6.Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali 31 Mayıs-6 Haziran

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ordu Belediyesinin TOBAV işbirliği ve Kültür – Turizm Bakanlığı katkıları ile gerçekleştirdiği Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin 6. sı 31 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Demokrasinin en sağlam temelinin sanat olduğu inancıyla beş yıl önce başlatılan Tiyatro Festivalinin halkımızda var olan tiyatro sevgisini geliştirmek ve farklı ülkelerin en güzel tiyatro eserlerini Ordulu tiyatro severlere sunmak amacıyla düzenlediklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, bir geçiş dönemi sayılan ilk gençlikte, sağlıklı iletişimin öneminin inkar edilemez olduğunu belirtti.

Sanatın özgürlük olduğunu vurgulayan Karadağ,  sanatın bireyin kişiliğinin oluşmasında büyük rol oynadığını ve ancak kişiliği gelişmiş gençlerin yarının çağdaş ve uygar toplumunu oluşturabileceğini ifade etti.

Bu güne kadar yapılan festivallerde 67.000 çocuk etkinliklere katıldı. 6.sı düzenlenen festivale 7’si yabancı, 7’si yerli olmak üzere toplam 14 tiyatro grubu katılacak. Festivale katılacak yerli ve yabancı tiyatro grupları şöyle;

Yabancı Gruplar
İsviçre
Polonya
Bulgaristan
ABD
Letonya
Brezilya
Suriye

Yerli Gruplar
Bursa Devlet Tiyatrosu
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
Mersin An-Say Anadolu Sanat Yapım Tiyatrosu
Ankara-Mavi Sahne
Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu
Adana-Geleneksel Gösteri Sanatları
Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu

Kaynak  Ordu Belediyesi Web Sayfası

Paylaş.

Yanıtla