15. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

MİMESİS-Haber/ 4 Ekim günü Kent Müzesinin önünde yapılan açılışla başlayan festival 10 Ekim’e kadar devam etti. Açılış konuşmaları Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ASSITEJ Genel Sekreteri Nurkut İlhan tarafından yapılan festival Anatole Sokak Oyuncuları’ndan Eftal Gülbudak’ın gösterisiyle başladı. Açılışa renk katan Ankara Sokak Sanatları Atölyesi canlı heykelleri ile Bursa sokaklarında festival süresince ilgi odağı oldu.

Bir hafta boyunca süren festival 4 yabancı 10 yerli tiyatro grubunun ücretsiz olarak  35 gösteri yapmasıyla, 10.147 seyirciye ulaştı. Festival kapsamında yapılan atölyelere de 43 izleyici katıldı. Bu yılın hedefini 10.000 seyirci olarak belirleyen Festival Komitesi hedeflediği sayıya ulaşmayı başardı.

15. si düzenlenen ve Türkiye’nin en göze çarpan festivali olan Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali 87 tiyatrocuyu, akademisyenleri, oyun yazarlarını, eleştirmeni ve köşe yazarını ağırladı. Tüm katılımcıların aynı yerde konaklaması, akşam toplantılarında seyredilen oyunların değerlendirilmesi Türkiye’de çocuk ve gençlik tiyatrosu yapıcılarına olumlu katkılar sağladı.

Festival toplu yemeğinde Lüleburgaz Uçaneller Kuklaevi’nin Günışını” oyunuyla Ukrayna’da ödül aldığının duyulması festivale ayrı bir renk kattı.

10 Ekim günü sona eren festival, bu yılda önceki festivaller gibi çocuk ve gençlik tiyatrosuna hizmet ederken, Bursa’lı çocuk ve gençleri nitelikli yerli ve yabancı oyunlarla tanıştırarak geleceğin tiyatro seyircisini hazırlama işlevini başarıyla üstlendi.

Ceren Okur / MİMESİS

Paylaş.

Yanıtla