Tiyatrotem Assitej Dünya Kongresi ve Festivali’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ASSITEJ Dünya Kongresi ve Festivali’nde ilk kez bir Türk topluluk katılıyor…

Tiyatrotem dört yılda bir yapılan ASSITEJ (Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) Dünya Kongresi ve Festivali’ne davet edilen ilk Türk topluluk oldu. Topluluk ASSITEJ tarafından bu yıl 17. düzenlenen ASSITEJ Genel Kurul, Kongre ve Festivali (World Congress and Performing Arts Festival for Young Audiences) kapsamında Nasıl Anlatsak Şunu adlı oyununu sergileyecek. 20-29 Mayıs 2011 tarihleri arasında Kopenhag-Malmö’de yapılacak olan festivalde tiyatrotem, Kopenhag’ın merkezinde yer alan 150 seyirci kapasiteli Anemone Teatret’te 6 gösterim yapacak.

Festivalde Afrika, Asya, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika ve Avrupa’dan seçilen 27 oyun sergilenecek; ev sahipleri Danimarka ve İsveç ise 20 gösterimle katılıyor şenliğe. Açılışı Malmö Opera binasında, kapanışı ise Kopenhag, Halvandet’te bir beach partiyle yapılacak olan festivalde gösterimlerin dışında 70’e yakın etkinlik, seminer, atölye çalışması da yer alıyor. Festivalin hamiliğini ise Danimarka Prensesi Mary yapıyor.

Nasıl Anlatsak Şunu

Nasıl Anlatsak Şunu, bir masa üzerinde doğrudan oynatılan üç boyutlu bir kuklanın –Usta’nın- aklından geçenlerin hayal perdesinde renkli tasvirlerle görselleştirilmesi üzerine kurulu. Dramaturgisini Çetin Sarıkartal’ın, asistanlığını Ayşe Bayramoğlu’nun yaptığı oyunda Şehsuvar Aktaş ve Ayşe Selen hem oynuyorlar hem de kukla ve tasvirleri oynatıyorlar.

www.assitej2011.info

www.tiyatrotem.com

Paylaş.

Yanıtla