Şehir Tiyatroları'ndan Tiyatro Okulu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olan Şehir Tiyatroları, kentin sanatsal yaşamına verdiği katkıları sürdürüyor. Şehir Tiyatroları şimdi de Oyunculuk mesleğine gönül vermiş gençler için Tiyatro Okulu açıyor. ÜcretsizOyunculuk derslerinin verileceği okulda öğrenciler Şehir Tiyatroları sanatçıları tarafından yetiştirilecek.

SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAK

Tiyatro Okulu, öğrencilerini sınavla belirleyecek. Sınava girecek adaylarda Kocaeli’nde ikamet etme şartı aranacak. Okula, 15-18 ile 18 yaş üstü toplam 40 öğrenci alınacak. Tiyatro Okulu’nun sınavlarına katılmak isteyen öğrencilerin Şehir Tiyatroları’nın Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Süleyman DemirelKültür Merkezi’ne gelerek başvuru formu almaları gerekiyor. Öğrenciler formlarıyla birlikte 6-28 Ekim tarihleri arasında SDKM’de başvuru yapabilecek. Adayların başvuru sırasında yanlarında iki adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdan fotokopilerini bulundurmaları gerekiyor.

ÜÇ KATEGORİDE SINAV YAPILACAK

Tiyatro Okulu sınavları üç ayrı kategoride yapılacak. Öğrenciler kendi seçecekleri iki farklı tiyatroOyunundan birer tiradı ezberleyip Şehir Tiyatroları Oyuncularının yer aldığı jüri karşısında oynayacak. Öğrencilerin seçtikleri Oyunların yazar ve dönemlerine ilişkin bilgilere de sahip olmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra jüri tarafından doğaçlama üzerinden değerlendirme yapılacak.

EĞİTİM SÜRESİ

Sınavı kazanan 15-18 yaş aralığındaki öğrencilerin eğitim süresi 1, 18 yaş ve üzerindeki öğrencilerin eğitim süresi ise 2 yıl olarak belirlendi. Tiyatro Okulu öğrencisi olmaya hak kazananlar ders yılı süresince hareket, doğaçlama, diksiyon, sahne bilgisi, sahne uygulaması, Türk ve Dünya Tiyatro Tarihi, Oyunincelemesi ve Oyun sahnelenmesi başlıklarında eğitim görecek.

TATBİKAT SAHNESİ’NDE EĞİTİM ALACAKLAR

Öte yandan Tiyatro Okulu öğrencileri SDKM içinde yeniden dizayn edilerek sahne haline getirilen Tatbikat Sahnesi’nde eğitim görecek. Tatbikat Sahnesi’nde ayrıca sezon içinde küçük çaplı Oyunlar da sahnelenecek.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.