Kosova’da Çocuk Tiyatrosu:Yaşasın Barış

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rumeli Türk Tiyatrosu Sanatçıları Derneği Prizren Kültür Evi ‘Nafiz Gürcüali’ Türk Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘Yaşasın Barış’ çocuk oyunu, davetliler tarafından büyük alkış aldı. Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hasan Erkek’in yazdığı ‘Yaşasın Barış’ oyununun prömiyeri Prizren Kültür Evi salonunda seyircisiyle buluştu. Oyunu izleyenler arasında oyunun yazarı Prof. Dr. Hasan Erkek, Tarım Bakan Yardımcısı Fikrim Damka yanı sıra çok sayıda davetli izledi.

Nazif Gürcüali’nin rejisörlüğünü yaptığı ve başrollerini Deniz Dadale, Asım Mongovci, Etem Kazaz, Bekir Hocalar ve Hayrullah Şkurtak gibi ustaların rol aldığı oyunda, ayrıca genç tiyatrocular da rol aldı.

Oyun öncesi bir konuşma yapan Rumeli Türk Tiyatrosu Sanatçıları Derneği Başkanı Etem Kazaz, önümüzdeki yıl 75’inci yılını kutlayacak olan Kosova Türk tiyatrosunun hiçbir yerden destek almadan çok zor şartlar altında ayakta durduğunu söyledi. Sahneye koyduğu oyunlar ve dünyanın değişik ülkelerinde aldığı ödüllerle Balkanlarda benzeri olmayan başarılara imza attıklarını belirten Kazaz, Kosovalı üst düzey yetkililere seslenerek Türk tiyatrosuna sahip çıkılmasını istedi.

Yaklaşık bir saat süren oyunda savaşın anlamsızlığı, Buğday ülkesi ile Koyun ülkesi arasında çıkan savaş sonucu yaşanan sıkıntılar ve ardından barış için ülkeye gelen genç prensin konusu ele alınmış. Oyun sonunda oyuncular ve rejisör davetliler tarafından büyük alkış aldı. Oyunun prömiyeri için Türkiye’den gelen oyun yazarı Prof. Dr. Hasan Erkek’in oyunun Türkiye, Cezayir, Kuzey Kıbrıs ve Lübnan’da 10’dan fazla tiyatroda sahnelendiğini ancak Kosova’daki rejinin, oyunculuğun ve kostüm ile müziklerin hiçbir yerde bu kadar güzel olmadığını söyledi.

Oyun sonrası tiyatro oyuncularıyla gerçekleştirdiğimiz röportajda Kosova’da Türk tiyatrosunun çok zor şartla altında çalıştıklarını söyleyerek, hiçbir beklenti beklemeden Kosova’da sırf Türklüğün yaşatılması adında kendilerini feda ettiklerini söylediler.

Başrol oyuncusu Deniz Dadale oyunda iyi kalpli kralın kötü kalpli vezirini oynadığını söyledi. Asım Mongovci de uzun yıllar bir çocuk oyununda oynamayı arzuladığını söyleyerek bu oyunda bu şansı yakaladığını ifade etti. Oyunun rejisörü Nafiz Gürcüali’de çok zor şartlar altında çalıştıklarını söyledi ve oyunun başarıyla temsil edildiğini belirtti.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.