Yumurta Atan Gençler, Taş Atan Çocukların Yanında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Van Belediyesi, Halkevleri ve Vanlı çocukların birlikte düzenlediği çocuk şenliği bugün İren Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Van’da bulunan 5 farklı afet yönetim merkezi çocuk evleri ve Halkevi Çocuk Evi’nde 10 gündür çocuklarla birlikte tiyatro, drama, koro/müzik atölyelerinde çalışma yapan Öğrenci Kolektifleri’nden üniversiteliler ve gönüllüler çalışmalar yürütüyor, büyük bir heyecan ve hızla şenliğe hazırlanıyordu.

Dün (5 Şubat) yapılan şenlikte 500’e yakın çocuk ve onların aileleri doyasıya eğlenip, yaşadıkları zor günleri bir nebze olsun unuttu.

Aileler belediye tarafından temin edilen ve 5 bölgeden kaldırılan otobüslerle, düğün salonuna ulaştı. Halkevlerinden Volkan Yosunlu ve Çocuk Evi öğrencilerinden Barzan’ın sunuculuk yaptığı Şenlik, üniversitelilerin ve çocukların kurduğu büyük bir “kardeşlik halayı” ile başladı. Yüzlerce çocuğun halay çektiği sırada salon “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganıyla inledi.

Beş bölgeden ve Halkevleri Çocuk Evi’nden çocukların tek tek sahne alarak üretimlerini sergiledikleri şenlikte yaklaşık 40 çocuğun yer aldığı ritim atölyesi ekibi büyük ilgi gördü. 4. Bölge’den çocukların Diyarbakır müzik gurubuyla birlikte sergiledikleri performans, salonu coşturdu.

Büyükleriniz gibi olmayın
Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar yaptığı konuşmada, “Depremden sonra Van’ı terk etmek zorunda kalan minik arkadaşlarınızın gönlü aslında hep burdaydı ve şu anda hepsi sizinle kucaklaşmak, Van’ı ısıtmak için dönüş yolunda” dedi. Doğar, Halkevleri’nin çocuklarla yaptığı bu şenliği çok anlamlı bulduğunu yalnız olmadıklarını hissettiklerini belirterek, teşekkür etti. Doğar, ayrıca çocuklara seslenerek, “Siz büyükleriniz gibi olmayın, sağlam evler yapın” dedi.

Halkevleri yoksul çocuklar için mücadele eden bir örgüttür
Halkevleri Danışma Kurulu’ndan Ferda Koç bir konuşma yaparak Van halkına “Kötü bir şey yaşadınız ama çok güzel bir şey de yaşadınız. Yaşadıklarınızın üzerinden dayanışma ile aşmaya çalıştınız. Size, burada kurduğu Çocuk Evi ile dayanışma elini uzatan Halkevleri Türkiye’nin dört yanında felaketlerle, yoksullukla karşı karşıya olan çocuklar için mücadele eden örgüttür. İlerde bu günleri hatırladığınızda, bu dayanışmayı, bu birlikteliği unutmayın” dedi.

Yumurta atan gençler, taş atan çocukların yanında
Öğrenci Kolektifleri’inden Neval Kösedağı ise “Van’da enkaz altında kalmayan çocuk gülüşlerin, umudun Van’ı yeniden inşa edeceğini bugün burada görüyoruz. Üniversiteliler olarak Türkiye’nin dört bir yanından geliyoruz buraya, umudumuzu, dayanışmayı büyütmek için. Daha önce de Hakkari’ye geldik köprümüzü yaptık, ‘Yumurta atan gençler, taş atan çocukların yanında”’ dedik. Bugün de ‘Van’ı birlikte ısıtacağız’ diyoruz. Bundan sonra da Öğrenci Kolektifleri olarak Kürt halkını, Kürt çocuklarını yalnız bırakmayacağımıza söz veriyoruz” dedi

Şenlik sonunda Vanlı çocuklar ve gençler, üniversiteliler, gönüllüler halaylarla türkülerle hep birlikte doyasıya eğlenip çocuk evi çalışmalarında bir araya gelmek üzere kucaklaşarak ayrıldılar.

Kültürel Çoğulcu Gündem

Paylaş.

Yanıtla