman ve eğitimcileri de, bir kez daha çocukların dünyasına davet ediyor…

13 Nisanda Kağıthane’deki Sadabad Sahnesi’nde ‘Fareli Köyün Kavalcısı’ oyunuyla başlayacak olan Şenlik yerli ve yabancı oyunların gösterimiyle 22 Nisana kadar sürecek. Dördü yabancı 16 ekibin 40 gösteri yapacağı festivalde ilk kez bir çocuk oyunu için gala düzenlenecek.

Şenlikte, Şehir Tiyatroları 15 gösteri sahnelerken, Sırbistan, Bulgaristan, İran ve Azerbaycan’dan oyunlar seyretmek mümkün olacak. İstanbul’un farklı bölgelerinden altı sahnede gösterim yapılacak ve çocuklar tiyatroya doyacak.

Şenlik programı için http://www.ibb.gov.tr/sites/sehirtiyatrolari/tr-TR/Sayfalar/Program.aspx adresine bakabilirsiniz.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.