Çocuk Gözüyle Değişiyorum Farkında Mısın?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – Bilindiği gibi Türkiye’nin ilk çocuk ve gençlik sanat bienali “Değişiyorum Farkında Mısın? “temasından yola çıkmış  ve ilk olarak Haydarpaşa tren istasyonunda yapılması planlanmıştı. Ancak garın şaibeli bir şekilde yanmasından sonra etkinlikler Söğütlüçeşme tren istasyonuna alınmıştı. Ancak burada yapılan gösteriler mekanın elverişsizliği ve bürokratik engeller nedeniyle seyirci sorunuyla karşı karşıya geldi.  Sadece sahne sanatları dalında projeye yaklaşık 3o okul katılım gösterdi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından organize edilen ve 25 Kasım – 25 Aralık  tarihlerinde gerçekleşen 1. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat bienaline  Doğa Koleji öğrencileri 3 farklı teatral proje ile katıldı. Drama ve tiyatro dersi alan öğrencilerin hazırladığı üç gösteri Söğütlüçeşme tren istasyonunda ilgiyle izlendi. Bostancı Doğa Koleji 2.3.4 ve 5.sınıf öğrencileri drama eğitmeni Özgür Daştan ve eğitimci Aynur Dülger’in rehberliğinde “Çocukların Mesleği Oyundur, Oyunlar da Değişir!”adlı proje ile sahne aldı.Geçmişten günümüze sokak oyunlarından similasyon oyunlarına geçişin yarattığı olumsuzlukların anlatı konusu yapıldığı projede yaklaşık 60 çocuk görev aldı.

Üsküdar Doğa Koleji 6.sınıf öğrencileri ise drama eğitmeni Gülsüm Yaşar’ın ve Bülent Sezgin’in rehberliğinde “Doğumdan Ölüme İnsan Yaşamı” adlı donuk imge  yöntemiyle hazırlanmış doğaçlama gösterisiyle sahne aldı. Öğrenciler fotoğraf kareleri oluşturarak yaşamdaki anları canlandırdılar.

Topkapı Doğa Koleji 3.sınıf öğrencileri ise drama eğitmeni Deniz Karalar’ın ve Bülent Sezgin’in hazırladığı “Adım Doğa Benim de Bir Canım Var Acaba Farkında mısınız” adlı dans-drama gösterisiyle izleyicilerle buluştu.  Küresel ısınmanın insan yaşamındaki etkilerini naif bir anlatıyla sahneye taşıyan gösteriyi yaklaşık 150 kişi izledi.

Bülent Sezgin / MİMESİS

Paylaş.

Yanıtla