2. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Milas’ta amatör tiyatronun gelişmesine büyük katkılar sağlayan ve 2009 yılında hayatını kaybeden emekli öğretmen Nebi Uslu anısına ilki geçtiğimiz yıl yapılan tiyatro şenliğinin ikincisi 5 Mayıs tarihinde başladı.

5-13 Mayıs tarihleri arasında her akşam saat 21.00’da belediye toplantı ve düğün salonunda 8 tiyatro ekibinin oyunlarıyla katıldığı şenlik 13 Mayıs Cuma günü düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Bu yılki şenliğin ilk oyunu Milas Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı yazarlığını Ali Bosnalı’nın ve yönetmenliğini Betül Zeybek’in yaptığı ” Medya Oyuncağı” isimli eser oldu. 6 bölümden oluşan oyunda toplumun özellikle görsel medyadan nasıl olumsuz olarak etkilendiği esprili bir dille anlatıldı.

Salonun tamamına yakının dolu olduğu oyunu Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Kaplan, okul öğrencileri ve davetliler katıldı. Oyunlar baştan sona büyük bir beğeni ile izledi.
Oyunun sonunda başarılı gösterileri için oyuncuları tebrik eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’ta amatör tiyatronun gelişimine katkı sağlayan Nebi Uslu’yu saygıyla andıklarını ve onun anısına düzenlenen bu şenlik sayesinde daha birçok Nebi Uslu’nun Milas’ta yetişeceğine inandığını ifade etti. Mayıs ayının kültürel etkinlikler bakımından yoğun olarak geçeceğini de sözlerine ekleyerek tüm etkinliklere Milaslıları beklediklerini ifade eden başkan Tokat, şenliğe katkı sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Belediye Şehir Tiyatrosuna, Belediye Tiyatro Kulübüne ve Sanatçılar Derneği ile oyunu izlemeye gelenlere teşekkür etti.

Ticaret ve Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Kaplan’da şenliğin ilk oyununu okulları olarak sergilemekten büyük bir mutluluk duyduklarını ve bu tür etkinliklerin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutma adına önemli etkinlikler olduğunu söyleyerek etkinlik için Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a teşekkür etti.

Medya73

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.